Jump to content

dimpetrov

Members
  • Мнения

    182
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Друго

  • Kaра
    А6 4K 5.0TDI

Персонална информация

  • Пол
    Мъж

Последни посетители

2514 профилни разглеждания

dimpetrov's Achievements

Доктор на АУДИ науките

Доктор на АУДИ науките (6/6)

  1. Сами сте си виновни, като ходите по форумни гурута, които работят “ на тъмно” и не може да докажете нищо. И къде по дяволите се обучават на новостите? По нета? Официалните сервизи са си най- малкото зло. С програмите 4+ Не вярвам, че са по-скъпи, ако държите на качествени части. И си имаш реална гаранция. Всичко останало е тънки сметки, като сметката я плаща тариката, решил да кара премиум, ама да мине по- евтиничко.
  2. Не съм забелязал А8 да е в пъти по-удобна от А6. Малко по голяма е, да! И то най-добре се усеща на задните седалки- ако си с деца отзад, ОК . Аз не съм. Но пък да предпочета стокова 8 пред накипрена 6,, никога не бих го направил! И то 8-ца с мотор шестак. И вече с.еднакъв интериор!!?! Мъка! Очевидно имаме различни вкусове. Имам почти ежедневни преки наблюдения за предпоследния модел А8 с последния дизел осмак, модел 2020г, С абсолютно всички възможни екстри, вкл странично повдигане на амортисьорите при наближаваща кола. Знам какво говоря! Такъв клас коли се взимат само. с макс. екстри, освен ако не са изпаднали тънко. Така или иначе, колегата разполага с различни гледни точки и нека сам си вземе решение:)
  3. С такъв бюджет само Германия и то GW+, като синьто комби. Българска автокъща и читава кола е оксиморон!
  4. От съвсем пресен личен опит, мога да споделя, защо колата не бих я купил: - не е 286 коня; - не видях въздушно окачване; - не е с Матрикс фарове; - не е с Банг& Олуфсен; - не е с печка; - паркинг камери не видях??? - изтичаща 3г гаранция; пишат за възможна 5г, но важи ли за БГ или е локална? - лиценз за Нави и My Audi app functionality до кога? Иначе около 250€ годишно май беше! - няма даже обдухване на седалките, да не говорим за масаж. - няма памет за 2-та седалка; - задните външни седалки с нагрев ли са? - бягат ми редица системи за безопасност, например Cross Traffic Alerts; @moto_fan последен дерт са им моторите. Електроника и екологията, тоест гарнацията е на първо място. Надявам се, че съм бил полезен! Успех в покупката!
  5. Този мотор същия ли е, който се вгражда на Q5? Защото, ако е така, то натоварването от седана ще е детска песен за него. Сигурно е един и същ.
  6. Ами не знам, дали е простотия, но няма нищо общо с 4G! По нито един параграф. Та ставаше дума, дали авторът на темата да купи обявената кола. Според мен А6 с 2-ка мотор и то с такъв пробег е доста рискована покупка.
  7. Това е mild хибрид. Аз карам означението 5.0 tdi, което си е тройка дизел, 285 hp. . Не знам 2.0d, което май беше с означение 45tdi, дали е удачно да го купуваш на такъв пробег. Относно хибрида: супер удобен и икономичен. Виж тук например: https://www.audi-mediacenter.com/en/audimediatv/video/animation-audi-a6-48v-mild-hybrid-system-4125 Колата е друг свят, като удобства и разход на гориво!
  8. Определено нещата отиват към 95 Ви пауъра - много хора го препоръчват! Ти защо си на 100 октана, гониш яко ли? 95 е малко ли?
  9. Не разбирам. Ясно, че от бензиностанция, но коя верига препоръчвате? Нещо за ОМВ?
  10. Здравейте, Да възродя темата с тази си публикация. Не съм имал бензинова кола от 15г. Сега с жена ми се обзаведохме с почти 1годишно Ауди А3 Спортбек 35tfsi с OPF и другата седмица ще го взимаме. Тя ще я кара яко градско в София. Та бягам пред вятъра и да си питам за качествен бензин. Съвети получавам за Shell V power 95. Моля за мнение кои бензини да купуваме? Водещо е качеството, а не цената. Благодаря предварително!
  11. +1 С този бюджет мястото е или официален представител или частно лице от Германия, после Бенелюкс, например: audi-boerse.de gocar.be luxauto.lu Да ги дадеш на някой в БГ е меко казано, доста рисково. Още повече след тези градушки и наводнения в Европа. А там е криминализирано! И си имат carfax и т.н.
  12. Е, щом на Изток са по-готини хората, а качеството е еднакво, то изборът е ясен. Казвате, че и двата сервиза си вършат работата, както трябва, нали?
  13. Здравейте, Относно регулярно сервизно обслужване на гаранционно Ауди, кое Порше бихте препоръчали за СФ: Запад или Изток?
  14. Здравейте, Току-що си капарирах едно Ауди А3 Sportback, 35tfsi, 8V, 2020г. в Ауди-Германия. Ще ми дойде с летни гуми 225/45R17. Мисля зимните гуми да са 205/55R16. Джантите 6.5x16, 5x112,ЕТ46 ли са? Това ми е първият въпрос. и второ: да споделите опит, дали е удачен избор за зимен размер за 150к.с.? Колата ще се кара основно градско в СФ. Благодаря предварително.
×
×
  • Create New...