Jump to content

souflex

Members
  • Мнения

    78
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Относно souflex

  • Рожден ден 1.04.1993

Друго

  • Kaра
    Audi A8 4.2 TDI

Персонална информация

  • Пол
    Мъж
  • Локация
    Пловдив

Последни посетители

880 профилни разглеждания

souflex's Achievements

Доктор на АУДИ науките

Доктор на АУДИ науките (6/6)

  1. souflex

    AMI проверка

    Мерси много
  2. souflex

    AMI проверка

    Друго нещо, което разбрах, е че можеш да го монтираш на местото на ченджъра, но ако искаш да запазиш и двата модула (каквото искам да направя и аз) трябва да направя нещо като адаптрация на MMI, че има двете инсталирани устройства и може да ползва двете. Някой правил ли го е това и ако може да даде повече информация относно самия процес.
  3. souflex

    AMI проверка

    Хах това е добре да се знае. А инсталацията plug and play ли е и предполагам, че ако проследим къде водят тези кабели би трябвало да открия и самата шина, защото си нямам и на идея къде се намира тя.
  4. souflex

    AMI проверка

    Здравейте, Имали как да проверя дали колата ми разполага с всичко нужно да бъде монтиран AMI модул в жабката? Прикачил съм снимка от жабката, като тези кабели ме навеждат на мисълта, че нещо се е случило със самия модул преди и не са го подменили, защото сметката е била прекалено дебела за него.
  5. souflex

    Ъпгрейд на навигацията

    Би трябвало MMI-я да ти е 2G.
  6. souflex

    Ъпгрейд на навигацията

    Здравей, В багажника зад лявата кора ти се намира навигацията като цялата процедура е "плъг енд плай". Вземи си дискове като те са два обикновенно в комплект(източна и западна Европа)
  7. souflex

    Тракаща верига на 3.0TDI

    За жалост няма да ти дадът ключа докато не платиш Ама ако имаш втори нямаш ядове.. качваш се и когато си имаш излишни 800лв ще им ги дадеш.
  8. souflex

    Тракаща верига на 3.0TDI

    Няма да е проблем, че ще си без кола, а проблема е че няма да знаеш какво става с колатата ти и ще ти казват до края на седмицата ще е готова, после утре, други ден и т.н. и ще те държат постоянно в напрежение.
  9. souflex

    Тракаща верига на 3.0TDI

    Попринцип един ден е нужен за сваляне и инспектиране на двигателя за да бъдат избегнати бъдещи отваряния, 2ри и 3ти ден ти е всъщност ремонта, затварянето и монтирането на двигателя и 4ти ден ти е теста: дали всичко е захванато правилно, има ли някакъв шум след монтажа и как се държи при ниски, средни и високи обороти. Ако ти дадът нещо от сорта на половин месец смяна на верига вземи си го направи ти, защото ще те мотат още поне половин месец.
  10. Ем не мисля че 4.2 и 6.0 могат да бъдат сравнявани. Като потдръжка на V12 ще е по-скъпо от S8 като колеги притежавали или притежаващи S8 могат да ти дадът най-добра информация и ти да си добавиш един стотак отгоре. Иначе ако му е обръщано внимание и е потдържан давай смело, поне ще знаеш за какво си даваш парите.
  11. Като се замисля тук мога и аз да постна моя проблем с вода при аварийната гума. Не знам от къде влиза там вода, но нямам шибидах и съм пробвал дали нямам запушени канали отзад, но уж всичко им е наред и пак има вода там. Някакво решение и за този проблем?
  12. Здравей, Не съм много наясно къде има дренажи в колата, но относно проблема с АБС модула ще те посъветвам първо да провериш дали волана е на правилните зъбци. Имах проблем с волана след претапицирането му и не беше монтиран на правилните зъбци и сензура ми отчиташе,че волана е в завило положение, а гумите стоят прави и затова и светваше. Друго можеш да провериш дали всички букси и кабели, водещи към модула са наред. За фара свали го и имаш 50% да се оправи проблема Моята беше с такава грешка като я купих свалих го и не открих нищо тревожно и го монтирах отново и от тогава нямам проблеми с фаровете.
  13. souflex

    Тракаща верига на 3.0TDI

    Здравей, Случайно попаднах на темата като имам познат, който кара 2016 ауди а7 3.0 tdi, при което веригите се разтракаха като на световно на 113 хил. километра.Там нямаше такива 2-3-4 секунди, а тракаше в минути. Колата е обслужвана в ауди и всичко по нея е топ ноч. Ремонта бе направен в Ауди като стойността му излезе около 6000лв. с труд, части и всичко от което се нуждае. Ремонта продължи ако не се лъжа 4 работни дни и до сега не съм чул да се е оплакал от нещо след ремонта, но и не би трябвало. Със сигурност автермаркет вериги ще си намериш на половин цена около 1000лв. и ремонт могат да ти направят повечето големи сервизи и труда сигурно ще ти излезе около 700-1000лв.със същото времетраене. Къде могат да ти направят такъв ремонт и да ти дадът добра цена и също качествени вериги не знам.
  14. souflex

    ПРОБЛЕМ С АУДИ А8 Д3 4.2

    Ако съдим по грешката P1573 имаш проблем в модули, които отговарят за достигането на въздуха до цилиндрите. Ако си забелязал преди (ако си в гараж със сигурност би трябвало да си го забелязал) тези грешки, когато запалиш колата, колко силна е била миризмата на газове и тези при запалване сега. Ако нямаш по-силни газове, то значи е от букса и да не ти причинява допълнителни главоболия. Може да е малко глувапо, но по този начин открих преди,че имах проблем с дросел, който е успешно сменен, а се получи отново и проблема, който все още не съм отстранил и то са кобилици на 3 цилиндъра и те бяха в часта на проблемното тяло. Също бих посъветвал е да провериш много внимателно и маркучите, които водят от дроселите, защото и там е възможно да откриеш нещо. Също приемам и съвети за тези кобилици, каква е самата процедура за тяхната смяна и дали може без да се сваля двигателя
  15. souflex

    ПРОБЛЕМ С АУДИ А8 Д3 4.2

    Дизелов или бензинов е двигателя? Излиза ли някакъв пушак от ауспуха?
×
×
  • Create New...