Jump to content

Ivan_Ch

Members
  • Мнения

    355
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

3 Последователи

Относно Ivan_Ch

  • Рожден ден 14 Септември

Друго

  • Kaра
    Audi A3 8P 1.9 TDI

Персонална информация

  • Пол
    Male

Последни посетители

2635 профилни разглеждания

Ivan_Ch's Achievements

Доктор на АУДИ науките

Доктор на АУДИ науките (6/6)

  1. Трябва да се смени буксата за ESP и да се наредят пиновете, понеже при фейслифта е различна.
  2. При мен със 193-ка и червен ФИС излиза скоростта.
  3. Ясно. Попаднах на една обява с по-новия мотор 2.0 тди 150 к.с . Те дали са читави? Ето линк към обявата: https://www.cars.bg/offer/61c88ae72431164c81794532
  4. Здравейте . Налага ми се да купувам семеен автомобил и се колебая какъв да избера. Спрял съм се на 2.0 тди мотора 170 кс или 177 кс, поради по-ниския разход на гориво и по-евтиното обслужване спрямо 3.0 дизел. Засега оглеждам А4 B8 (както и Allroad на B8) и Vw passat B7. Ако взимам Ауди ще гледам да е с ръчна ск. кутия, поради лошата слава на мултитроника. При Пасата разбрах, че била DSG и по-безпроблемна при правилна поддръжка. Интересува ме при B8 Allroad 2.0 170/177кс каква скоростна кутия се монтира? И всички Allroad-и ли са с въздушно окачване? Също другото което прочетох за тези двигатели е, че някакъв шестограм на маслената помпа създавал проблеми и трябвало да се сменя? Това при определени модификации на двигателя ли е или при всички 2.0 тди? Като цяло всяко компетентно мнение и информация би ми била полезна, понеже наистина като тръгнеш да си търсиш нов автомобил всичко изглежда доста сложно. Благодаря предварително на отзовалите се !
  5. От известно време проблема се оправи с изключение на това че индикацията за габарити намираща се на ключа на фаровете святка за 10 секунди сутрин про първо палене и след това изгасва (това при задействане на ключа на фаровете) Много странно ми се струва цялото това нещо.. Приемам всякакви идеи и съвети..
  6. Здравейте колеги. Вчера ми направи впечатление , че символът за включени габарити намиращ се на ключа за фарове не му работи подсветката. Днес сутринта като запалих си работеше и след малко изгасна. След това видях, че при изгасен двигател, махнат контактен ключ и ключ за светлините в позиция "0", подсветката на навигацията (RNS-E) свети, а тази на климатроника от време на време примигва. Реших, че проблема е в ключа за фаровете и го разкачих, но уви, проблема си остана. Преди малко се прибирах и видях че борд компютъра, екрана на навигацията и този на климатроника са на пълна яркост и не се повлияват по никакъв начин от околната светлина или регулатора на подсветката. Закачих я на лаптопа и даде следната грешка в Central electric: "01299 - Diagnostic Interface for Data Bus (J533) 013 - Check DTC Memory Може ли някакви насоки какъв е проблема и евентуално добър сервиз в Пловдив и региона? Благодаря!
  7. Ivan_Ch

    Гуми и джанти за A3 8P

    Това не е вярно, да не вземем някой да се излъже заради коментара ти. ЦО на 8P е 57.1 , а междуболтовото разстояние е 5x112, сигурно е написано поне 20 пъти в темата.
  8. Тъкмо сложих един къстъм фърмуеър на RNS-E - то, който поддържа заден оптичен парктроник (без предния да е наличен) и се бях надъхал да го правя, но... нищо.
  9. Бях се навил да слагам оптичен парктроник ама изглежда на кола 2004г е много по-сложно отколкото си мислех. Четох че Can gateway преди фейса не бил съвместим със системата..
  10. Здравейте. Някой запознат ли е кои датчици за парктроника (задния) поддържат графично изображение на RNS-E навигацията? Открих, че тези : 1S0-919-275-A се монтират на фейслифта, и би трябвало да са съвместими, но никъде не открих информация.
  11. Евала, това си е голям принос към модела 👋
  12. Преди време помня, че беше взел един ColorMFA на колега. Какво стана с него, успешно ли го монтирахте? Дайте повече информация относно този ретрофит, че стана интересно
  13. И аз обмислям преминаване към фейсов километраж, но за сега само събирам информация. Някой знае ли дали има значение какъв точно е фейсовия километраж? В смисъл определен парт номер ли трябва да е таблото или всяко такова с фис дисплей е съвместимо? Моята кола е 2004г, 1,9 , и вероятно и горивната помпа ще трябва да сменя, но не мисля че е толкова голяма драма?
  14. Дали ще има още ъпдейти на картите за RNS-E или поддръжката беше до 2020г?
  15. Търси от някоя кола за части. Това е ОЕМ номера: 8P0 863 387 A
×
×
  • Create New...