Jump to content

dtrax

Members
  • Мнения

    39
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

1 Последовател

Друго

  • Kaра
    Audi A3 8L

Персонална информация

  • Локация
    Bulgaria

Последни посетители

Функцията за показване на последните профилни посетители в момента е изключена и не е показна пред останалите потребители.

dtrax's Achievements

Доктор на АУДИ науките

Доктор на АУДИ науките (6/6)

  1. Имах подобен проблем преди години и се оказа спукана диафрагма на тъпия актуатор. Разбрах го като извадих вакум маркуча от N75-цата към актуатора и надух с уста и се чу как изпуска въздух от него пробвай.
  2. Пичове, напът съм да си монтирам това реле на Ауди А3 1999 и въпроса ми към вас е, дали показва коя точно крушка е изгоряла (примерно преден десен фар) или просто светка иконата за изгоряла крушка и се започва обикалянето на колата до констатиране на проблема?
  3. dtrax

    1.9 tdi AGR слабо парно

    Клапата за топло/студено е точно зад маркуча на централните духалки, което се явява точно зад централната конзола. Моторчето за тази клапа може да се смени без да се налага да се сваля всичко. Има достъп до него като махнеш декоративната пластмаса за духалката в краката на пасажера и жабката. Като за начало те съветвам да пробваш с калибровка с VCDS. Аз лично пробвах с калибровка и се оправяше за определено време, но проблема продължаваше да се връща след което си купих чисто ново моторче за централната клапа и чисто ново моторче за клапата за външния въздух, която разбрах, че също ти е проблемна. Тази за външния въздух играе роля единствено когато се пуска климатика на студено. Затваря се за да циркулира вътрешния въздух за да охлади по-добре. Ще ти изпратя линкове за моторчетата на лично съобщение за да не разсърди някой админ
  4. dtrax

