Jump to content

s7r3l0k

Members
  • Мнения

    2074
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Относно s7r3l0k

  • Рожден ден 23 Юни

Друго

  • Kaра
    Honda

Последни посетители

Функцията за показване на последните профилни посетители в момента е изключена и не е показна пред останалите потребители.

s7r3l0k's Achievements

Доктор на АУДИ науките

Доктор на АУДИ науките (6/6)

2

Community Answers

  1. s7r3l0k

    Скърцане в предница

    Дано са оригинални, че неоригиналните карат 2-3 месеца и всичко се започва отново. Темата е разисквана милион пъти. За щастие, скърцането е само дразнение за слуха, не е фатално.
  2. В 5000лв бюджет има коли, които се вместват и са на сходни години с ония строшен автомат, само че не са от ВАГ групата и не са седани. На мястото на автора, бих се огледал за евтин и доста по-маломощен хеч от бюджетна марка. Б7 е Б6 в нова кожа с няколко нови моторетки, които не ги знам влизат ли в "онзи" списък с масларниците 1.8 и 2.0TFSI до 2012/2015г. Не знам кое ѝ е модерното. Добрите екземпляри се търгуват по над 10 000лв. Горния DTM с разход от 15/100 градско не бих му обърнал внимание даже.
  3. Писал, ама 5000 за колата само или 5000 за кола и регистрация, евентуално обслужване.... Щото варела от горната обява е под 4к. Ако реши с 5к да купува, да регистрира, обслужва и да му останат за ремонт, ще е доста интересно. 1.8Т за 5000лв няма. Има същите съборетини, като горното TFSI.
  4. Преди няколко месеца "сменях" една такава, точно на ALH мотор, ако става въпрос за металната тръба. Провери първо откъде точно тече, ако не се вижда! Така няма да направиш същата грешка като мен - идва човек и спешно иска смяна, поръчвам му тръбата, но се оказва, че само уплътнението тече. Сега си имам безполезна тръба, защото в по-чести случаи, теква само уплътнението. Ако ще сваляш металната тръба, се свалят един куп други глупости, за да може да излезе. С тях е препоръчително да се смеят и други уплътнения, евтини са. Имай го предвид.
  5. И аз съм непушач - еми отрових се по пътя на връщане. Дупката от фаса си стои за съжаление, но колата е стара и собственика не го прие много тежко, а и го компенсирах в някаква степен. Малко офтопик влязохме, но поне сега колегата знае къде да не ходи за неговият бъдещ километраж! Към автора - имаш добър избор. Фена е готов да ти помогне с обучението при наличен пин на новото табло. За София, колегата Пламен Николов (bsdnikolov) предполагам ще ти свърши работа, ако трябва сам да си търсиш табло и не се възползваш от обявата в OLX. Ако удариш на греда в София, колегата @evg_eni, който се включи в дискусията, смятам че също безгрижно ще свърши процедурата, знам че опита определено го има.
  6. @FEN_NA_TDI Точно при Тошков ходих. Бившото ми А3 беше там през 2015-2016 някъде. Услугата, заедно с монтаж на темпомат и още дреболии по други системи, беше 250лв. Това А3 сега не го карам аз, но е с фабричен темпомат и всичко беше далеч по-бързо и лесно, имаше подготвено всичко необходимо и беше без допълнителните процедури - пак 250лв. Като работа, която върши нямам забележка, но все пак я върши години наред. Останалото обаче вече е на по-ниско ниво, а цените за варели като A3 8L не са в час, според мен. Не ми хареса, че дори не попита може ли да пуши в автомобила, а той е на непушач. Не питай после как съм обяснявал на човека с А3-ката, защо има дупка в седалката и всичко смърди на фасове. Да не говорим, че напълно отказа да провери, може ли километража да се върже за афтърмаркет плеъра, за да се появяват станциите на диплея. Сега по колата има някакви ел ремонти, но човека нямам къде да го насоча вече, че не смея там да се праща кола повече.
  7. Обявата с включеният монтаж изглежда примамлива. Честно казано, последният път като си имах вземане-даване с монтаж, от колега в Пазарджик, за същото удоволствие, с предоставено табло, не помня дали не поиска 250лв за процедурата да прехвърли километри, да обучи 4 ключа с вече налични транспондери (максималния брой за един автомобил) и да пусне буксата за дисплея. А като бонус колата получи и дупка в едната седалка от цигара, защото не можа да не запали за 15 минути фас. Още имам горчив вкус в устата от цената.
