Jump to content

Правила на форума

Добре дошли в Интернет форума на Ауди Клуб България. Пожелаваме Ви приятно и полезно прекарване на свободното време тук. За да бъде това така, е необходимо да се спазват правилата на форума, които са описани по-долу. Моля, прочетете ги и ги спазвайте! Този форум е собственост на Сдружение Ауди Клуб България и като такъв неговите членове си запазват правото да определят правилата, които потребителите са длъжни да спазват.

Форумът е достъпен за всеки, който има достъп до Интернет. Четенето е свободно и не изисква регистрация. Всеки, който желае да публикува свое мнение, е необходимо да се регистрира.

След регистрация, Потребителят има право:

1. Да има свой профил, в който може да въвежда информация за себе си, своите интереси и друга обща информация.

1.1 За данните в профила, подписа, аватара и личните съобщения важат същите правила, както за публикуване на текст и картинки в мненията на Потребителите, описани в точка 2.

Профилът дава на Потребителя следните специални възможности:
1.2 Да има собствен подпис под всяко мнение. Подписът трябва да отговаря на следните условия:

1.2.1 Да не е по-голям от 500 пиксела на дължина и 100 пиксела на височина. В тези 100 пиксела могат да се включват картинки, текст или и двете. Картинката, ако има такава, трябва да бъде до 50 kb.

1.2.2 Текстът в подписа може да бъде с размер 1(малък),2(нормален),3(уголемен) и 4 (макс. допустим). Имайте предвид тази информация, ако подписът Ви е повече редове или картинка, съчетана с текст.

1.2.3 Препратки към други сайтове в подписа са разрешени, като техният брой не може да бъде повече от 1.

1.2.4 Рекламно послание или информация или препратка към обява “Продава” или “Купува” в подписите на потребителите се допуска единствено към платени обяви във форума от лицата титуляри на обявата, или към други интернет сайтове, след заплащане по тарифата за платени обяви, и при спазване на общите условия за подпис на потребителите.

1.2.5. Подписи и публикации на потребители, чието съдържание представлява комерсиално, рекламно или друго послание или препратка към интернет страница, с търговска или възмездна цел, ще бъдат премахвани без предупреждение. Същото се отнася и за подписи или публикации, които макар да не са категоризирани в предходното изречение, биха могли да донесат на въпросния потребител или трети лица материална облага или реклама.

1.3. Да има свой аватар. Той трябва да отговаря на следните условия:

1.3.1 Размерът му не може да бъде по-голям от 120х120 пиксела и 20 kb и не може да съдържа в себе си символ или имитация на символ, “даващ” на Потребителя специален статус, какъвто има във форума за всички Администратори и Модератори. Препратки на аватари към бавни сървъри или такива с чести сривове, ще бъдат премахвани. Потребителите имат правото да използват аватари от галерията.

2. Да публикува мнения във форума, като спазва следните правила:

2.1 Форумът е български. Писането на български език и използването на кирилица е задължително. Форумът има инсталиран кирилизатор, чийто бутон за превключване може да откриете редом до опциите за форматиране на текста. Темите и мненията, написани на латиница, ще бъдат изтривани. Копирането на текстове на чужди езици е разрешено, но трябва да е съпроводено с кратко резюме или превод на български език.

2.2 Забранено е писането с латински букви, както и заместването на буквите "Ч", "Ш", "Щ" и др. с цифрени означения като "4" и "6" или с някакви други символи извън кирилицата. (с изключение на случаите, в които това е наложително: техническа информация, код, release info и др.)

2.3 Задължително е техническите съкращения, запазени марки и оригинални заглавия да бъдат публикувани на латиница. Например: Audi, DOT, psi, bar, Vredestein, Michelin. Така се улеснява търсенето по параметри.


2.4 Темата на мнението и самото мнение трябва да отговарят на тематиката на съответния подраздел на форума. Ако мнението е отговор в съществуваща тема, то трябва да се придържа към основната идея на темата. Ако няма подфорум, който да отговаря на темата, за която искате да пишете, моля използвайте подфорума „Извън темата”.

УВАЖАВАЙТЕ БЪЛГАРСКИЯ ЕЗИК!

2.5 Забраняват се обидни квалификации, отправени към други потребители. Няма да се толерират и мнения, в които под привидно нормален тон лъха подигравателно отношение.

2.6 В случай, че според Вас някое мнение не отговаря на правилата, информирайте Модератора, отговарящ за форума. За целта използвайте системата за известяване на нередност чрез бутона “!Нередност” намиращ се в долния ляв ъгъл на всяко едно мнение. Имате право да вземате отношение по спазването на правилата и за поведението на останалите потребители, но това става единствено с информиране на Модераторите, отговарящи за форума и/или дадения подфорум.

2.7 Забранено е публикуване на материали и връзки към сайтове с порнографско, расистко, политическо или религиозно съдържание. Обидни текстове, снимки, аватари, клипове с нецензурно съдържание и други подобни ще бъдат изтривани.

