Jump to content

KDim

Members
  • Мнения

    65
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Относно KDim

  • Рожден ден 26.12.1986

Друго

  • Kaра
    A6C5 1.8Т; MB W212

Контакти

  • Website URL
    http://
  • ICQ
    0

Персонална информация

  • Локация
    София

Последни посетители

1747 профилни разглеждания

KDim's Achievements

Доктор на АУДИ науките

Доктор на АУДИ науките (6/6)

  1. Щом ще главно за отопление бих ти препоръчал подов модел. Аз от години се отоплявам с http://technika.bg/product/17593/podov-invertoren-klimatik-daikin-fvxs35f-rxs35l3.html Намалява т. нар. ефект "студени крака" и усещането за течение.
  2. KDim

    Проблем с ABS

    Аз съм със същия проблем. До едно време светваше и си гаснеше, когато си иска лампата. От няколко дни обаче свети постоянно. И на мен не ми е спешно та ще видя кога ще я карам на диагностика. Колега напиши като разрешиш проблема.
  3. Колега, не ме разбираш. Не търся евтино. Търся на първо място качествена уредба. Парите са на втори план. Просто не разбирам и не мога да преценя коя си заслужава парите и коя не.
  4. Е това беше част от въпроса ми за OBD.. Нормални пари = минималната сума, нужна за осигуряване монтажа на безпроблемна /относително/ газова инсталация. Тоест - Бардолини-то на сайта отговаря ли на тези изисквания и ползвал ли е някой услугите на PowerGas? Или същата работа ще ми свърши CarGas или някой друг инжекцион?
  5. Положението с бензина ще става все по-трагично, така че реших и аз да сложа един газов инжекцион. Въпроса обаче е къде ще го сложат качествено за нормални пари? Струват ми се добри цените на http://powergas.bg/. Някакви впечатления за тези юнаци? В нета конкретно за тях намерих доста малко. Автомобила е A6 C5 1,8Т AEB. По принцип съм се ориентирал към Бардолини, но чета доста лоши мнения за рейката Rail. И последен въпрос задлужава ли си OBD модела на Бардолини?
  6. Колега, поясни за кой застраховател става въпрос. Аз мога да гарантирам за Булинс, че ги плащат. Преди 3 дена си взех възлагателното.
  7. KDim

    Дросел клапа проблем

    И аз сменях тая клапа преди време и имах подобен проблем. Ето я темата: http://audibg.com/forum/index.php?showtopic=97009&st=0&p=1486803entry1486803 Както съм написал скоро след ремонта се оправи. Иначе мисля че е нормално да скача малко след като освободиш от скорост. При мен си скача и с повече, особено ако не е в обороти. Иначе да ми задържа едни обороти не ми се е случвало. Покарай няколко дни така и виж дали ще се нормализира.
  8. Колеги, някой може ли да помогне със съвет с какво мога да сваля всички цапаници по таблото. Бях до една автомивка да ми измият отвътре колата. Всичко точно, на другия ден скачам в колата и гледам цялото табло отгоре на черни точки. Забърсах го с една кърпа и всичко изчезна. След 3-4 часа пак цялото в точки. Минах го 2-3 пъти с търкане и мокра кърпа, но на следващия ден пак изби. Отидох за рекламация в автомивката и оня си призна, че вероятно след като са напръскали предното стъкло отвътре с препарат не са минали таблото. Каза че няма проблеми щом не е бяло таблото значи не е изгоряло и го мина веднъж с някакво мляко. Каза ако пак избие че ще го мине 3-4 пъти и няма да има проблем. Доколкото забелязвам точките излизат като го напече слънцето за няколко часа. Иначе се маха много лесно. Без търкане със суха или мокра кърпа и всичко изчезва. Притеснява ме оня като го мине 3-4 пъти с това мляко да не се запечата така отгоре, че да няма махане. Автомивката е Vianor на ул. Никола Мушанов № 114.
  9. Колега, какво да видя? Цената ли имаш предвид? Скобата е взимана от съсед преди 2 години, заедно с моята. Тогава ги плащахме 120лв. Мисля, че 90-100лв. е ок при положение, че тя е буквално като от магазина. А и доколкото виждам тази скоба има известни различия в сравнение с показаната от мен? Все пак знам ли.. криза е ако са паднали толкова цените със сериозен човек винаги можем да се споразумеем..
  10. Колеги, продавам анти-паркинг скоба. Чисто нова е и я продавам с болтовете за монтаж. Скобата е много стабилна, като лично мога да покажа същата скоба монтирана от мен преди 2 години. Миналото лято един съсед с Астра се качи върху нея и само леко сгъна катинара. гр. София тел: 0878 5 999 43 цена: 100лв.
  11. KDim