  8. Не ходиш никъде за ремонт! По правило, тези километражи са проблемни и всякакви интервенции, включително ремонти, не са икономически изгодни и оправдани, а и вероятно малко себеуважаващи се хора, изобщо биха се наели да работят по тях. Причината е, че никой няма да даде гаранция за ремонт на подобен километраж. Като казваш, че половината дисплей е черен, имаш предвид само половината от долната част на това, което виждаш? Защото горната част не е дисплей, а черна плака и не играе никаква роля. Потърси километраж VDO с цял дисплей (FIS), но бъди психически подготвен за цената. Както колегата е споменал вече, а аз ще обясня - заради възрастта на модела се намират все по трудно, а цените им, откровено казано, са безобразни. Другият ти вариант е, да потърсиш пак такова, с половин дисплей (Jaeger е марката, вижда се на снимка 2), което задължително да е произведено по-късно, след като модела е спрян от производство. Имам опит с едно такова, мое притежание, което е произведено 2011г и към момента все още работи безпроблемно.
  9. Потвърждавам. Има си шестограм, 77мм е, проблемен е, въпреки че е със зъбно задвижвана маслена помпа конкретно този мотор. Проблемът е, че преди да я купиш, не можеш да провериш състоянието - изисква разглобяване, а няма търговец или частник, който да позволи това. Дизел на почти 20 години е рискова покупка от където и да го погледнеш.
  10. Бъркаш моделите. Проблемните кутии са при предходният модел (8L) до фейслифта през МГ 2001. В 8P няма атмосферен 1.8, само онова недоразумение TFSI. Правилно се е насочил към 1.6. За съжаление няма да може да се класира за четириврата с този бюджет. Въпросът е какво ще се намери за до около 7к, за да може да влезе в бюджета, който е посочил, че с една регистрация, обслужване, някой случаен ремонт и гуми, ще достигне лимита доста бързо, а може и да го надхвърли. И пак си остава една 20-годишна кошара за 10к лв. Погледни и голфовете, тъй като двата модела на практика са един и същ автомобил (под ламарините и салона се крие същият мотор, кутия, окачване, абсолютно копие са). Там имаш повече избор, включително и четириврати автомобили.
  11. Проблемът продължава и в по-топло време, за да се прояви отново, след като е спрял, отнема около 100км пробег. След това се случва по-често. Последният път имах "късмета" да съм в колата. Светват символите за ABS и ESP, всичко друго угасва - дисплеи и подстветка на километража, климатроника, както и дисплея на климатроника, стрелките спират да отчитат. След 2-3 секунди символите угасват, стрелките без подстветката започват да работят за около 5-7 секунди и цикъла се повтаря. След известно време подсветката, диплея с пробега и часовника оживяха, но FIS-а повече не заработи. След престой, всичко е било както трябва, НО данните от бордовия компютър са занулени! Според мен, това значи, че варианта за дефектирал ключ за светлини и потенциометър за подсветка е невъзможен и проблема е в самото табло. Дневният километраж по спомен, мисля че беше запазен. Отново е записана грешката от предният пост, без имобилайзера. Очевидно е проблем със захранването. Тревожи ме обаче това, че се нулират всичките данни от борд компютъра. Другият момент е, че явно затоплянето на километража го предизвиква, но пък отнема много време в началото, за да се случи. При кратки пробези няма проблеми, освен ако не се е случило вече. Има ли как да се провери дали е проблем с пин на буксата за захранване (зелената) или някой от чиповете на километража? Къде да се прати таблото за проверка, след като очевидно няма да направи проблема веднага, след като е престояло известно време? Друга възможност остава да е алтернатора, но не мисля, че ще отнема толкова голям пробег, за да се прояви проблема, по-скоро бих го очаквал при кратки пробези.
  12. Изтрий грешките, покарай и прочети пак. Виждат се грешки, останали от преди. Можеш да игнорираш грешката в модула на централното. Вероятно ще изчезне след изчистване. Грешката в engine модула е за нисък бууст на турбината. Сменили сте актуатора и ако няма други проблеми със самата турбина, като блокирала геометрия или неправилно настроен актуатор, не би следвало да се появи отново грешката. Веднъж казваш липса на тяга, после казваш неравномерна работа. Кое от двете е? Актуатора си има една малка кръгла дупчица на него, дано нямаш предвид нея, защото тя си е там с цел. Във всеки случай, след като изтриеш грешките, направи лог в движение, за да се види актуатора изобщо правилно ли е настроен. Бързо ще си проличи, ако има нисък бууст. Грешката 01177 може да се появи, ако имаш модификации в софтуера на ECU-то (правен е чип) или ако самият компютър е подменян. Обикновено може да се игнорира и ще се появи отново, дори да я изчистиш, ако не се оправи в софтуера. Друго, което ми идва на прима виста е, да си имал фабрично радио или навигация и да са подменени с афтърмаркет, а от там, проблеми с комуникацията. Рядко се случва. Имаме колеги, които са по-добре запознати с това.
  13. s7r3l0k

