Jump to content

Jecho

Members
  • Мнения

    14
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Друго

  • Kaра
    Audi A3

Персонална информация

  • Локация
    Varna

Последни посетители

Функцията за показване на последните профилни посетители в момента е изключена и не е показна пред останалите потребители.

Jecho's Achievements

Доктор на АУДИ науките

Доктор на АУДИ науките (6/6)

  1. Jecho

    Error code 00562 oil level sensor

    Колега теши ли си проблема и как, че същото ми се случва в момента. Смених масло и филтри, занулих сервизния интервал, но няма ефект. Ти какво решение намери?
  2. Jecho

    Auxiliary Heater element

    Здравейте колеги! Изчетох цялата тема и научих доста и със застудяването мисля да се заема с ремонта на допълнителния ел. нагревател. Въпроса ми обаче е, че имам и печка- Webasto, за която нямам дистанционно. Не знам как да я включа и дали изобщо мога. Някой може ли да ме насочи към сервиз във Варна, където да я подкарат и съответно дали е възможно да се направи с дистанционно. Ако някой се е сблъсквал с този проблем ще се радвам да сподели мнение.
  3. Jecho

    Тресе при ускорение БКД

    Аз ги смених ... Казват, че може да е от недостиг на гориво от тандем помпата. Не дава грешки и има само догатки.
  4. Jecho

    Тресе при ускорение БКД

    Ще опитам с подмяната им и ще кажа резултата... Странното е, че при по-продължително каране тресенето намалява и дори изчезва. Изключвам зацапана геометрия, защото преди по-малко от месец я рециклирах.
  5. Jecho

    Тресе при ускорение БКД

    Във волана ... няма шум и никакви други странности, освен описаните. Заради вибрациите във волана смених полуоски, но...
  6. Здравейте колеги, Колата е 2.0ТДИ, БКД двигател. При скорост между 80-90км/ч на 5та предавка и повечето случай 4та, 6та и натискане педала на газта колата започва да се тресе... при отнемане на газта и отново падаване, по - плавно няма проблем. Имаше съмнения за яътрешни карета или полуоски- Смених ги, но прожлема остана. Дадох дюзите за рециклиране и временно проблема изчезна, но отново се появи. Непрекъснато проверявам стойностите им с ВКДС, но всичко е в норма. Мненията са, че не стига достатъчно гориво и колата се дави. Междувременно ходих няколко пъти за наместване на гумичките на дюзите, но проблема се решаваше временно. Настъпи момента, в който дадох и турбото за рввизия и евентуално рециклиране. Отворено, проверено, изчистено поставено, нагласено- Две седмици и пак започва това тресене при ускорение. Забелязвам и разтрисане при първия старт сутрин с пушене на сивкав дим. ЕГР, дебитомер - Проверени. Свещи - Нови. Горивен филтър също нов. Карам с гориво от ЕКО или ОМВ плюс добавка на Бардал БДЦ. Има ли вероятност да е от помпата и тя да не функционира правилно поради някаква причина? Трябва ли да подменя съединител и маховик, ако това може да е причина или само ще отстраня съмнението? Ще съм благодарен на всякакви мнения и съвети.
  7. Бяха НС, но след доста четене разбрах, че не трябва да са такива и сега едвам се сдобих с не НС и тръгнаха. Остава си проблема с навигацията и нечетенето на диска с картите. Направих ъпдейт, но...
  8. Подкрепям мненията, но дадените цени ми се виждат малко завишени... Карам BKD Спортбек (2005) с код на мотора "В". Смятам, че с правилна/редовна поддръжка колата е супер. Аз смених доста неща, които не бяха за смяна, но реших, че бих предотвратил някои последващи болежки и драми... Дюзите ми излязоха 450лв с нови болтове и гумички плюс демонтаж/монтаж. Една тръба на турбо смених за 100 и няколко. Последно сменях задни дискове с накладки (Бош), предни задни тампони на носачи, два шарнира - 430лв. Преди това имах малсо със всички филтри (Ман) плюс предни накладки 380лв) и останалите консумативи като чистачки, гуми, течности, добавки не ги описвам, но ги имам на списък ако колегата иска да му ги споделя всички. Не мисля, че е по-скъпа кола за поддръжка от БМВ 3 серия или Мерцедес от същия клас...
  9. Здравейте колеги, Може да не е тук мястото да питам, но на моя РНС не ми чете картите... Имам две от 2 и 4 ГБ, но не ги разчита? Имате ли представа от какво може да е? Същото е и с диска за навигацията? Стария работи, новия (2016 карти) не. Ще съм благодарен на всякакви мнения и съвети.
  10. Jecho

    Audi A3 8P - VCDS

    Да поясня въпроса си от предходния пост... Става дума за този цитат, колата е А3 Sportback 2.0 BKD 2005 с ръчни скорости, мулти волан, с всички бутончета на лоста за чистачки, но не ми се сменят данните за разход, оставащи км, средна скорост и най-отгоре радио/песен което идва от RNSe. Ще бъда много благодарен ако ми кажете правилния код. Според мен би трябвало да е 0004242, но се страхувам да не станат нещата още по сложни и непоправими. Ако колегадата @bsdnikolov ми покаже верния път.
  11. Jecho

    Audi A3 8P - VCDS

    Здравейте колеги и Честита Нова Година, Имам следния, може би и малко глупав въпрос: Възможно ли е да възвърна фабричните настройки с VCDS? Ако това не е възможно, ще ми се наложи да ползвам помощ от приятел за няколко въпроса свързани с таблото и информацията, която дава.
  12. Проблем 1: При мен беше така. Започна се при настъпване на газта само на 5 и 6 предавка...постепенно започна и на 3 и 4. След цялостно обслужване проблема остана. Минах през смяна на вътрешни карета, които бяха разбити, но проблема пак остана. След това извадих дюзите, рециклирах ги и всичко си дойде на мястото. При диагностиката на дюзите, може да не отчете така наречената "пикаеща дюза" и това може да ти коства много време и средства. Повечето техници при мен започнаха със съвети за смяна на съединител и маховик, проблем в кутията и прочие. Моя съвет е да започнеш от малките неща, преди да се впуснеш в едни безкрайни харчове с много нули. Смяната на горивния филтър наистина може да се окаже причината за твоя проблем, но имай предвид, че симптомите отговарят на много причини. Успех и ще следя разрешението на проблема ти.
  13. Някакво обяснение, излезе ли ? Явно е често срещан проблем, а релението невсно.
×
×
  • Create New...