Jump to content

emsa025

Members
  • Мнения

    47
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Друго

  • Kaра
    Audi 80 B4

Персонална информация

  • Пол
    Мъж

Последни посетители

964 профилни разглеждания

emsa025's Achievements

Доктор на АУДИ науките

Доктор на АУДИ науките (6/6)

  1. Има 1 реле и през него преминават всички тези красоти ако не се лъжа намира се в кутията с бушони на втори ред (заден) от дясно на ляво второто зад гнездата за резервни бушони. Предлагам ти да започнеш с него. Нарича се Load Reduction Relay
  2. При мен се случваше нещо подобно при ADA мотор. Оказа се спукан регулатор за налягането в рейката.
  3. Ами колега не е изработено по най-върховния технологичен начин. Закупих си механизъм за централно от магазина за електроника смятам че го има във всеки 5-6 лева ако не се лъжа беше. Механизма е с 2 захранващи кабела и като обръщаш поляритета съответно или изхвърля напред или прибира назад. Аз го свързах така че да прибира назад и го закачих към лостовата система на заключалките със свинка опашка (не случайно казах че не изпълнено по най-върховния технологичен начин макар че свинската опашка си е голяма работа ) . Прекарах захранващ кабел през улеите къде си върви кабелния сноп като това беше най тегавата част от проекта. Свързах механизъмчето към блока за дистанционното ми централно заключване и така с бутон на дистанцонното отварям багажника. Ако реша мога да прекарам 1 бутон и отпред до централната конзола но тук идва друг момент. Багажника не е направен да се отваря по този начин и му трябва както казах в предния пост изхвърлящ механизъм защото ако не дръпнеш в него момент да отвориш вратата тя се заключва пак. При мен си направих добавка която не си длъжен да правиш тока на електрическия механизъм минава през крушките за задните светлини така като се отваря багажника те светват. Та сега големия проблем при мен е как да бъде изхвърлена вратата че да не се заключи обратно като изчезне сигнала към електрическия механизъм.
  4. Колега има 1 така наречено реле Load Reduction Relay което по схема отговаря за всичките ти проблемни части освен фаровете те са на отделна захранваща шина и не знам там кое може да ги бърка. Провери него. Ако е то в същия момент и клаксона няма да работи. Също така няма да ти сработи и перката за охлаждане отпред тъй като ще липсва оперативното напрежение на релето му. Ако се появи проблема пак отвори капака и провери реле номер 5. Естествено не отхърляй и възможностите които ти казва колегата клеморед и хлабава маса, но от 2-те негови предложения аз залагам на клемореда тъй като той управлява това реле номер 5. И докато пиша този пост продължавам да гледам схемите и вече свързах и проблема ти с фаровете и вече още по сериозно залагам на клеморед както казва колегата. Провери дали куплунга е натикан хубаво.
  5. Не съм експерт но аз залагам на клапанчето на сервото. Няма какво друго да причини самоволно натискане на спирачките освен по дълбок вакуум в сервото. Най-възможния вариант според мен е това да се случва когато колата се движи по инерция на скорост. Тогава вакуума в смукателните колектори е най-дълбок заради затворената пеперуда и високите обороти на двигателя. Заради по дълбокия вакуум ако клапана не е изправен това може да предизвика засмукване на мембраната на сервото което по своя си принцип на работа да натиска главната спирачна помпа и от там да блокират и 4-те колела.
  6. Колега аз този трик го направих с 1 машинка за централно за 5 лева и няколко кабела. Електрическото отключване лесно идва играта с това че трябва нещо да ти изхвърли вратата леко нагоре в противен случай тя пак се заключва.
  7. Жив и здрав да си колега @Shado Само SMD светодиодите за стрелките как така върху плат си ги правил или аз не съм разбрал като хората нещо? Също така програмирането на контролерчето как осъществи? Аз мисля без контролер да го правя.
  8. от сега ти казвам изгорял е диодния блок на алтернатора той като изгори лампата на таблото не светва и така с времето лека по лека всичко угасва и край докато не ти дадат ток да възбудят акумулатора и играта почва на ново! Запали колата и си измери напрежението на акумулатора ако няма 13 волта си за ремонт на алтернатор и по точно диоден блок
  9. Аз мисля че са негова изработка, но и те са много добри. Като цяло проекта му е отличен!!!
  10. Колега @Shado как си направил осветлението на таблото и врътките за парното. Интересуват ме схеми от къде си взел напреженията и т.н.
  11. Колега бутона REC работи само докато си на работещ вентилатор без значение 1,2,3 или 4 степен. Аз си свързах по същия начин бутоните за управление (REC, AC) и всичко сработва идеално. Сега остава само да си напълня системата с фреон че да тръгне най-накрая освен ако не изтърве налягането че май от 3-4 години не е работил.
  12. Ако правилно разбирам Key 1 трябва да ти е позицията преди контакт, а key 2 трябва да е контакт. За да разбереш на кои кабели ти излиза 1 и 2 просто закачаш клемореда при първа позиция мериш къде се появяват 12 и същата процедура при контакт.
  13. Е то ако изключи 1 път модула изключва, тъй като е основно захранване. Или се самовъзстановява? Можеш ли да ми дадеш линк към подобен изключвател?
  14. Да точно на този крак 30 го дават това CB което в случая прилича на някакъв ключ. Какъв е този термо-изключвател? Каква му е идеята? Снимката която закачам е на куплунга който си мислех че е просто предпазител.
  15. Абсолютно няма логика да има такова нещо там. Семеринга както знаем се слага на валове където има някакво налягане и трябва да уплатняват. Ти кой семеринг си сменял? Другото което си мисля-семеринг на който и да е вал (ако не греша) има обаче в ниската страна на маслото т.е. след като се оттече от лагерите а то се оттича в картера на самотек (гравитация). Ако има такъв филтър в нея зона то ще е филтър за оттичащо масло от главата. И защо му е филтър там като ти си имаш цедка на смукателя на маслената помпа? В крайна сметка аз бих отворил гоглето търся капак глава 1,6 ада и глава 1,6 ада сравнявам форми,размери и кое как пасва там и бих си направил сметката дали би могло да влезе нещо от типа на някакъв филтър там. Аз лично казвам- е па нема такова нещо там! ОП! Загледах се малко по дълбоко и ми просветна! От там излизат картерните газове и маслени изпарения и ми светна точно обратното. Може и да има но погледнато не по масло а по въздух. Ако има филтър който се замазва с масла и т.н. налягането на газовете в главата се вдига и избива семеринг. Така че знам ли пък може и да има, но само по въздух и т.н. , но не и по масло.
×
×
  • Create New...