Jump to content

hristotr

Members
  • Мнения

    170
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Друго

  • Kaра
    audi A2

Персонална информация

  • Локация
    Karlovo

Последни посетители

1677 профилни разглеждания

hristotr's Achievements

Доктор на АУДИ науките

Доктор на АУДИ науките (6/6)

  1. hristotr

    Щека за масло

    Да, отговаря.
  2. hristotr

    Щека за масло

    Най добрия вариант е да се постави гърловина и щека за масло от шкода. сеат или голф със същия двигател. Излиза около 15лв. Тръбичката за щеката е от задната страна на двигателя 1.4 16в.
  3. Провери комфорт модула който отговаря за тези функции. Възможно е да е попаднала влага и да дава грешка
  4. На А2 реших проблема с нова ламбда. Две години няма проблеми. Грешката се изтри и две години е ОК. Наложи се и настройка на газовата уредба.
  5. Според мен трябва да се погледне стартера. Чува се, че бендекса изхвърля котвата но стартера не се завърта.
  6. Здравейте колеги. Откакто купих колата, А2 бензин 1.4 AUA имам проблем с комфорт модула. Плафоните в купето не светят когато се отвори вратата, а като се превключи от 0 в режим за включване, лампите започват да мигат. В режим на постоянно включени плафони, лампите светят постоянно както трябва да бъде. И по големия проблем, че консумацията на ток е 150 мА което скапва акумулатора. Открих, че като махна предпазители 42 и 36 консумацията на ток спада до 20мА което е нормално. Закупих модул втора ръка но при смяната му никоя от функциите не работят. Въпроса ми е необходимо ли е при смяната да се използва компютър с програма и кабел за връзка по OBD2 и в района на гр. Карлово има ли такъв специалист. Модула е 8Z0 959 433, а купения е 8Z0 959 433A.
  7. hristotr

    Капачки за джанти

    В продавалника OLX има доста предложения.
  8. Според мен височината се определя от типа на пружините, а амортисьорите гасят само колебанията на пружините , съответно на колата. Като омекнат пружините и колата пада долу. Освен ако са неподходящи за теглото на колата и стоят в разтегнато положение.Опитай да ги раздвижиш от крайно долно в крайно горно да ли работят.
  9. hristotr

    Проблем с RNS

    Колега, като дадеш на контакт светва ли таблото. Ако свети но стартера не завърта провери ключа. Може би не дава напрежение към стартера. При мен беше така. Ако таблото не свети на контакт провери връзките от акумулатора и предпазителите. Ако проблема е само в RNS тогава е друга работа.
  10. hristotr

    Антифриз

    Може би в капачката на разширителното казанче. Там има клапан който регулира налягането в охладителната система.
  11. Колеги от няколко дена сутрин пали, не може да държи обороти и гасне. И така няколко пъти докато започне да държи обороти и всичко става нормално. През целия ден пали от раз и си държи обороти на празен ход, но на следващата сутрин пак същия филм.Смених въздушния филтър но промяна няма. Колата има газов инжекцион но винаги пали на бензин. Двигателя е 1,4 AUA.
  12. hristotr

    смяна на термостат

    За информация все пак опря до смяна на корпуса на термостата и тръбата до водната помпа както посъветва kenwood2. Ако на някой му трябва такава част мога да му я подаря. Изпуснала е една от резбите които крепят капака на термостата.
  13. Колега честито за придобивката. Аз преди 7 години поставих газов инжекцион на старгаз и съм доволен. Моя двигател е AUA 1,4. Като разход 10 на 100 в града. На дълго пада до 6...8. Бензин зареждам 2...3 пъти в годината който е необходим за първоначално палене и загряване на двигателя.
  14. hristotr

    смяна на термостат

    Проблема е, че отвора е пластмаса и винта е като за дърво с много едра резба.
  15. Колеги имах малък теч на антифриз. Свалих капака и като опипах под термостата имаше омасляване. Развих двата винта и извадих термостата. За съжаление при монтажа на термостата и ново уплътнение единия от винта превъртя и сега не може да се завие и да уплътни съединението. Двигателя е 1. 4 16в AUA. Винта е като рапидка с диаметър 7мм. При завиване изпуска и не може да осигури уплътнение.
×
×
  • Create New...