Jump to content

audi 100 AAD

Members
  • Мнения

    32
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Друго

  • Kaра
    audi 100

Персонална информация

  • Локация
    BG

Последни посетители

Функцията за показване на последните профилни посетители в момента е изключена и не е показна пред останалите потребители.

audi 100 AAD's Achievements

Доктор на АУДИ науките

Доктор на АУДИ науките (6/6)

  1. Аз бих търсил по цветове на кабели.За течността ще е лесно защото се вижда по буксата на казанчето.За абс може и да стане по цвета на кабел на бушон.
  2. Сигурно трябва да светне като е на контакт и гасне като запалиш.Ами по трудното е да разбереш пина за абс и пина на течността на новото табло.То после става лесно, да си закачаш кабелите от буксата,на твоята към а6 таблото .Това ще стане като почнеш да редиш кабели по таблото и накрая остане мястото за абс-а Или май са на обща букса с други уреди?
  3. 100 имаме копче на таблото за АВС пробва ли да базикнеш там. За t аз бих монтиран част от таблото на 100.
  4. Друго което е възможно да Ви е от полза е мемури батерийката на компа.Тя е тази която е виновна за пазенето на грешки в компа,и за това да ви пребере колата ако има грешка с някой датчик..Тогава влиза в постоянен режим на загрял двигател.За това за по сигурно като искате да чистите грешки изчакайте по дълго от 15мин.без акумулатор.Може да се наложи и денонощие ако е по упорита батерийка.
  5. Тук стигнахме до коментираните от мен метални бушони,може би не е това наименованието им.Цялата процедура тръгна след желанието ми да проследя зеленожълтия кабел на бензиновата помпа.Чисто зеления така и не разбирам къде отива от бушон 17.Тук се разбира че този кабел не попада в компютара а отива към червения метален бушон .На същия ред има още два подобни метални но различни цветове.От този ред с метални бушони излиза само един по дебел кабел който е поставен на пин14 в компа на колата.Прегледах за видими дефекти по платката но не видях.
  6. На тези ще ви покажа какво има заложено в платката като за допълнителни екстри.Тук се вижда подготовка за телефон,има снимка за управлението на музиката но е излязла в повече MB и не иска да я качи тук.Тя е с надпис blaupunkt germany въпреки че моите оригинални колони бяха нокиа,сещам се че никога не кривяха,но ги опече слънцето,ето защо е добре да имате задан щора.
  7. Днес ще ви покажа снимки на кабели към компа и някакъв вид бушони на бензинова помпа непознати и не виждани от мен до сега.Компа свалих с цел да сваля от подозрения за нахлуване на влага в него и възможни лоши спойки.За наша радост това възможност за това клони към 0!Предвит пласмасата в която е затворен и положен в нещо като алуминиева кутия добре изолирана.
  8. Моля за насока,когато вдигна на ръка клапата ,развия четерите болта за дюзите и се пусне помпата ,бензин тръгва и в четерите в голямо количество.Затегна ли болтовете пусна помпата почва да се връща бензин към резервоара. Развивам четерите болта за проверка налягане. Няма налягане, в някои съвсем малко.Характерното свистене на дюзите което се чуваше,май е било само от една.Сега свистене не се чува.Правилно ли съм подходил в опита за убеждение ,че отива бензин към дюзите? Ако е правилно означава ли че пак са се запушили?? стана ТРЕТИ КОМПЛЕКСлед първите мих резервоар имаше нещо като мазут вътре ,вторите като ги закачих почнаха да пръскат като водно пистолетче,НО поне колата се движеше за кратко на равно, но като видя баира и изгасан.Сега с новата система след като е минало поне пет литра бензин през бензинопроводите ,може ли пак да се запушат?Страх ме е вече да ги вадя ,че ми се изчерпаха бакелитените уплътнители,последно ги начупих всички сега тъкмо съм със здрави.
  9. Реле бензинова помпа,ако има някой информация дали трябва да грее?Моето грее направо си пари и на едното краче има опушено.Когато е без пластмасата не се пипа! Четох някъде ,че когато се сменя бензинова помпа трябва да се сменят релета и предпазители? Слагам от друга кола същото реле пак грее.Пръсках с WD знам че бушона е след релето. Релето се командва от компа! Релето от къде взима плюс и минус???
