Jump to content

Audi8l

Members
  • Мнения

    44
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Друго

  • Kaра
    Ауди A3

Последни посетители

Функцията за показване на последните профилни посетители в момента е изключена и не е показна пред останалите потребители.

Audi8l's Achievements

Доктор на АУДИ науките

Доктор на АУДИ науките (6/6)

  1. Да помпата я намерих и я поразгледах външно. Има две тръби влизащи в нея синя, бяла и кабели. Въпро са е каква е логиката да заключва вратите който са с вакуум а багажника който е ел. не го заключва да ясно че тя го управлява опитвам се да разбера логиката и за да намеря проблема. Даже и да има пропуск някъде би трябвало да прави парчета и да не заключва и врати. Когато отключва помпата работи за кратко и бързо спира като отключва вратите но когато заключва тогава работи повече. Коя тръбичка е за заключването коя за отключването? Мисля да ги надуя леко с въздух и да се услушвам покрай вратите и гредите.
  2. Здравейте, имам същия проблем като на колегата, той явно е пропуснал да спомене как се е развила при него ситуацията. Та на вак ком дава грешка че помпата работи повече от нормалното, но като проследявам нещата в багажника до машинката не стига тръбичка до машинката а само кабели. Къде да търся проблема в пропуск в системата и за това не заключва багажника, а др врати се заключват или някъде в самия модул . Да отбележа, че и плафона в багажника не свети, но той е от по отдавна. Не заключването на багажника се появи скоро.
  3. Audi8l

    engine check ?

    При мен така се получи когато имах проблем с бобини. Газова има ли? Ако да може да има бедна смес и да отчита зрив в цилиндрите, но мисля бобина или свещи понеже показва само на единия цилиндър.
  4. Audi8l

    Ламбда сонда

    Онзи ден си чистих дросела и видях този датчик от вътре е един запоен резистор и според мен е за температура на въздиха на база съпротивлението което дава резистора. Може да се е прецакал и да са го откачили без да се смяня нз защо оказва влияние а буксата защо я няма до ламбдата явно нещо е правено, но какво? Някой от по запознатите може да каже някоя дума. Нямаш ми вакком. И ако не е закачена ламбдата би трябвало нещо да свети по таблото. Сега прочетох че този датчик е точно за температура на входящия въздух и ако се е прецакал започват да играят оборотите. Може да вземеш да си го смениш не е скъп по това което гледам в нета.
  5. Audi8l

    Ламбда сонда

    Ами това се опитах да обясня. Ламбда сондата ти стой след изпусктелните колектори и ако имаш втора след катализатора. Това мисля че е някакъв датчик за температура на входящите газове. И аз на 1.8т имам такъв, но нз точно за какво служи. Това което си снимал са всмукателни колектори.
  6. Audi8l

    Ламбда сонда

    Колега ламбда сондата следи изгорелите газове. Сега сам можеш да си отговориш дали е тя. Напиши поне кой мотор е колата. Дизел бензин?
  7. На моята няма такова нещо или не помня цялата беше на щипки. Абе на снимката ми се вижда че този нит не е обгърнат от всякъде с пластмаса да не би да се избутва кората настрани смисъл само да е закачена като закачалка на този нит а не да е отвор през който минава нита.
  8. Здравей, интересуват ме тези два турбо пътя 06а 145 832c и 06а 145 790А Става въпрос за ауди а3 2001 куатро 1.8Т код на мотора ARX
  9. Колега има тема как се нагласят като свалиш рамката. Мисля че си правиха някъде белези за да ти е по лесно при слагането и нагласянето имаше такава тема можеш да я потърсиш
  10. Audi8l

    Прекъсване 1.8Т

    Да ви се оплача закономерноста за изгаряне им и при мен важи. Днес преди да тръгна на път на далече се предаде още една бобина, но вече си знаех в магазина и си купих две една смених и една резерва. Добре че ми се случи почти на тръгване от Пловдив, че посоката ми беше на 350км. Та сега ми остана една от старите което не съм сменил.
  11. Audi8l

    Прекъсване 1.8Т

    Гарнитурата я сменях в 22:00 От липса на време. Не исках да слагам нови свещи да се омасляват.
  12. Audi8l

    Прекъсване 1.8Т

    Здравейте, имам развитие по случая. Та първо да отговоря на колегата, да мислих си да не би там да е проблема и проверяваха кабелите на газаджиите но нямаше проблем там. Смених свещите с NGK по каталог платинени за моята кола PFR6Q part no: 6458. Но проблема си остана. След толкова операции по нея пак я прочетох и на ВАК-КОМ ми даде този път детонации в четвърти цилиндър. След което бобината от четвърти я пфеместих на първи. Карах колата и пак прочетох и грешката се премести на първи цилиндър и вече нещата бяха ясни с едно на ум де. Поръчах си днес бобина на беру каквато бях земинил една друга от старите на колата преди 20000км. Сложих я и всичко си дойде на място. Не знам защо когато разменях бобини свещи и други неща не можах да я хвана но факт разигра ме признавам си. Аз мислих че бобините или работят или не не знам каква е точно причината тази да работи но при подаване на газ да прекъсва може би някъде е пробила по лулата ли нз. Смених си и гарнитурата на капака на главата за да спре и теча на масло и дано вече всичко да е наред. Благодаря ви на всички отзовали се с насоки. Добре че го има форума. Поздрави на всички!
  13. Audi8l

    Прекъсване 1.8Т

    Да мисля да го направя. Кажете какви свещи да сложа NGK? Колата е с газ и чип ако има значение. Днес прегледах маркучите от газовите инжектори и са в идеално състояние. Уплатненията на бензиновите дюзи също изглеждат добре сухи и стегнати това е без да ги разглобявам.
  14. Audi8l

    Прекъсване 1.8Т

    Свещи бош супер нещо си бях не помня точно коя серия взимане за моята кола по каталог. На 21000км са точно.
×
×
  • Create New...