Jump to content

Dynkata

Members
  • Мнения

    71
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

1 Последовател

Друго

  • Kaра
    Audi a6

Персонална информация

  • Локация
    Varna

Последни посетители

Функцията за показване на последните профилни посетители в момента е изключена и не е показна пред останалите потребители.

Dynkata's Achievements

Доктор на АУДИ науките

Доктор на АУДИ науките (6/6)

  1. Dynkata

    Проблем с ABS Ауди а6 4ф

    Здравейте. Относно модулите, за които говорите двамата. Значи модула на Ц5 няма нищо общо с модула на Ц6. При стария ESP-то е отделно а при новия всичко е заедно. Така че прецака ли се есп-то пак се сменя целия абс, независимо, че не е там проблема. В моя случай както дава грешка в соленоида на есп-то, разликата е само в това, че може да е породен от лоша връзка между есп и абс, и дефакто да е здрав. Лошото, е че няма как да се породи или поне така си мисля аз.
  2. Dynkata

    Проблем с ABS Ауди а6 4ф

    Писах му. Сега ще видим. Мерси.
  3. Dynkata

    Проблем с ABS Ауди а6 4ф

    Ето го номера 617 514 L Намерих доста модули но с буква L накрая няма никъде. Прочетох, че ги заменяли с N мисля. А относно ремонта, звъннах на няколко фирми и дори хора от форума и всеки казва, че ремонта е неуспешен за дълъг период от време и няма смисъл. По-добре да търся друг. Само една фирма във Варна (softelecteonics...извинявам се ако се счете за реклама, не е така) ми казаха, че може ли да го ремонтират, но ми обявиха цена от 350лв. при цена от 200лв. втора ръка, и ми давали гаранция само 6 месеца....айде нЕма нужда.
  4. Dynkata

    Проблем с ABS Ауди а6 4ф

    Някой, който да знае дали ABS-а трябва да е със същата буква или не?
  5. Dynkata

    Проблем с ABS Ауди а6 4ф

    Мерси, ще ги погледна. А отпред под предния капак за какво са бушоните? Защото за там няма диаграма, даже въобще не фигурират.
  6. Dynkata

    Проблем с ABS Ауди а6 4ф

    Всичко описано съм го направил. Не съм проверил само бушоните, тъй като неможах да намеря къде стоят. Навсякъде пише, че са отстрани на шофиора но някои казват, че имало и отпред под предния капак?
  7. Dynkata

    Проблем с ABS Ауди а6 4ф

    Здрасти, гледам го и не само него, и пускам тест на abs и при тестовете си работи нормално. Даже го чувам как работи при теста. А за N225 не мисля, че има тест за него
  8. Здравейте, отскоро ми се появи проблем с ABS. Странното в цялата ситуация, е че не е редовно а го прави когато си иска(което ме навежда на мисълта, че ABS е здрав). Другото, което ме озадачи, е че грешката, която записва е abs control module-check dtc memory i esp-соленоид. Такааа, това, което немога да си обясня е как след като ABS си губи паметта си сработва пак после (в смисъл аз мисля, че би трябвало да е изгоряла електрониката ако си загуби паметта) и защо от там показва повреда и в esp-соленоида? Възможно ли е да е лош контакт или пък бушон и ако да, къде да гледам за лошия контакт и къде са бушоните за ABS и ESP?-разбрах, че били някъде отпред под капака но мисля, че има и отсрани или бъркам? Номера на модула е 614 517 L- заменя ли се с друга буква (с N примерно или друга?) или задължително трябва да е тази? Възможна ли е смяната само на соленоида на esp или не? Изчетох всичко свързано с проблема във форума но.... Колата е Ауди а6 4ф 3.0тди, куатро. Слагам и снимки на грешките само, че нещо неискат да се качват така, ще ги напиша: 01316-abs control module 013-check dtc memory-intermittent 01418-switch valve 1 for esp (N225) Благодаря на отзовалите се.
  9. Здравейте, имам развитие с километража и реших да пиша какво е, за да помогна и на други като мен. Значи след като се отвори километража, вътре има две платки /малка, която управлява фиса и голяма, която е за километража/. На малката платка в дясно има инверторен траф, електролитен кондезатор, резистор. Та ако тези части са здрави, проблема е в процесора. Как разбрах? Случайно се свързах с човек, който продава трафовете, и след като му обясних какъв е проблема, че фиса работи само след като загрее колата, той ми каза да нагрея процесора с пистолет с горещ въздух и да видя дали ще светне. Направих го и след като го нагрях за няколко секунди, фиса светна веднага. Презапоих процесора но не се получи, защото проблема е вътре а той както знаем е капсолован и не се отваря. Опитах да купя друг...не се продава, а и да бях намерил, някой трябва да му налее софта от стария но програматор за тях побе аз незнам да има някой. Та, ако проблема ви е в процесора, просто си купете друг километраж или пък само малката платка/ макар, че ако е само малката незнам дали ще може да се свали КП, защото е на три етапа и ако разпознае, че е друг компонента може и да не стане/. Това е всичко. Радвам се ако съм бил полезен на някого.
  10. Мерси. И все пак някой ако знае човек за Варна да пише. Благодаря предварително.
  11. Добре, ще търся. А някой да знае сервиз във Варна, който да се занимава с километражи?
  12. Здравейте колеги, имам следния проблем. Фиса на километража от няколко дни насам, започна да работи когато си иска или като загрее колата/след около 20 мин./. Доста изчетох и реших да отворя километража, защото ми казаха, че вътре имало някакъв трансформатор, който се сменял. Разглобих таблото, изкарах километража и отзад видях, че фиса е свързан с лентов кабел а такъв трансформатор съответно няма. Сега, след като няма такъв трансформатор а само лентов кабел, къде да търся проблема. Може би в лентовия кабел? Също така видях, че фиса е свързан с тази металната плочка. Там отива кабела от фиса /белия/. Не ми дава обаче да сложа и другите снимки да видите. Километража е магнети марели.
  13. Проблема с фара е открит и решен. Запалката на ксенона се оказа леко нагоряла и от там не даваше хубав контакт.
  14. Здравейте колеги, виждам, че темата е мнооого стара но все пак да попитам. Ако някой знае парт номера на моторчето, да го напише, че онзи ден и аз реших да отворя и да погледна и установих, че четката на моторчето е износена и дава ток, когато си иска. Та, искам да го сменя.
×
×
  • Create New...