Jump to content

RhythmiX

Members
  • Мнения

    668
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Относно RhythmiX

  • Рожден ден 5 Август

Друго

  • Kaра
    A6 4F 3.0TDI

Контакти

  • AIM
    RhythmiX
  • Website URL
    http://audibg.com
  • ICQ
    0

Персонална информация

  • Пол
    Male
  • Локация
    Хасково, BG.

Последни посетители

3179 профилни разглеждания

RhythmiX's Achievements

Доктор на АУДИ науките

Доктор на АУДИ науките (6/6)

  1. Колега имам същия проблем със скоростната кутия incorect gear rito 5 gear и колата спира.Разбрахте ли от какво е?

  2. Днес резетнах кутията и дросела и сега ще видя като се адаптира както трябва как ще е. Прочетох че трябвало едновременно да се резетнат за да има ефект.
  3. Здравейте колеги. от известно време имам проблем с приплъзване при смяна на скоростите. Най-често от 3-та на 4-та. Мисля че на загряла кола го прави по ясно,не съм обърнал внимание. Проблема е като този на клипа. Хидрото ми е рециклирано преди 60к километра горе долу. Това стана по отчетливо след като смених датчика на коляновия вал,защото беше се прецакал и колата отказваше да пали. На какво може да се дължи този проблем ? Ниско ниво на маслото в кутията? (Как мога да проверя нивото на маслото? Няма щека. ) Хидро? Или Ск.Кутия? ЕГР ми е спрян софтуерно и съм затапен след Дросела. Вихрови Клапи спрени. Нямам катализатори и ДПФ,ако е от значение.
  4. RhythmiX

    Автоматик приплъзва

    Ето лог файл в движение на стойностите от датчика за оборотите на коляновия вал и сензора за оборотите на скоростната кутия. Датчика на коляновия вал ме изостави и е сменен с нов. Разликата в оборотите нормална ли е или се получава от разминаване и трябва да сменяма и датчик за обороти на ск.кутия?
  5. RhythmiX

    Автоматик приплъзва

    Уикенда ще направя колега. Аз ги гледах живите данни в движение,но не съм сигурен дали правих лог. Спомням си само,че имаше разлика в данните на двата датчика. Тези датчици дават едни от най-важните данни за движението на колата. Единият дава данни за обороти на двигателя,а другият за оборотите на скоростната кутия. По моята логика ако има разминаване в стойностите няма как да няма не забележими симптоми в поведението на автомобила. Вие какво ще кажете? Някок знае ли как стоят нещата със смяната на въпросния датчик?
  6. RhythmiX

    Автоматик приплъзва

    Значи при мен май ще се окаже Transmission Speed sensor (g182) Както споменах по-горе скоро ми умря датчика на коляновия вал ( Engine Speed Sensor ) Колата отказваше да пали,сменихме го и всичко заспа,но един стар майстор беше ми споделил,че по принцип е хубаво да се погледне и въпросния датчик за скоростта на СК.кутия, обикновено заминавали и двата по едно и също време. Днес направих едно сверяване с вагком с колата на мой приятел,на които кутията му е рециклирана цялостно наскоро и колата превключва без да се усеща спомената междинна скорост. Ето картината: На моето Ауди https://ibb.co/L1xkpCx https://ibb.co/TR4Qm7m На Аудито с рециклирана СК.кутия https://ibb.co/DG40Ffy https://ibb.co/fFcFkgy В международните форуми има коментирано и много хора споделят,че приплъзването идва от разликата в данните на двата сензора. Какво е вашето мнение? Къде се намира точно този датчик и как стои въпроса със смяната му?
  7. RhythmiX

    Автоматик приплъзва

    Това е много странно..значи това да го приемам,като нормално ли? Хаха след рециклажа и смяната на кутията защо не съм го забелязал това не знам. не съм с оригинално масло викам да го сменя,че минах 40к км.
  8. При мен същия проблем беше от датчика на разпределителния вал за оборотите на двигателя,но беше записало грешка. в началото го направи 2 или 3 пъти и след това едвам запали. ако имаш VCDS виж в 1-ви канал като палиш дали се вдигат оборотите.
  9. Здравейте колеги,от известно време скоростите приплъзват. Миналата година рециклирах хидро в МиД авто гр.Варна. След 3к километра скъсах вал на кутията и сложих друхчга втора употреба. Минал съм 30к км. И нямах проблеми досега в началото между 3-та и 4-та риташе,но с времето спря сега от известно време се появи това с приплъзването. прави го го най-вече когато колата е загряла. Ето подобен клип: Прави нещо подобно. четох че може да е от нивото на маслото,но как се проверява нивото?
  10. Как се лекува ? Отделна част или ? последствия ?
  11. RhythmiX

    Табло AUDI A6 4F

    И аз имам едно цветно табло,мислех да го слагам на моята,кола но все не остава време. пиши на ЛС ако решиш.
  12. Здравейте. Какви са симптомите при ниско ниво на масло в кутията ? Когато загрее колата скоростите приплъзват между 3-та и 4-та. Рядко между 4-та и 5-та. интересното е че когато подавам газ оборотите се качват до към 2400 Об/Мин. И вместо да превключи сваля оборотите до към 1800об/Мин. И колата продължава да ускорява пак до 2400 об./Мин. след това сменя на следваща предавка. Колата е с рециклиран хидро съединител , след рециклажа чупих кутията и смених кутията без хидрото. рециклирах хидрото преди 40к км. 2 пъти сменях маслото веднъж след рециклажа и веднъж след,като сложих другата кутия. Въжможно ли е от маслото на приплъзва или и тази кутия/хидро са пътници?
  13. Виж датчика за външна температура дали ти и променя градусите. при мен беше се оголил кабела и градусите мърдаха и климатика правите такива мизерии.
  14. +1 за актуатора. Аз преди около месец минах през този филм,но най-добре една диагностика и ще си каже.
  15. В Хасково, Минерал се казва сервиза,на входа на Хасково зад бензиностанция ОМВ. Не бяха ми изключили буксите са клапите и колата се държеше странна и разбрах чак след 4-5к км. И изскарах буксите от моторчетата,както и буксата на ЕГР и се промени работата на мотора. Нямам проблеми,поне не съм забелязъл,но ще отида да ми оправи и картата на турбото,най-вероятно ще тръгне по-добре колата или няма да има разлика? Иначе няма пушаци и тем подобни при пълна газ,а нямам катализатори и други екологии.
×
×
  • Create New...