Jump to content

zanio

Members
  • Мнения

    50
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Относно zanio

  • Рожден ден 13.12.1989

Друго

  • Kaра
    Audi A3 (8L) - 1.6 i

Персонална информация

  • Пол
    Male
  • Локация
    София

Контакти

  • Skype
    zanio_

Последни посетители

856 профилни разглеждания

zanio's Achievements

Доктор на АУДИ науките

Доктор на АУДИ науките (6/6)

  1. @Dankarlo Това определено е доста добра идея. Събирам различни мнения, за да имам някаква представя преди да отида на майстор и да си каже тежката дума. До колкото знам при моята кола, този механизъм се свързва с платмасови пластинки... дано да излезе нещо такова. Благодаря много за интересния отговор.
  2. @NIKO - много ти благодаря за отговора. Определено всички симптоми се връзват с прецакан синхронизатор. Дали някой има идея горе-долу каква е цената му и колко излиза да го сменя. Предполагам, че трябва и сваляне на скоростната, за да се смени. П.С. Четох на различни места, че може да пробвам като за начало смяна на маслото на скоростната, но това, което ме притеснява е, че то е само на няма и 2 години и... не вярвам толкова бързо да се е износило.
  3. Здравейте колеги. Карам Ауди А3, 1.6, 8L, 1999г. Преди няколко седмици се появи много странен проблем със скоростите. Докато сутринта всичко си беше напълно нормално, следобяд 2-ра скорост започна да влиза доста по-трудно, с някакво усилие. Всички останали скорости си влизат, както досега - без никакви проблеми. Преди също съм имал проблеми със скоростната, заради, което я замених с друга преди 2 години (оригинална, но втора ръка), но проблемите се появяваха постепенно и по 2-ки - 2-ра и 4-та, 3-та и 5-та, а сега всичко се случи изведнъж. Когато се опитвам да вкарам 2-ра, имам чувството, че трябва доста по-внимателно да уцеля мястото ѝ, иначе не влиза. След като я вкарам, всичко си става напълно нормално и няма проблеми. След като покарам известно време, смяната на 2-ра скорост поне привидно става по-лесно (или започвам да свиквам), но оставя ли колата за 1-2 дена, след това всичко е по-старому. Опитах да махна маншона на скоростния лост и да разгледам, но от там не се вижда нищо и изглежда, че всичко е нормално. Дали някой има някаква идея какво може да се случва?
  4. @murnau - много мерси за мнението от първа ръка. Нещо не успявам да намеря време да я сменя напоследък, но съветите ти са много добри. Определено ще се възползвам от тях. Относно гаранцията - няма проблеми, тя така или иначе отдавна няма такава
  5. @bob4o, много мерси за хубавото обяснение. Ще пробвам по този начин, защото определено така ми изглежда поне с една идея по-лесно. Да видим какво ще стане. Sent from my SM-G950F using Tapatalk
  6. От прочетеното досега предполагах, че е някъде там, та... ще трябва да намеря някакъв канал в София, където да мога да вляза под колата, за да сменя старата с новата ламбда сонда. Надявам се, че като се мушна отдолу ще мога все пак лесно да я развия. Просто иначе е много трудно без да я повдигна допълнително, защото е доста ниска... (може да пробвам и с крик). Мерси много за съсетите - наистина много полезна информация. Ако някой има да даде някакъв допълнителен съвет... нищо няма да откажа - благодаря!
  7. Здравейте. Честита нова година, колеги - да сте много здрави, щастливи и да изминете безброй безаварийни километри. Както се вижда от заглавието, предстои ми смяна на ламбда соната, тъй като моята заби и това веднага вдигна и разхода на гориво. Намерих друга работеща ламбда сонда от същата като моята А3-ка - Ауди А3 8L (1999 г.). Чудех се лесно ли се сменя и може ли това да стане в домашни условия. Разгледах много теми тук във форума, но никъде не намерих детайлна информация за това какво точно трябва да се направи. Решил съм да пробвам да я сменя, но имам няколко въпроса (ако се окаже твърде сложно, ще я водя на майстор): 1. Къде точно се намира ламбда сондата (ако може и някоя снимка) 2. Лесно ли се сменя 3. Нужно ли е след смяната ѝ да се адаптира по някакъв начин Много ще съм благодарен на всякаква информация. Сигурен съм, че ще има хора, които ще кажат - щом не си го правил, изобщо и не се опитвай, но все пак... искам да събера някаква информация и да преценя след това дали ми е по-силите. Благодаря ви предварително!
  8. Здравейте на всички. Търся си ламбда сонда за Ауди А3 8L (1999 г.). За жалост моята заби и в момента дава грешни показания, поради което се покачи и разхода на гориво. Благодаря предварително!
  9. zanio

