Jump to content

vladimir_dl

Members
  • Мнения

    59
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Друго

  • Kaра
    A4 B6 1.8T

Персонална информация

  • Пол
    Мъж
  • Локация
    Sofia

Последни посетители

1065 профилни разглеждания

vladimir_dl's Achievements

Доктор на АУДИ науките

Доктор на АУДИ науките (6/6)

  1. Зздравей колега

    Можеш ли да ми кажеш с какви амортисьори и пружини може да се замени въздушното окачване на олроуд. Искам да сменя моето.

     

  2. Закупен от колегата ivailo862
  3. Здравейте, колеги! Купувам дясна (зад пасажера) ISOFIX планка за A4 B6 комби.
  4. Здравейте! Търся да купя работещ Transmission Range Sensor 01V919821B. Колата е Audi Allroad 2,7T 2003г. Това е сензорът за позиция на лоста, който се намира на скоростната кутия. С плоската букса е. Поздрави.
  5. Здравейте! Газавота при мен вече е подобрена с редуктор KME Gold GT, инжектори LPG Tech Yeti и филтри Alex 360. Майсторът си свърши добре работата с монтажа като бяха сменени също тръбите за антифриза. Всичко е доста по-подредено в коша от преди. Настройката е извършена по време на около 70км шофиране по градски, извънградски пътища и магистрала. Колата се държи напълно адекватно, като системата смогва да захрани колата в пълния диапазон от обороти. Благодаря на помогналите в темата!
  6. Ок, мерси за споделената информация.
  7. В момента съм доволен от резултата, защото колата работи приемливо. Интересно как ще се промени разходът, който до момента беше 14л/100км извънградско при леко каране. Надявам се да слезе малко надолу. Има по-належащи неща за ремонтиране и след тях ще се върна към газовата, че времето не достига Насочил съм се към инжектори Barracuda, като ще запазя компютъра и изпарителя. Монтажа и настройката ще доверя на сервиз. Все пак ще е интересно и полезно за други четящи какъв изпарител би бил по-подходящ? Magic compact по мое усещане се справя с мощността, но се спомена, че не е постоянен в налягането.
  8. След 15мин регулиране на дюзите от винтчетата и следене на времената на впръскване успях да ги изравня на всички цилиндри. Сега колата работи равномерно, не влиза в авариен режим както правеше и се движи доста по-спокойно. Ускорението също се подобри усезаемо. Проблемът е решен до смяна на дюзите с по-подходящи.
  9. Здравейте! Имам монтирана газова Tamona на 2.7Т. Изпарител Magic Compact, който уж е до 350к.с. и някакви турски дюзи 3 ома, които скоро ще бъдат заменени с Barracuda или Hana. Та сега към проблема. При работа на бензин не се локализира такъв, но когато е на газ, газовите времена на цилиндрите от пасажерската страна са с по-ниски стойности(5м.с.) от тези откъм шофьорската страна(5,8м.с.) при свободен ход. Диференциалното налягане е 1,5 бара. Нямам идея какъв е диаметърът на газовите инжектори. Има леко притрисане на празен ход и дългосрочният трим на 32ри канал откъм пасажера е -24. Богата смес. То затова и компютърът се опитва да компенсира с намаляне на времето на впръскване на съответните целиндри. Също така след каране на газ пали трудно. Колата е мудна и влиза в авариен режим. При работа на бензин времената се изравняват и всички проблеми изчезват, като не съм засичал дългосрочен трим. От какво може да се получава този ефект само в едната половина на двигателя? Сменил съм филтрите, като проблемът остана.
  10. За да не се брои като реклама, ти пратих линк на л.с. към обява, в която се продава модул с посочения номер. Провери дали още е наличен!
  11. "Най-малкото като купуваш Олроуд с 2.7ТТ за 5000лв и очакваш да е като такъв за 10 000 примерно " е особено голям довод да се оправдаят лъжите. Очаквам да чуя останалите. Има регистрация тук, нека пише, ако иска. Основната ми идея за написаното от мен е не да хуля Веско, ами именно да обясня, че при тънки цени, колите са в кофти състояние. Не съм купил колата с идеята, че е перфектна, но разчитах, че проблемите по колата са в рамките на представените ми от продавача. По никакъв повод обаче не толерирам директните лъжи! Едно е да си оглеждаш сам всичко и да си сърбаш попарата. Съвсем друго е да питаш конкретни въпроси и да те мами човек, държащ на името си.
