Jump to content

O_X_I_G_I_N

Members
  • Мнения

    63
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Друго

  • Kaра
    Audi 80 B4 1.9 TDI

Персонална информация

  • Пол
    Male

O_X_I_G_I_N's Achievements

Доктор на АУДИ науките

Доктор на АУДИ науките (6/6)

  1. Колеги, днес ходих на майстор, защото климатика работи слабо. Каза ми, че проблема е в компресора. Въпросът ми е: Може ли да се сменя клапана за високо налягане на този компресор. Колата е Б4 TDI.
  2. Колеги, здравейте! Имам следния проблем: Вентилатора на парното понякога не тръгва, но вадя филтъра на купето, бъркам с ръка и го завъртам. След това завъртам врътката и тръгва. 3 пъти ми се е случвало, 2 пъти от които предната седмица. Къде може да е проблема?
  3. Говорителят е Thunder TCW-12C, кутията е Crunch. Цена: 80 лв.
  4. Колега, тези данни същите в движение имаш ли им референтните стойности какви трябва да са?
  5. Това ако го разчитам правилно означава, че последната колона са граници между които може да варира дадена стойност, а за започване на впръскването дават от 3 градуса след ГМТ до 4 градуса преди ГМТ, прав ли съм? Това данни от вагкома ли са?
  6. Колега ти знаеш ли на празен ход колко градуса е нормално да е предварението? И количеството впръскано гориво от плочката на помпата ли се регулира?
  7. Днес ходих при един човек с KTS, но и KTS-а не прочете колата, а той по друг метод провери аванса и се оказа, че на празен ход е 1 градус, даде предварение до 8 градуса и сега не пуши и МОЖЕ БИ е малко по-пъргава, но проблема с това, че няма пълна газ остана. Една от дюзите проверихме на 175 атмосфери отваря, не капе, пръска добре, НО все пак диагностика не можахме да извършим. Колега ти със сигурност ли можеш да я прочетеш?
  8. Разбрахме, че става с KTS, само остава да намеря майстор във Великотърновския край който да има такъв софтуер. Във Фолксваген дали ще могат да я закачат да кажат какво и е или ще искат да я правя там?
  9. Проблема с тръпненето го има при загрял мотор, при студен досега не съм я пробвал, защото тръпненето се изявява най вече на 4-та и 5-та предавка и ми е правила впечатление като тръгна на дълъг път, а относно помпата веднъж е отваряна за смяна на уплътнения и имам съмнения, че от тогава насам тръгна проблема, но не съм 100% сигурен, а относно настройката на тайминга с ваг ком, как може да се осъществи, понеже почти никакви менюта не излизат във ваг кома и това при 3-4 човека които се занимават с диагностика се случва?
  10. В ниските обороти е доста добре. Турбото го чувам да се завърта на около 1400 оборота и към 1800-2000 вече започва на върви доста прилично. Бууст метъра от интернет ли да го поръчвам или от магазин да го търся. Някакви съвети относно къде да го поставя? И другият проблем на колата е, че от 2000 до 2400 оборота мотора тръпне, а тампоните принципно са здрави. Все си мисля, че диагностиката най ще реши проблема но съм от Велико Търновска област и Варна ми е далечко само за една диагностика, така че ако може да ми дадеш насоки относно поставянето на бууст метър ще съм много благодарен, все пак е най-безболезнения вариант на първо време.
  11. Не съм убеден, че промяна на вискозитета на маслото ще повлияе на температурата. По-скоро карането със синтетика е решение на проблема, защото синтетичното масло на 150-160 градуса си запазва характеристиките. Вариант е също ако имаш маслен охладител да търсиш скъп антифриз, то даже не съм сигурен че и така се казва, но има една зелена охладителна течност която обаче е доста скъпа, но пък не се сменя на всеки 2 години. Може също да налееш добавка за охладителна система за повишаване на топлообмена, но пак казвам това би имало полза ако имаш маслен охладител, а ако искаш може да мислиш варианти за извеждане на маслен радиатор, но си е играчка голяма.
  12. Колега, то нали знаеш... Майстори много... Отивам при тях с проблема закачат я на ваг-кома или vcds и като не извади живи данни и казват ами не знаем и т.н.... Бяха ми казвали, че тоя мотор можел да се диагностицира с KTS, но майстор с такава програма не се намира лесно, при положение, че тея другите програми за диагностика са по-евтини. Започвам да се чудя дали да не я закарам във Фолксваген да видя там какво ще кажат. А относно центровката, ако е докарана на белези на ангренажа от къде другаде може да е проблема? Знам, че и плочката на помпата може да се мести, ама тя мисля, че регулира количеството впръскано гориво. Иначе за центровката и аз мисля, че е нещо такова, защото смяната на звука около 4 е именно сякаш няма достатъчно предварение, затова пуснах запитване тук, защото не съм намерил майстор с KTS да я закачи.
  13. С какво масло е излизала от завода е трудно да узнаем, но имам оригинално ръководство за експлоатация и мога да споделя какви варианти на масла препоръчват: 5W-30, 5W-40, 10W-30, 10W-40 със норма от Фолксваген 500 00, но такива масла са трудни, да не кажа нeвъзможни за намиране. От по-новите норми (501 01 и 505 00) маслата могат да биват с най различни вискозитети, като критерии са единствено климатичните условия. Като за нашия климат (студена зима и горещо лято) единствените масла които покриват и зимните и летните условия са: 5W-50, 10W-50, 10W-60, напук на твърденията, че препоръчителното е 10W-40. Аз лично този двигател го карам със 10W-40 Magnatec на Castrol и го гори, но оставям това настрана, защото може проблемът да е от гумички на клапаните, турбина или и двете или... Няма значение! Важното е, че категорично правилният избор според завода производител са тези с първи индекс не по-голям от 10W и втори индекс не по-нисък от 50 . Първите масла с норма 500 00 също отговарят на климатичните условия в България. Това е от мен, дано съм бил полезен.
  14. Колеги, здравейте! Колата е 80 Б4 ' 93 година, 1.9тди. Проблемът е, че колата един вид няма пълна газ. Ако натисна педала до долу и започне да ускорява, ако отнема съвсем леко газта се усеща още по силно ускорение, мотора като наближи 3800-4000 си сменя звука,преграква един вид, а също така ако съм натиснал педала до долу пуши, а ако е почти до долу - не. Днес обаче забелязах, че ако съм с пуснат климатик, колата при ускорение спокойно подминава тези обороти и върви още след тях. Пълната газ я няма и с климатика , но мотора не умира като наближи 4000 оборота. Някакви идеи къде може да е проблема?
×
×
  • Create New...