    Auxiliary Heater element

    Здравейте Оказа се, че и аз имам такава печка, но и тя дава, че единият нагревател не работи, защото с VCDS вдига малко под 700W. Виждам, че се оправя с презапояване на проблемните резистори, но се чудех дали зимата ще се пуска на два нагревателя, ако не оправя проблема или изобщо няма да може да работи. Някой тествал ли е?
  10. Много ти благодаря за отговора и знам... за жалост е така. Ако имаш някакъв майстор в предвид, много бих се радвал да споделиш, за да я закарам и да я погледнат. Впрочем преди няколко седмици, имаше пак лек теч, ама наистина много леко и с времето просто нивото спадна повечко. Закарах я на майстор и без много да я гледа - каза, че нямало да изкара и 100 километра... Тогава само я напълних догоре и я карах сигурно 1000, и всичко си беше супер, но просто теча се усили адски много. Затова и искам препоръка за майстор, защото просто писва от пишман такива... Много благодаря!
  11. Наистина не съм сигурен от къде точно е течът... трудно ми е да погледна от къде точно тече, тъй като нямам къде да я повдигна и да разгледам отдолу...
  12. Колеги появи се кофти проблем със скоростната кутия на колата и бих се радвал тези, които са по запознати, да споделят някакви мнения или да ми дадете координатите на някой майстор, който би я прегледал и дал по-конкретно мнение (става дума за София). Колата е А3-ка, 99-та година, мотор AKL (1.6) - всички знаят за доста лошата скоростната кутия, която има този модел, та при мен се случи следното - маслото от скоростите започна да изтича супер бързо, което съответно води до невъзможност почти до превключването им и до доста шумове, когато си на скорост. Вчера пробвах да долея малко масло, за да не стои суха кутията, но докато още доливах, то изтичаше горе-долу със същото темпо, с което наливах... Много ще съм благодарен за всякакви мнения и съвети.
  13. Късно виждам, но все пак да се включа. Относно проблемът със съединителя. Преди време имах същия проблем и нямаше значение дали съм на 1-ва, 2-ра или 5-та. Когато исках да ускоря по-бързо, колата изобщо не ускоряваше, а все едно беше на свободна - дигаше много обороти, но не задвижваше колеата. Усеща се, че все едно си изключил от скорост. Пробемът беше съединител, защото просто дискът се беше износил до такава степен, че дори главите на нитовете по него се бяха износили. Относно номерата на тези части (за пръта), наистина не съм им обърнал внимание, а вече частта не е при мен, за да помогна.
  14. Интересното е, че изглеждаше да е оригиналният лост... но. Иначе колата я карам вече 3 години и половина и този проблем се случи преди 2-3 месеца. Започна само като леко затруднение при превключването и после стигна до напълно невъзможност за превключване. Иначе наистина... беше най-малкият възможен дявол и съм адски благодарен на човека, който ми я порави. Бях я карал на още колко майстора и всеки казваше, че трябва да се отвори скоростната, да се прегледа и почти сигурно да се смени с нова, което са си МНОГО пари... и неясно дали щяха да ми помогнат. В момента ремонтът ми стъпи 30 лева (18 лева за лостчето, уплътнението и лагерчето и още 12 лева за масло за кутията).
  15. Пиша следващите няколко реда, ако случайно някой има подобен проблем, тъй като на мен определено ми отне доста време да разбера от къде идва. След като закарах колата при един познат, се оказа, че целият проблем е в пръта, който минава през скоростната кутия и уплътнението и лагерчето в края му. След като взехме друг прът с уплатнение и лагерче накрая се оказа, че този, който в момента е на колата е с 5 мм по-къс, което съответно правеше невъзможно сменянето на скоростите в един момент. Заедно с това лагерчето и уплътнението също бяха заминали и само бяха доспомогнали за всичко това. В момента скоростите влизат адски лесно и това изглежда оправи целият проблем. Благодаря много за коментарчето отгоре
×
×
  • Create New...