Jump to content

Thor

Members
  • Мнения

    1622
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Относно Thor

  • Рожден ден 15.01.1975

Друго

  • Kaра
    Всичко на колела

Контакти

  • Website URL
    http://
  • ICQ
    193551087

Персонална информация

  • Пол
    Male
  • Локация
    На Север

Последни посетители

4445 профилни разглеждания

Thor's Achievements

Доктор на АУДИ науките

Доктор на АУДИ науките (6/6)

  1. Привет!

    За по-висок клас домашно кино огледай предложенията на Monitor Audio . 

    Wharfedale са по-скоро ориентирани към hi-end стерео решенията.

     

    Весели празници и успех!

     

  2. Сглобявах ПЦ-то в период, когато по една или друга причина не всичко беше налично по магазините. Идеята беше ''дъното'' да е стабилно, а ако някой от другите компоненти не ми хареса да го сменя на по-късен етап.
  3. Gigabyte Aorus Elite има по-добър "heatsink", доколкото си спомням от ASUS TUF Gaming X570-PRO Wi-Fi. Друг плюс лично за мен е и добрата софтуерна поддръжка. Всъщност ето конфигурацията на моята ''кутия'': - ASUS TUF Gaming GT501 - голяма, удобна и тиха най-вече кутия; - GIGABYTE X570 AORUS ELITE - по-горе обясних защо се спрях на този модел. Вградената мрежова карта е Intel - X570 AORUS ELITE - AMD Ryzen 5 3600 Wraith Stealth - ''стелта'' така си и седи в кутията; - DeepCool Castle 240 RGB - взех го с идеята след време да взема по-мощен процесор, но година и половина по-късно все още не виждам нужда от подобен ъпгрейт - 32GB G.Skill TridentZ RGB DDR4-3200; - 512GB Samsung 970 EVO Plus SSD M.2 2280 - просто нямаше наличности на Samsung 980 PRO SSD PCIe 4.0 NVMe M.2 2280; - Sapphire NITRO + RX 590 8GB AMD 50 Gold Edition - не съм геймър, а и ми дойде на добра цена - Seasonic Prime 80 Plus Gold 650W; - Archer AX3000 Wi-Fi 6 Bluetooth 5.0 PCIe Adapter; - 2x Toshiba P300 High Performance 3TB. Ползвам го за видео и снимкова обработка предимно и общо взето не е спиран откакто е пуснат. Успех със сглобяването на машинката.
  4. Честно казано, без да съм фен на конкретна марка и гледайки чисто техническите спецификации: - Exynos 990 (7 nm+) - Octa-core (2x2.73 GHz Mongoose M5 & 2x2.50 GHz Cortex-A76 & 4x2.0 GHz Cortex-A55). - Snapdragon 865 (7 nm+) - Octa-core (1x2.84 GHz Kryo 585 & 3x2.42 GHz Kryo 585 & 4x1.8 GHz Kryo 585). Разликата в архитектурата дава и разликата в синтетичните тестове, но това не прави Exynos-a по-лош чип. Дори бих казал, че в многозадачната работа Exynosa би трябвало да е по-бърз. Освен това има приложения, като Youtube например, които са специално оптимизирани за Еxynosa. Накратко при всички случай в ежедневието разлика няма. Всеки процесор поставен под натоварване ''грее'' и това е нормално - 7nm+ литография, голям брой елементи, висока плътност, висока честота ..... ами ще грее. Никой не може да надхитри все още физиката. ;-) Единственият недостатък на S20 серията е в GPU-то - просто Mali сериозно изостава от Adreno в момента. Другият недостатък е валиден за всички Адроиди - размерът. Над 6" си е таблет и искрено се надявам това безумие да спре, защото нямам толкова големи джобове :-) В момента, в който успея да убедя жената, че вече й е време за нов телефон и да я откажа от старата S7-ца ще й взема или S10e или S20 (с Exynos, за да й е зле :-)). Лека!
  5. Никой не говори за зареждане веднъж седмично, а че ако се ползва като ''смартфон'' не ти изкарва и ден (по разни клипчета в тубата между 3 и 5 часа в зависимост на натоварването). Ако се ползва като обикновен телефон, тогава ще ти изкара деня, но ..... в такъв случай какъв е смисъла от А13?!
  6. iPhone SE vs iPhone 11 vs iPhone 11 Pro vs Samsung vs OnePlus Battery Drain Test! Батерията на SE-то ме връща във времето, когато имах 3GS - много приятен телефон, но гледаш винаги да имаш контакт за зареждане наблизо . Очевидно е, че дори "скопен'' А13-та идва твърде мощен за тази ''архаична'' архитектура. Ако ще е iPhone поне да е Хr (по-нагоре, по-добре). Впечатляващo представяне на OnePlus 8 (90 Hz) и S20 (120 Hz) (SD865 и в двата). Колкото до S20 Ultra 5G - твърде голям и грозен с този ''остров'' от камери отзад (това важи за всички супер-дупер камерафони от 2020). Просто правило е, че естетиката се крие в симетрията, но ..... явно е въпрос на вкус, а за някой и на престиж (учудващо много хора си купуват даден телефон само, защото е най-скъпият, който се предлага на пазара . Между другото, няма такова нещо като ''спукало се от само себе си'' стъкло. За да се спука стъклото трябва да се подложи на някакво въздействие (механично, термично, радиочестотно и т.н.), което да наруши структурата му като цяло. Така, че оплакващите се от '''спонтанни спуквания'' при S20 Ultra 5G по-скоро не могат да свикнат с ''естетиката'' на телефона и гледат как да си върнат парите.
  7. Миналата година търсех за големия син някакъв евтин Андроид под 6'' и се спрях на този модел. За година ползване не се е оплакал и е много доволен. Ползва го като всеки тинейджър - Spotify, Netflix, социални мрежи и т.н. За малко повече можеш да загледаш и А40, който е с AMOLED дисплей и малко по-добър като параметри А20е vs. A40 .
  8. Apple iPhone SE (2020) vs. Apple iPhone 8 (2017) vs. Apple iPhone 6 (2014) Чистили са складовете от стари корпуси на ''8-ци'' и се е получило нещо като полско фиатче с V-8 двигател. Предполагам, че ще почупи всички бенчмарк-чартове, ама поне дизайнът да беше от това десетилетие .....
  9. Покупката на лаптоп е малко или много като покупката на смартфон и имаш горе-долу следните опции: - купуваш нещо от ''най-евтиното, което ти върши работа'' и след година го сменяш с наследника на ''най-евтиното, което ти върши работа'' и т.н. и т.н. Общо взето да кажем 5 години компромиси и ядове. - купуваш по-висок клас (разбирай с по-висок ресурс) и го ползваш 5 години. Като си направиш равносметка след 5-те години в общия случай излиза, че 5-те години компромиси ти струват финансово по-скъпо (нервите и ядовете не влизат в сметката). Също така в един момент откриваш и защо хората казват ''Не съм толкова богат, че да купувам евтино''. 😉 Накратко, на каквото и да се спреш като OS и за да избегнеш ''приключенията'' - не пести! AMD-лаптопите (последното поколение) са все още много нови и нямам идея как ще са като цени. Аз лично бих се спрял на Мак. Имам 2-е 13'' ретини (2012 и 2015) и откакто се ползват за друг лаптоп не съм се замислял. Преди тях бях на принципа ''най-евтиното, което ти върши работа'' и не го препоръчвам. Изборът е твой, така че успех!
  10. Два примерни в зависимост от операционната система Asus ROG Zephyrus G14 (Windows) или Macbook Air (ако предпочиташ macOS). И в двата случая жена ти ще те обича 😉
  11. Thor

