Jump to content

ogip

Members
  • Мнения

    6409
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

7 Последователи

Относно ogip

  • Рожден ден 29 Март

Друго

  • Kaра
    мба

Персонална информация

  • Пол
    Мъж
  • Локация
    Сф

Последни посетители

6447 профилни разглеждания

ogip's Achievements

Доктор на АУДИ науките

Доктор на АУДИ науките (6/6)

6

Community Answers

  1. Не е траф това. Обобщено вариантите стават 3: - смяна на "захранването" с такова на постоянни 12 волта (DC) - смяна на луничките със съвместими за A/C 12V - разкарване на "трафа", смяна на цоклите и лунички на 220V директно ...и по принцип тази тема обсъжда друг проблем.
  2. Освен, че изглежда фьешън, няма особен смисъл от извита матрица, освен ако не е за един зрител. За РС монитор е екстра. Иначе не са чак "много" фира заради остатъчното напрежение, но наистина са със завишен процент рекламации. Имам преки наблюдения от някъде. Прав си, ТВ само трябваше да напиша.
  3. Всъщност да - има някакъв picture wizard - разхожда те през едно меню с изображения и пише какво трябва да виждаш и как да го постигнеш със съответната настройка. Иди на Expert и там си направи профил по уизарда. На прима виста се сещам за друго забелязано недоразумение - "aspect ratio" трябва да е на "Just scan", защото на 16:9 по неясна за мен причина зуумва картината и я реже.
  4. Ами не е изобщо като оледа. Очаква се позитивите от двете текущи основни технологии да бъдат съчетани в mLED, но е още в процес на развитие... Ако си фен на технологиите, не е лошо да го прекараш с един калибратор и да поизключиш половината глупости като разни шуподтискания и подобни. В краен случай поне една градационна таблица.
  5. Грешна снимка съм сложил в предният пост, в нета ме подведе грешна снимка на модела, няма го разширението на корпуса отдолу. Като остана дума за корпус - брутално тънък е. (снимка от нета) Звукът не е лош за никаквото място за акустичен обем - за ТВ става, но съвременния дизайн си изисква външна аудио система, освен ако не се ползва само за гледане на новини и предавания. Интересно решение за щадене на матрицата срещу продължителните статични лога на телевизии забелязах:
  6. Е като моя няма да намериш, защото вече не се произвежда... освен втора ръка, което хич не е препоръчително за ОЛЕД. https://ele.bg/archive/tvs-lg-EC930V-lg_55ec930v
  7. Кое да покажа - моделът, или картината на снимка
  8. TN-матрици отдавна не се ползват за монитори и ТВ. Наскоро се сдобих с едно 55-инчово ЛГ олед извито, мисля засега няма конкуренция тази технология. Видях що е контраст, градации, черно и цветове... След такова, всяко ТФТ изглежда като да минеш от куатро на преднячка и да търсиш оправдание за компромиса... П.С. смРАт-функциите продължават да са все така недъгави при ТВ-тата, всеки долнопробен китайски тв бокс ги праща по пещерите... П.П.С. бях с много резерви към извит дисплей, но е интересно и не пречи, друго не мога да кажа...
  9. 4 ключа можеш да направиш. Никой няма да бъде изтрит, без сам да го изпълниш.
  10. Нали знаете, че едно нещо колкото е по-мулти, толкоз повече не става за никоя от функциите... Всъщност това се води ъпгрейд за регистраторите, защото батериите се прецакват от широкия температурен диапазон в купето.
  11. Това, както демонстрирах вече - работи. Не съм гледал отдавна... Ако искаш може да направим така: Иначе ще се цитирам за пореден път в темата: - сензор за движение (motion detection), за да може да се включва на паркинг (охранителен режим) - G-sensor
  12. Едва ли някой ще извади 800лв за такова нещо, като бесен китаец за 80 ще прави същото...
  13. От практиката установих, че 60fps е важна екстра. Като дойде време за смяна на 118-ката, ще ми е задължително условие.
×
×
  • Create New...