    Мек педал спирачки?

    Малко ми напомняш на моя проблем. Ето виж моето приключение: http://audibg.com/forum/index.php?showtopic=100317
  12. Първо малко предистория: Преди около 3 месеца се отбих в D&N Люлин да оправям един теч на задното ляво колело. Ония нещастници не само че ми взеха 90лв., но и обезвъздушаваха около 3 часа. В крайна сметка пак не стана както трябва и педала си беше доста мек, но ми писна да чакам и карах така около 2 месеца. По казанчето за спирачна течност имаше доста отлагания. Попитах ги не е ли възможна някаква промивка да се направи, на което те ми отговориха, че такова нещо не се прави и обезвъздушаването е достатъчно. Викам си екстра и след 3 часа надуване с компресора голяма част от отлаганията изчезнаха. Карах си с мек педал докато не започна от време на време да хваща ту горе, ту долу, а от време на време си пропадаше съвсем. Тогава отидох при Buzzi, където започнаха и големите мъки. Започнахме от най-лесното - обезвъздушаване. Да ама не.. на лявото предно колело едвам текна, а на дясното напълно сухо. Тръгнахме нагоре по системата. Свалихме казанчето и от там се показа големия змей. Не знам италианеца какво е "ремонтирал" и каква течност е наливал ама тия неща даже и с водоструката не искаха да паднат. Мазни и лепкави. Изчистихме казанчето, доколкото е възможно, нова спирачна течност и помпай... пак няма никой на колелата. Развихме гайките над ABS-а - и там никой. Строши ми се крака да помпам, а на Buzzi пръстите да върти ония гайки и нищо. Свалихме помпата, която естествено се оказа, че изобщо не изпомпва нищо. След известна борба и финна намеса с инструменти като чук, отверка и бормашина я отворихме. Взех си ремонтно комплектче за 20лв. /няколко гумички и зегерка/, сглобихме и помпай... и пак нищо. Пак разглабяне...в крайна сметка се оказа, че двете дюзи на помпата са напълно запушени. След около час ръчкане успяхме що годе да отпушим едната, но с другата нищо не стана. Звъннахме на more, който осигури 2 помпи. Тук трябва да спомена, че помпите след като се напълнят задължително трябва да хвърлят и от двете дюзи и да не връщат течност наобратно, а пък батко ви Buzzi ще ви обясни за гравитационното обезвъздушаване. Пак помпай и пак никой. Точно си мислех че съм влязъл в големия филм със запушен ABS, когато Buzzi-то изкочи с едно компресорче дето свърши чудна работа и в крайна сметка текна едвам едвам. За цялото ръчкане Buzzi да ме поправи ако греша ама близо 3 литра течност извъртяхме. Сложихме работеща помпа и нещата заспха. Та колеги искам да ви кажа да си сменяте от време на време спирачната течност, че от глупост може големи проблеми да си навлечете. Аз се разминах тънко единствено благодарение на упоритостта на Buzzi.
  13. KDim

    Въпроси за А6 Ц5

    Извинявай че не съм пояснил. Предно с ръчни скорости.
  14. KDim

    Въпроси за А6 Ц5

    Аз мога да ти кажа за разхода на 1.8Т като собственик на такъв автомобил. В града харчи около 11, а навън ако караш без да го натискаш с 120 ще го докараш до 6.5 - 7. Аз лично съм много доволен от разхода на автомобила.
×
×
  • Create New...