    Apple Inc.

    Като за без пари това върши много добра работа: LibreOffice
  12. Пробвай да изцедиш батерията хубаво, докато телефона ''умре'' напълно. Опитай да го стартираш няколко пъти, за да се убедиш, че батерията е празна. Остави телефона да си ''почине'' няколко часа и тогава го включи да се зарежда. Може батерията ти да се нуждае от калибрация ..... понякога се получава, когато го зареждаш в кратки периоди. Успех!
  13. Това е лимита за AV receiver + колони или само за колони? Както се спомена има доволно много подобни all-in-one решения, но за съжаление са над лимита ти ..... например Klipsch Reference Theater . В този клас, който търсиш има също предложения, но ..... като сравниш звуковата картина на подобна система от пищялки за около 1.5к лв и да кажем Klipsch-а от горния линк (нищо, че това е възможно най-нискобюджетното им решение) и разликата е ....., че няма прилика. След като сега ще ''теглиш'' кабели и държиш на 5.1 по-добре инвестирай в нещо, което си заслужава - SVS Prime 5.1, Jamo S-809 HCS, Monitor Audio MASS Surround Sound, Definitive Technology ProCinema 600 и т.н. Всичките (без ProCinema 600, което е по-евтино) са на около 900-1000 евро. Човешкото ухо колкото и да е несъвършено прави разлика 😉 Моето решение за home theater: - DLP - BenQ W1110 (не гледам ТВ и нямам телевизор); - Klipsch Reference R-15PM (активни монитори); - Klipsch Reference R-10SW (активен събуфер), контрол през дистанционното на мониторите. Най-важното - не бързай, а се разходи и прослушай, ако имаш възможност различни решения, за да намериш ''твоето''. Успех!
  14. Като каза дистанционно и се сетих за това клипче Z Review - SMSL Q5 PRO & FXAudio D802 (The Soundbar Killers) 🙂
  15. Търсех си някакво не много скъпо решение за десктоп колонките и след десетки ревюта и клипчета в тубата се спрях на SMSL-a. Много прилично усилвателче за парите си е.
×
×
  • Create New...