    Смяна на табло

    Я да ги видим къде са тези поне 5 обяви с километражи за печка. Защото наистина табла се намират много трудно от доста време. Френските с неясен произход и състояние, някои хора им търсят по над 200-250лв, а за VDO цените смело вървят над 350лв, включително без да са комплектовани с лоста за борд компютър. После още 100лв за нов дисплей и тоя километраж става златен, за 20+ годишния кенеф, на който ще се сложи. Към автора: Преглеждай хубаво обявите и за Jaeger. При мен имам табло, произведено 2011г, френско и всичко си му е както трябва, а дисплея след 12г работа няма и един изгорял пиксел. От това табло нито едно оплакване нямаше над 4г, а напоследък, с колата на познат, си скъсах нервите с едно VDO. Имай едно наум и гледай какво купуваш, дори да са от "сигурните" километражи.
  14. s7r3l0k

    VAG-COM

    Неприятно. Ако изтрия всичко, си губя активацията, с риск да не разреша проблема. Лаптопа, на който се ползва, няма достъп до интернет. Има и друг софтуер за диагностика - отново от Склад66, но за Хонда. Lite 1.2 изначало си е с доста липсващи label файлове. Не знам и това дали няма да се окаже проблем. Преди ги имах, докато не се наложи да се преинсталира машината.
  15. s7r3l0k

    VAG-COM

    Някой друг сблъсквал ли се е с проблема, VCDS Lite 1.2 с китайски кабел от Склад66, при четене на определени модули на един автомобил (в случая HVAC и Airbag), да изкарва всевъзможни символи в клетките с информация за модула - ОЕМ номер, софт кодинг и т.н. Изкарва празни правоъгълници, специални символи, понякога смесени с реалните символи на модула, като букви и цифри. Мога да го сравня с неправилен енкодинг на субтитри например. Понякога за секунда показва ОЕМ номер, но докато се избере функция от менюто, например четене на грешки или адаптация, се замисля и след време показва "too many communication errors to continue". Модула на беговете изобщо не го чете, но и на други автомобили се е случвало, та това го отдавам на китайския произход. Пробвано е на всички скорости на четене, без резултат. Повечето модули се налага да се сменя скоростта на четене, за да се справи. Някои се четат на 9600, други на 4800 и винаги си е било така. Някаква друга версия на VCDS или старите Vag-com версии още могат ли да се подкара на такъв кабел, без да се рискува, това да го убие? Става въпрос за Win10 x64. Ако да, къде могат да се намерят пълните версии? Смених панела на климатроника на колата, за да видя, да не би да е от него - пак същият проблем прави. Смененият модул го четеше на оригиналният му автомобил преди.
×
×
  • Create New...