Jump to content

Чудомир

Members
  • Мнения

    338
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Друго

  • Kaра
    по Аutobahn-a

Персонална информация

  • Пол
    Male

Последни посетители

2780 профилни разглеждания

Чудомир's Achievements

Доктор на АУДИ науките

Доктор на АУДИ науките (6/6)

  1. Най-обичам да слушам някой как е завършил в Германия. Този е завършил излет в зоопарка, максимум. Хора, завършили нещо в Германия, си личат от километри по изказа, сравнено с такива, които твърдят, че са "завършили" в Германия.
  2. За пореден път ти пиша, че ако тая уредба не е вписана в графите на талона, които заподозрях по-рано, никой няма да си я "признае" тая уредба доброволно - ни в чужбина, нито в БГ, нито на Марс. Ако си късметлия, евентуално в някой шано пункт за газови в БГ срещу съответни $$$.
  3. Викаш... газовата няма документи и не е ясно кой я е "хвърлил" вътре, ама е добре бутилката е хубава, защото си я видял и отвътре, че нищо и няма и понеже всичко от горните е ток, няма да е проблем, че бутилката е над допустимата (?) възраст, то тя има още живот в нея Не че аз съм светец, ама понякога си мисля като пишат някои дали четат какво са написали.
  4. Тъй и тъй си почнал да вършиш работа, "пиши" на Р2 90 к.с. и ще си на малкия данък...
  5. Не знам къде видяхте дърто А8, като тая жълта салфетка говори за Ауди 100 С4 от 1991 година 2.3 ААR двигател. А13 / P3 са полетата, който изглеждат пригодни за вписване на газовата. И това няма да е нито първата, нито последната бричка с незаконен газов сбирщайн.
  6. Моят пример беше точно за нов автомобил на оперативен лизинг, който трябваше да се обслужва във VW.
  7. Точно защото се карат лизингови с включена смяна на масло потребителя няма никакъв избор на кой интервал ще кара - в интерес на производителя е да карат на лонглайф. Моят опит е, че при смяна на масло на 22 000 вместо на 30 000 имаше едно цъкане, чупене на пръсти, "ама дали ще разрешат" и т.н. Проблемът идвал от това, че диларът трябва да пусне запитване към (в моя случай) VW и да изчака разрешението да извърши смяната, защото иначе не може да я фактурира през включените в лизинга "масло, спирачки и консуматив", а си остава за негова сметка.
  8. @toro: Новия вариант не съм я разглобявал още, защото беше подарък в семейството и не е лично моя. Но след като я подарих и кафето от нея излизаше "друго", се разтърсих в нета и пишеше, че след като Филипс са купили Гаджа, Класика са я развалили, защото са ползвали други части вътре и частично са я направили по-пластмасова от преди. Което напълно се потвърждава от немските амазонските рецензии и инфото от немските кафе форуми, които съм чел по темата.
  9. Стигнах вече до тоя извод ;-) Колко секунди мелиш за двойно еспресо? При мен за 11 сек почва да прелива сериозно от цедката. Дори на 9 сек пак не остава всичко вътре.
  10. Момент! И то много важен момент: Гаджа Класик само от старите модели с бутоните за включване "нагоре-надолу" https://www.wholelattelove.com/gaggia-classic-ss-brushed-stainless-steel-semi-automatic-espresso-machine а не от новите с push бутони: https://www.myalpistore.com/media/image/9e/e8/c1/99801_2.jpg Имаме ги и двете, старата е по-добра. Освен това по въпроса за Еурека Миньон - от два дни най-накрая се наканих да дам толкова пари за мелачка. Родих се, най-накрая възпроизводими резултати. Имай предвид, че Gaggia клони към запушване и тогава ти се разказва играта, защото няма логично обяснение, къде е запушена. Просто разглобяваш / чистиш / сглобяваш докато тръгне. Вчера пак така 5 пъти, просто не бях върху себе си.
  11. За тези, които разбират немски: https://www.youtube.com/watch?v=_2vlqBCFrJs https://www.youtube.com/watch?v=BnOCG3Fn6MQ За съжаление автом. субтитри на английски не струват. За неразбиращите немски е интересен 2рия линк от 18:45 натам, според мен и по картинките става ясно за какво говорят.
  12. Още от 2 лаптопа вкъщи си заслужава да се купуват маркови продукти от една марка - като се почне от стандартизирани и тествани компоненти, мине се през драйвери за различни операционни с години наред, софтуер, който е еднакъв за различните моделни линии от едно поколение, съвместими допълнителни чаркове като докинги, СиДи-та, захранвания (и такива за кола). Като дойде време за смяна, се сменя всичко пак накуп, доколкото е нужно (а то обикновено е), старите неща отиват за други цели и така. Схемата с цените и обезценките при сериозен хардуер е подобен на този с колите, та оттам - колко членове на форума карат лични коли от нови? Всички други са се минали?
  13. http://www.druckkosten.de/kosten.php?doc=6&set%5Bmethod%5D=min_kosten&filter%5Btyp3%5D=multi&filter%5Btyp1%5D=laser&filter%5Btyp2%5D=-sw&filter%5Bformat%5D=A4&filter%5Baktuell%5D=1&filter%5Bpreis%5D=299&filter%5Bpreis_intern%5D=299&set%5Bmonth%5D=36&set%5Bpages%5D=50&fillM=1&startCalc=1 P.S. Както вече писах по-нагоре, за да не ти съхнат патроните при мастилено-струйния просто го оставяш перманентно включен. А той може да стои дълго време включен, докато изхарчи това, което лазерния дърпа от мрежата. Първият принтер от горния линк, отговарящ на "нисък към среден клас принтер за домашно ползване": HP LaserJet Color Pro MFP M274n 365 Watt (принтиране/копиране), 10,5 Watt (покой), 2,7 Watt (стендбай) сравнен с моя мастилен: Brother MFC-J4610DW 21 W (принтиране / копиране), 6 W (покой) Освен тонера на евтините лазерки хич не е евтин, а патроните на горния Брадър ги има за под 2 евро парчето (за 500 страници). Пак казвам, за твоя профил с оглед общи разходи, харч на ток, топлоотделяне (не знам къде ще го сложиш и колко място имаш), както и емисии за мен лазерния е по-лошия избор.
  14. http://www.druckkosten.de/kosten.php?doc=7&set%5Bmethod%5D=min_kosten&filter%5Btyp3%5D=-multi&filter%5Btyp1%5D=laser&filter%5Btyp2%5D=sw&filter%5Bformat%5D=A4&filter%5Baktuell%5D=1&filter%5Bpreis%5D=150&filter%5Bpreis_intern%5D=150&set%5Bmonth%5D=60&set%5Bpages%5D=50&fillM=1&startCalc=1
  15. Ползвам едновременно 18 годишен лазерен НР и 3 годишен мастилен Брадър. За твоето ползване бих взел Брадър за около 100 евро мастилен и една шепа резервни патеони от ебай резерва. Важното е да го оставяш включен към мрежата за да мо е циклично да си мие главите
×
×
  • Create New...