2.8 Когато потребител цитира мненията на други потребители, с цел да онагледи отговора си, следва да запазва само частта от цитата, която ще коментира, а не целия цитат. Системно нарушаване на това правило ще води до БАН.

2.9 Потребителите са длъжни да използват ясно описание за заглавие на своята тема.

Примери за лошо заглавие:
“Проблем.”, “Въпрос.”, “Я вижте тук”, “Какво става?”, “Лелеее”, “75” и т.н.
Примери за добро заглавие:
“Audi A4 1.9TDI AFN губи мощност”, “Времена от тестовете днес”, “Снимки от събитието Х” и др.

Потребители, нарушаващи системно това правило, ще получат предупреждение или директно БАН.

2.10 Всеки, който се опитва да манипулира данните във форума, нарушавайки обективната точност на теми, анкети или рейтинг, получава едномесечен БАН без предупреждение.

2.11 Пряко или косвено негативно отношение към марката Audi не се толерира.

2.11.1 Потребител, който с поведението си системно (три или повече пъти) пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката "Audi", както и когато това му действие е свързано или от него произтича уронване престижа на Ауди Клуб България, може да бъде наказан с предупреждение, а при преценка на администратор - и с перманентен (постоянен) БАН!

2.11.2 Реклама на други марки автомобили не се допуска.

2.12. Спам не се толерира в този форум при никакви условия. Под спам се разбира:
- пускане на мнение, несвързано с темата;
- тема, която не се отнася за дадения подфорум;
- повтарящи се мнения с кратко и дразнещо съдържание, както и такива само с емотикони.
Потребители, автори на спам, ще получават предупреждение, а техните мнения или теми ще бъдат премахвани.

2.13 Потребителите имат право да публикуват снимки и картинки в мненията си. Публикуваните снимки от други сървъри трябва да са с ширина максимум 1000 пиксела. За по-големите снимки следва да използват един от следните три варианта: 1. Да бъде дадена само връзка към снимката; 2. Снимката да бъде свалена на компютъра на Потребителя и да бъде качена през форума, за да бъде намалена автоматично за преглед; 3. Потребителят сам да я оразмери, да я качи на външен сървър в Интернет и след това да я публикува във форума.

2.14 При публикуване на линк (интернет връзка към и извън форума) е задължително да се добавя и информация към него, показваща за какво става въпрос. За целта ползвайте “Добави интернет адрес” бутона, активен при писане на мнение.

3. Модераторите и Администраторите имат право да преместват или премахват тема или мнение, несъобразени с правилата на форума, по всяко време. Установяването дали това се прави заради спам, неприлични и вулгарни мнения или неспазване на някое от гореизброените правила, е единствено в компетенцията на Модераторите и Администраторите, а не на Потребителите.

4. Политика на форума

Политиката на Форума е популяризирането на марката Audi сред потребителите на Интернет, говорещи и пишещи на български език.

Спазването на правилата във форумите се следи от Модератори. Те имат следните права:

4.1 Да налагат временна или постоянна забрана за писане (БАН) на Потребители, нарушаващи правилата на форума. Тази мярка се прилага след като Потребителят е предупреден три пъти за нарушаване на правилата. Нивото на предупреждение се показва под потребителското име, вляво от всяко мнение на Потребителя и представлява скала от 5 деления.

4.2 Спречкване с Администратор или Модератор, след получаване на предупреждение, води моментално до БАН.

4.3 Потребител, който счита, че неправилно е получил предупреждение, може да се обърне с лично съобщение към съответния Модератор, като го направи, спазвайки всички правила на форума. Модераторът може да преоцени решението си и да отмени наказанието или да го препрати за арбитраж от Администратор. Решението в този случай е окончателно. Контакт с Администратор по такива въпроси се извършва само в най-краен случай и по изключение.

4.4 Всеки опит за подминаване на временния БАН ще води до постоянен. Опит за подминаване на БАН включва нова регистрация, смяна на IP адреса, регистрация на нов мейл и други подобни.

4.5 Потребител, публикувал мнение с обиден или вулгарен характер по адрес на Модераторите и Администраторите, може да получи директен постоянен БАН от администратор.

4.6 Постоянен БАН е последна, крайна мярка. Може да бъде допълнена с изтриване на всички мнения и данни на Потребителя. Такова наказание се прилага с решение на Администраторите, по предложение на ресорен Модератор. Решението влиза в сила незабавно. Същото подлежи на одобрение или отмяна от Управителния съвет на Сдружение Ауди Клуб България.

4.7 Старайте се да не ползвате обидни квалификации и подигравки, отправени към други потребители на форума, както и към лица извън него.

5. Администраторите си запазват правото да прекратят достъпа до форума на потребител по лично усмотрение. Този тип решения не подлежат на обсъждане

×
×
  • Create New...