Jump to content

Minkar

Members
  • Мнения

    152
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Друго

  • Kaра
    A4

Последни посетители

Функцията за показване на последните профилни посетители в момента е изключена и не е показна пред останалите потребители.

Minkar's Achievements

Доктор на АУДИ науките

Доктор на АУДИ науките (6/6)

  1. Здравейте колеги, На ГТП ми казаха, че накладките на моето Audi A4 B8 са за смяна. Тъй като не искам да правя компромис с качеството, може ли да ми кажете марка и от къде да си ги купя (дали да ги поръчам от autodoc или търговец в България) за да ги сменя в комплект с маслото. Също ще съм благодарен, да кажете ориентировъчно какви пари да приготвя приблизително за самите накладки и смяната.
  2. дали може да споделиш мнение за Мултитроника по отношение на това дали колата се кара предимно градско или извънградско. Аз съм получавал обратна връзка, че извънградското шофиране не амортизира кутията по начина по който тргъгни-спри особено в София го прави т.е ако шофираме предимно извънградско (без да настъпваме яко газта) дали амортизираме по-малко мултитроника
  3. Здравейте колеги, С шофьорската стелка от години имам проблем - едното от 3те зъбчета на едната дупка е счупено и съответо стелката постоянно е разкачена и се чапа под нея. Бях решил да си купя нова, оригинална, намерих някакъв човек в олх да продава, но ми каза че ги продава само комплект, което мен не ме устройва, защото другите ми стелки са сравнително нови. Та въпроса ми е имате ли идея, как мога да застопоря дупката със счупено зъбче, така че държи. на мен ми идва на ум да сложа малколепило там където е счупено, за да се разшири самаат дупка и да има някакъв захват към пода на колата.
  4. доколкото си спомням, ръководството на български го бях изнамерил като си свалих официалното приложение на ауди, въведох колата си и след това имаше опция да видиш ръководството и то беше на български
  5. Аз имам човек за ремонт, проблема е че съм ги ремонтирал вече 1 път и исках да взема по кардинално решение 100 лв на брава ми идва малко множко. Мисля да изчакам да мине зимата и да действам с ремонт на пролет. Дали ремонта на шофьорската заради ключа има нещо по сложно от другите? Sent from my iPhone using Tapatalk
  6. Здравейте колеги, От години когато дойде зимата на моето Ауди Б8 имам пробелм с бравите - не се отварят. Преди беше само на задните, а сега се появи и на предните, шофьорската трябва да я отварям с ключ, пасажерската отвътре, задните не се отварят отвън, понякога и отвътре. Преди пандемията бях давал на майстора който ми обслужва колата да ги занесе на друг майстор да ги почисти тези моторчета, имаше някакъв ефект, но издържаха 1-2години. Иска ми се да реша въпроса по генерално, може ли да ми кажете дали има на пазара алтернативни брави (моторчета/машинки, не знам как точно се наричат) и ако да по колко ще ми излезе на бройка да ги подменя.
  7. Ами не се сетих да питам за този function test… днес ходих при момчето което ми прави ремонта, тествахме на N, направихме VAG COM диагностика и всичко изглежда наред. Има ли вариант по спирачките да има нещо и да не се отразява в грешка на vag com. Както казах си смених гумите с летни които са последен сезон вече, стари. Чудя се това “съпротивление” което си мисля че е от спирачките дали не е от липса на “сцепление” с пътя. Sent from my iPhone using Tapatalk
  8. Здравейте колеги, Имах авария преди няколко седмици на моето B8– при пускане на ръчната спирачка, моторчето й се повреди, а от там и целия апарат и стискаше барабана. Колата едвам движеше, доколкото разбрах имаше и малко изтекла спирачна течност. Закарайх колата на ремонт, където беше подменена ръчната и спирачния апарат. Взех си колата и всичко изглеждаше ок. Онзи ден сменях гуми и вчера като карах незнам защо ми се струва, че спирачките задържат (имам чувството, че колата набира скорост по бавно и след това губи инерция по бързо). Когато покарам малко, без почти да натискам спирачка и пипна дисковете този който беше сменен е една идея по топъл (на новия не можеш да си задържиш пръста от топлина, а на стария от другата страна може). Тази разлика в температурата ми се струва пренебрежително малка, отделно ръчната си работи нормално, шумове от спирачките не се чуват. Тъй като не искам да гадая повече (компютъра не показва грешки) се чудех дали може да се прави диагностка на това дали ти задържат апаратите и ако да да ми препоръчате сервиз в София
  9. Здравейте колеги, Имам застлаховка автоасистънс, закъсах онзи ден с колата (ръчната спирачка и апарата дадоха фира) и си викнах Пътна помощ за да закарам колата при майстора, който ми я прави и му имам доверие. От Пътната помощ ми издадоха фактура, всичко точно, но когато отидох при застрахователя да я дам се оказа, че трябва становище от сервиза за техническата повреда на автомобила. Може ли да ми кажете, които е минавал през тази процедура, какви реквизити и информация трябва да има в това становище за да не ме върнат нещо пак. Предплогам дата, сервиз, ЕИК, описание с няколко изречения на проблема, подпис, печат е достатъчно. Питам защото в сервиза а и на други места си нямаха идея какво е това становище.
  10. Добре, а това че като паля повторно веднага дори и на -10 градуса проблем няма и че когато времето се затопли въопще вибрация няма, не елиминира ли варианта дюзи. Иначе в момента съм на 200к км и по това което са ми казвали си е време дюзите да дадат фира.
  11. Мерси, а от клипа който публикувах дали става ясно, че наистина проблема с вибрациите е от подгряващите свещи. То е логично след като времето се затопли и въпросните вибраций изчезнаха, но все пак да питам.
  12. Да това за скъсването ме предопредиха, реално това е причината и да питам във форума. Дали това че температурите ще са високи е застраховка, че Септември като отида да ги сменям няма да има проблеми със отвиването.
  13. Здревейте колеги, От януари месец някаде, когато паля колата на студа, при паленето двигателя започна да вибрира, оборотомера да дава леки отклонения (направил съм клипче за да се види ясно). При повторно палене, всичко си е ок. Поразпитах и ми казаха, че проблема е от подгряващите свещи, сега когато се запролети всичко е ок и когато паля няма такъв проблем. Може ли да ми кажете дали този ремонт е спешен и трябва да го напарвя сега или може да изчака до септември, когато си сменям маслото и реално мога да помоля майстора да ги свърши и двете неща едновременно. Също ако може да кажете дали това е скъп ремонт и колко горе-долу би трябвало да приготвя за ремонт на тези свещи.
  14. Благодаря ти за линка, точно такава броня ми трябва. Сега се обадих на търговеца и ми каза, че това е "алтернативна броня" и май ще се въздържа.
  15. Най големия виц, че се произвежда броня за Audi b8 (а може би и за другите модели на Ауди) която да има пръскалки, но не и парктроници. Парктроникът е уникална екстра и не мога да си представя как на някой му е хрумнало да пусне броня с тъпите пръскалки, но без парктроници. Sent from my iPhone using Tapatalk
×
×
  • Create New...