  10. Отностно ,стойностите за реглажа на четерите дюзи,мерите с шублер или некъв друг ваш метод дълбочината на реглажните болтове.Дълбочината е 13,5мм това е ако искате да върнете така както си е било,но имайте впредвит ,че платното е възможно да е изгубило първоначалната си еластичност! Реглажния винт на електронния регулатор.Те са два модела черен и сив.Черния е с дълбочина 7,2мм,сив 6,8мм с него регулирате налягането в главата ,то е от 5,5 до 6-6 и малко когато иглата почне да пуска през малките процепи. Как по Бъкгарски да си настроите електронния регулатор.Сваляте си главата(бензиновата) слагате я в джоба и търсите манометър с налягане 6-10бара Може и по бензиностанции ,но ще видите зор там или като за начало може да видете какво налягане става.Следва сваляне въртене на малкия болт,докато стигнете,желания ефект.Трудно ще различите работещ,от неработещ регулатор ако не сте закрепили маркуча Трябва да може да мени налягането между 5,5 и 6 ако седи все на 6 регуратора не работи!.
  11. На първата съм Ви представил отвътре механичния инжекцион на ауди 100 ACE или AAD. Втората съм наблегнал на болта за регурилане налягането на всяка дюза.Да ,можете съвсем спокойно да регулирате натиска на платното чрез тези болтове.Колкото повече натягате,толкова повече се съпротивлява пружинката ,а от там налягането в избрана дюза:) Третата можеби най важната ,е електронния регулатор налягане!!На снимката се забелязва болт с права отверка.ПОД НЕГО е малко боллтче,което регулира цялото налягане.Освен за главата той пуска налягането и на старт дюзата.Бензина в нея минава по съвсем различни пътища от този който е за четерите дюзи. На първата снимка ясно се вижда разглобена така наречената игла.Практически нейната значимост опира до това когато дебитомера стои в горна позиция да пуска бензин през едни малки четери процепи ,нейния ход е сравнително малък.Когато падне диска въпросната ос затваря процепите има и филтър върху нея.Това което се случва когато въртите рамото на дебитомера(малкото болтче) е да притиска и директно оставя отворени процепите за към дюзите.Това или ще ви помогне да запалите по бързо ако имате нарушен диск и не подава коректно въздух към двигателя или ще ви мокри свещите поради постоянен достъп на бензин към дюзите.По добре си изправете клапата ,тя е преценена да подава точно количество въздух. Провокиран да пиша това от легендите които се носят заради майстори които повтарят думи на свои колеги заради което не желаят да си губят времето с това.Това което се е случило на този инжекцион е, че иглата е останала(залепнала) в горна позиция.Предполагам се е понагорещира. Най слабото място в тази система е сглобяването .Тогава вече сте загубили интерес поради наученото и не ви се занивава с досадните болтчета
  12. Здарвейте,приготвих няколко снимки които ,ще ви са интересни.
  13. Вчера махнах бушона,отпусанх налягането в главата на бензина за да се движи свободно дебитомера(без съпротивление).Колата навартя около 60км. Днес тръгвам да меря по жълтозеления кабел волтажа на помпата,и решавам да развия входа на бензина към главата(за да не нагнетява) и някво супер налягане.Останах втрещен.Как се е вдигнало пак налягането в главата без помпа не мога да си обясня.Махам пак бушона не тече ток!Слагам бушона забивам в кабела сондата тече си ток като завъртя ключа после изключва.Изглежда всичко наред с тока но така и нямам обяснение защо не върви на бензин.Като я слагах помпата в коша бе покрит по дъното с бензин,помпата си легна според мен и в малкия отвор на дъното на коша.Коша малко халтави от смяната на помпи ,но смятам не е проблем това.
  14. Помпата се товари от нещо .Изпича кабели!Сега гледах маркучите ,нямат прекъснато.. Масата е закачена до стопа(под стопа).Кабелите на бушона(помпа) са два зелен и жълтозелен.Жълтозеления е плюса и е разделен от някакво рела 30А което води до ключа на газовото.Вобще не намирам къдео отива чистозеления кабел,май е към двигателния отсег или влиза в едни клеми под волана ,наистина очите ми станаха на фльонга.Някъде под волана остава проблема.Някой ако знае къде е забит чисто зеления кабел от бушона на помпата?От зеленожълтия с релето на ключето прекъсват плюса газаджиите според мен.
  15. Тея бакелитени оплътнители на дюзите за мен са важни за да не смуче въздух.А инъче два пъти падат в цилиндрите.Първия път се препотих,веднага звъня на майстора да идва да прибира колата,а онзи вика-пали и карай ако стане нещо ще я правим. Завъртях ,застана нейде не запали.Посидях посидях пак звъня онзи вика нищо не губиш върти нищо не може да и стане само болтчета да внимавам да не паднат вътре.Втори опит та си запали,замириса малко.Инъче много лошо се спичат и като ги слагаш се чупят.
×
×
  • Create New...