Jump to content

z00m

Members
  • Мнения

    85
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Относно z00m

  • Рожден ден 17.10.1986

Друго

  • Kaра
    Audi A3

Персонална информация

  • Пол
    Мъж
  • Локация
    София

Последни посетители

1283 профилни разглеждания

z00m's Achievements

Доктор на АУДИ науките

Доктор на АУДИ науките (6/6)

  1. z00m

    Audi a3 8p габарити

    https://www.aliexpress.com/item/33005434861.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.1c264c4dvs9K5L Е такива взех за моята, много съм доволен, не са и скъпи, с CANBus. Монтажа обаче е интересен.
  2. След това ако ти се намират ампер-клещи можеш да проследиш по кой точно кабел минава тока, че в най-общите случаи е в сноп от много.
  3. Здравейте колеги, търсих да открия подобна тема, много ми е странно, че не успях. Ако все пак има такава тема, моля да ми дадете линк. Та какво съм намислил да предприема - искам да подменя оригиналните рефлекторни фарове на моята а3 8р с оригинални ксенонови такива с лупи и лед за дневни. Колата е 2009г. (ЕВРО 5 варианта). Въпросите са ми няколко: 1. Знам, че има няколко опции за новите фарове - да бъдат динамични (завиващи с волана) и без тази функция. Аз лично не съм й фен, но каквито фарове изкочат, такива ще взема. Какво е вашето мнение относно това, кои биха били по-лесни за намиране и последващо инсталиране/кодиране? 2. Трябва ли да се подмени модула за фаровете или само кодиране на съществуващия ще бъде достатъчно? Предполагам консумацията на ксенона ще бъде различна от тази на халогена? Но пък и двете са 35 вата, което май означава еднаква. Нямам представа как се следи за изгоряла крушка при Ауди - по консумация или прекъсната верига. 3. Сегашните (рефлекторните) фарове имат ръчно модулиране нагоре и надолу според натоваренстта на колата, знам, че при ксенона това се случва автоматично. Въпросът ми е, може ли да остане както е сега или трябва да инсталирам моторчетата за саморегулаж с новите фарове? Аз лично не искам да го правя, та може ли да се кодира само част от функционалността на новите ксенонови фарове? 4. Оригинално ксенона на Ауди е 35W, мога ли да сложа на новите фарове 55W крушки с баласт и да нямам софтуерен проблем? 5. Последно но не и по важност - моля за инфо кой може да извърши описаното по-горе кодиране в гр.София? Благодаря на всички отзовали се и помогнали! Поздрави!
  4. Колеги, споделете моля, че ми стана интересно. Ако успееш с ретрофита, пусни после един ботъмлайн, като теглиш чертата какво ти е струвало. Поздрави!
  5. И аз мисля, че е нормално. Моята е с този мотор, но не е куатро, разхода ми е в порядъка на 6-7 литра, нормално каране, без особен трафик. Слагам обикновена нафта + добавка от мен.
  6. Здравейте, търся да си купя 4 броя летни гуми 18 цолови, размери 225х40х18 (може и приблизителни, но не искам по-широки от 235). Гумите да са най-стари до ДОТ2016. Да нямат балони и подобни проблеми. За София и близката околност - задължително визуално да ги видя искам, с куриери не работя. Искам да са някоя позната марка, китайски не ме интересуват. Предложения тук или на ЛС. Благодаря!
  7. https://cartax.uslugi.io/#София/СТОЛИЧНА Важи Само за София - Столична община. Но за мен (Е4) има около 60%.
  8. z00m

    Затапване на ЕГР

    Да бе, съгласен съм, даже защо и катализатори, ДПФ и т.н. им слагат, не мога да ги разбера тия производители. Само запушват колите. Тва пък рака като заболяване и други подобни респираторни и какви ли още не кой го бърка, нали сме все тарикати... С две приказки колега, без да се заяждам или нищо такова - Не съм съгласен с теб! Весели празници!
  9. Има, аз оттам видях, че Евростандарта за моята е сгрешен. https://www.audi.de/de/brand/de/kundenbereich/modellhistorie/audi-a3/AB2.html#layer=/de/brand/de/kundenbereich/modellhistorie/audi-a3/AB2/a3-sportback.html
  10. Здравей колега! Явно към момента няма с какво. Явно самият сайт на Ауди няма да го уважат, има резон за това, съгласен съм. Де-факто ще трябва да се ходи в Порше. Незнам обаче дали си струва да дам 70 или 80лв за нещо от Порше, което ще изиска и още 40 за преиздаване на документите от КАТ (почти съм сигурен, че няма да си признаят тяхната вина и да ми ги преиздадат безплатно) + главоболията за тези неща и времето... С две приказки - БГ реалност...
  11. Колеги, при мен е малко по-различен случай, но мисля, че процедурата ще е същата. На мен в талона пише, че е Евро 4, а тя всъщност е Евро 5. Разликата не е съществена в данъка (40лв) но защо да им ги плащам на тия идиоти?! В КАТ дали ще признаят информацията от сайта на Ауди или само със сертификат/документ от Порше?
  12. z00m

    Затапване на ЕГР

    Браво, добре го учиш! И отзад ще дими като за световно, ще му турнат хубаво данъче (защото вече ИМА значение)...Още повече, че ако затапиш ЕГР-а ще трябва да изкорубиш и ДПФ-а, защото ще се запуши за няма и месец. Дори и да направиш всичко това, трябва да прекодираш, защото колата ще си ги търси. То е ясно, че като дупничанин, "качваш се и караш" е най-често срещания израз за един "чисто нов" автомобил....УНИКАТ!
  13. Здравейте, търся да закупя комплект (ляв и десен) ОРИГИНАЛНИ фарове (лупи със ксенон и лед за дневни) за Ауди А3, 8p (моделът е фейслифтовата, след 2009г - същите като от снимката). Не е задължително да са оборудвани с крушките и баластите, но е препоръчително. Фаровете не искам да са със забележки (счупено, пукнато или значителни надрасквания). Оферти - на лични, оставям ел.поща (hailezov_ivan@abv.bg) и телефон: 0893 525238. Моля само за сериозни оферти! Благодаря!
  14. Браво бе момчета! Поне ще се посмея с вас ! Бе дано се падне по-читава, все пак ще се жертвам за една диагностика поне на турбо и дюзи преди големия БОЙ ! Живи и здрави !
  15. Благодаря на колегите, които се отзоваха! Вече започнах да се оглеждам и вчера направих едно посетителско кръгче по Горубляне, да си посверя часовника, така да се каже.... Малко се ядосах, да бъда честен - на коли, в обявите на които пише "Сервизна книжка", се оказа, че нямат. Уж били само от оказиони, уж тва онова...срам! Аз незнам дали има хора, които биха си купили ламарини, без доказателства, че преди това са били автомобили, че и за суми над 12-13 хил.лв. Ако има - ок, но.... Според вас момчета, по VIN да попитам колегите от Жабария, достатъчно доказателство ли би могло да бъде, или има още някакви хватки? Мерси !
×
×
  • Create New...