    1.9 tdi AGR слабо парно

    Никъде не е упоменато дали за климатик или климатроник става на въпрос. Ако е климатроник си мисля, че трябва да се пробва с адаптация на моторчетата на клапите. Минал съм по абсолютно същия път като теб и в крайна сметка с адаптацията на клапите парното започна да духа доста доволно
  5. Здравейте колеги! Преди близо година дифренсиал-а на скоростната кутия започна да вие и без много да мисля реших направо да си търся друга скоростна кутия. Така и направих. Намерих уж доста читава и я смених, като е източено старото масло, направена беше промивка и сложено ново масло Кастрол. Първите 500-600 км никакви драми. Включва си перфектно и никакви шумове, но след това започна да вие. Пробвах на 2 пъти с добавка XADO и млъкваше за около 100-на 200 км и след това пак се връщаше виенето. Та въпроса ми е - има ли вариант за ремонт една от 2те кутии които имам и ако да, то на какви пари грубо излиза цялата работа без демонтаж/монтаж, понеже не ми се продължава с тото 6 от 49 докато уцела на наистина "читава" скоростна кутия. Колата е Ауди а3 8л 1.9 ТДИ с код на мотора AHF а скоростната кутия е с код EBF. п.с. чувал съм за смяна на лагери по валовете, но така и не открих достатъчно информация за относната интервенция Благодаря предварително на отзовалите се!
  6. Релето което търсиш е №361. Като за начало го извади и замери + и - след като дадеш на контакт. Шанса да се прецака това реле е много малък. Във огледалата имаш микро ключета (ако си с 2 големи огледала) ако си с малко дясно имаш едно микро ключе което е в шофьорското огледало. Провери нещата там как са и ги наръси с контактен спрей
  7. То в това е филма, че схема и аз съм търсил и няма най рентабилно и като време и като труд и пари излиза въпросния панел от а4. Сам си преценяваш дали искаш да объркаш нещо и да се налага да сменяш моторчета за клапи и т.н. след като нещо изгори в следствие на неправилно връзване.
  8. Много ме навява на сменен циферблат от мили в километри Някой ми беше споменавал, че при такава интервенция трябва да се прекодира таблото за да показва вярно километрите. Преди да сменяш моторчета може да потърсиш за нещо подобно. Успех!
  9. @bsdnikolov Евалата брат! Бях попадал на руснаци да го правят това с Ардуино-то, но до последно ми изглеждаше шано за колите преди 2000. Имам малък опит с контролерите на Ардуино при моделиране на дронове, но със скриптовете съм скаран. Към колегите които питаха за бууст или нещо друго - възможно е, но не си заслужава усилията главно защото контролера трябва да вземе информацията от примерно бууст метър и да я прати към фис-а т.е. трябва да се инсталира така или иначе бууст метър който да се върже към контролера и от там да се пише код за да може да приема и препраща тази информация в реално време към фис-а.
  10. Трябва да смениш панела на климатроника с такъв от А4. Точния модел е - 8D0 820 043 M. С този модел ще работят всичките клапи и духалката, но няма да можеш да пускаш климатика. За да го направиш да пуска и климатика ще трябва да смениш няколко кабелчета по буксите. 1. Вземаш от буксата за вентилаторчето (което стои зад старата конзола) синьо/черния кабел (поне при мен такъв беше) и го съединяваш с ПИН 6 от букса "А" 2. Връзваш заедно ПИН "C3" със "C14" след което връзваш заедно ПИН "D14" с "D15". 3. Вадиш ПИН "10" от букса "А" и го местиш на ПИН "6" във букса "B". Това го правих на моята кола и всичко работи перфектно п.с. За да напаснеш панела на климатроника от А4-ката, трябва да вземеш маската от този който имаш на А3 и да ги смениш. На края ще имаш една грешка която не можеш да изтриеш понеже А4-ките имат един датчик за централните духалки, но няма да пречи на безупречната работа на климатроника успех!
  11. Възможно е. Аз лично го направих сменя се и долната конзола (около скоростния лост). Трябва ти панел за климатроника от А4 със код "8D0 820 043 М". От копчето за аварийните се заменява само червения триъгълник (това е доста лесно). Ще ти трябват още 2 букси - една за пепелника (3 пин) и една за подгрева на задното стъкло (2 пин). После идва трудното трябва да се заменят няколко кабела по инсталацията на климатроника за да може да ти включва компресора. На мен работата ми отне около 2 дена, но всичко работи както си му е реда. Забравих да вметна, че ако ОБД буксата ти е под пепелника, ще трябва да си набавиш и кора под волана с заготовка за ОБД букса. Тази информация е доста общо обяснение. Подробностите са доста и ако не си се занимавал до сега те съветвам да не се заемаш
  12. dtrax

    Audi a3 дистанционно

    Заповядай - Файл : passende-zv-pumpe.pdfЛинк за сваляне : http://dox.bg/files/dw?a=f35ebc55e7
  13. dtrax

    Audi a3 дистанционно

    Колега, намерих въпросната схема на съвместимостта на помпите спрямо ключовете. Погледни кой модел точно ти е помпата и след това свери по тази схема която съм добавил Доста търсене падна докато я намеря, но на мен ми свърши работа. Моята помпа е модел 8L0 862 257 G и следователно работи с дистанционни модел - 4D0 837 231 A или 4D0 837 231 N. Имам съмнения, че този ключ който имаш ти изобщо не е бил обучаван към централното. ето схемата - https://www.dropbox.com/home/01.keyfob?preview=passende-zv-pumpe.pdf В началото има таблица коя помпа с кое дистанционно работи. п.с. На немски е, но се разбира кое за какво е успех!
  14. Пич, без лошо... Като за начало прегледай светлинния датчик който се намира на духалката на предния прозорец. Не знам защо, но този датчик е доста важен за управлението на климатроника. Съдейки по грешките ти, явно не си го включил при свалянето на парното. Друго което мога да ти кажа е, че компресора на климатика не се влиае от състоянието на моторчетата на клапите. Там дори да имаш грешки не би трябвало да имаш драми с включването. Успех!
  15. Да ти кажа честно не съм сигурен в тях. По принцип моята кола я прави един приятел от София (аз съм от Плевен). На кратко - наложи ми се да използвам сервиз от Плевен за стягане по предницата и сега все още им оправям бакиите...
×
×
  • Create New...