  12. Здравей, колега! Не знам дали си ходил да гледаш колата и дали имаш още интерес към нея, но нека оставя моите 2лв. по въпроса. В момента карам Allroad 2.7t, който купих от въпросния Веско и да кажа никак не съм доволен от измамите, които ми наговори при покупката. Разчитах, че уж е известно лице в авто средите и си залага репутацията и ето до къде доведе това и моята непредпазливост. Колата я тествах на леко градско каране и си я диагностицирах на място с компютъра. Не изведе никакви грешки освен на ламбда сонди заради газовата и премахнати катализатори. Колата я купих на доста ниска цена, което си подшушваше за проблемите Изрично няколко пъти го питах как е автомата и той се кълнеше, че е перфектен. При диагностиката след кратко каране не отчете грешка. Веднага като се прибрах с новата придобевка изкара грешка за торк конвертор. За сега не дава сериозни ядове, но очаквам такива в скоро време. Колата е с махнати възглавници, заменени с пружинно, регулируемо окачване, като с него е много ниска и както разбрах, че ми е спестил, е трошила няколко пъти карета. Разчитах на лоялност като каза, че има достатъчно ход на окачването колата да се вдигне на приемлива височина. Е, оказа се че е повдигната на макс и няма никакъв шанс да се вкара в норма, освен ново окачване, с което се занимавам в момента. Сподели, че имало някаква вибрация при по-висока скорост, която била от джантите. Усетих я с излизането от София. След консултации тук се оказа липсваща планка и 2 болта на връзката на кардана с диференциала(добре че не разбих нещо, карайки я така). Колата има добавян USB чейнджър. Копчетата на мултиволана не работеха, като ми беше обяснено, че проблемът се е появил след поставяне на въпросния чейнджър, а преди това работели. Не, оказа се че CD плеърът е сменен със по-старо поколение, което не поддържа CAN шина. И това е оправено след преправяне на инсталацията. Успях да осъществя връзка с по-предишния собственик на колата и след като поговорихме се оказа че колата е била буквално погромена от Веско. Още дребни неща, които не бяха в кондиция, но сам прецених, че са отстраними при покупката. Отлепени писти на подгрева на задното стъкло при отлепяне на фолио, скъсан маркуч за пръскалката също към задното стъкло(кофти проблем, който мокри тавана и отлепя тапицерията), неработеща ключалка на задната врата(вероятно породено от скъсаната ос на пръскалката за задното стъкло), мосово потрошени пластмаси в интериора при опити за отстраняване на проблеми, неработещи механизми за пепелник и държач за чаши, теч на антифриз и масло от всевъзможни места, уж беше със слаган наскоро акумулатор(60A брандиран от Аутохит - на 2.7Т-хаха), който се оказа, че има вътрешна отечка и се самоунищожи... Като заключение ще кажа, че не бих купил повече кола, която е била негова собственост, защото освен немърливото стопанисване, си ме лъжеше право в очите, не по-зле от дупнишки джамбазин. Вземането на кола "тънко" не е риск, ами ясна диагноза
  13. Да има 15мм разлика в диаметъра, което е 7.5мм в радиуса на гумата, което доближава гумата до подкалника, но мисля че се води позволен размер за носачите и окачването като цяло. Проверих данните за пружините, които са на колата в момента и дължината им в разгънато положение е 275мм, коета прави 80мм разлика. Има доста голям ход за регулиране чрез резбата върху амортисьора и пружината ще се побере. Това за което се притеснявам е крайните му работни положения. Но май без проба няма как да се разбере. Пружини от 2.5TDI Avant Quattro с автоматични скорости дали ще са подходящи.
  14. Правилна забележка. Предполагам ще създаде проблем ходът на амортисьора. До колкото знам се продават удължители, които се навиват в горната му част и влиза в работен диапазон, но не съм достатъчно запознат. Така купих колата, като се предоверих на продавача, че може да бъде повдигната още и белята е на лице Приемам и всякакви други идеи за решаване на проблема.
×
×
  • Create New...