Jump to content

LTPetrov

Members
  • Мнения

    223
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Друго

  • Kaра
    Audi A3 1.6FSI

Последни посетители

1351 профилни разглеждания

LTPetrov's Achievements

Доктор на АУДИ науките

Доктор на АУДИ науките (6/6)

  1. LTPetrov

    Audi A3 8P - VCDS

    Здравейте, как мога ад ъпдейтна компютъра на А3 ката и от къде мога да изтегля последна версия. Необходимо ли е да ходя в VW и колко пари ще ми струва. Имам кабел и VCDS
  2. От моя опит знам, че за част от секундата да ти неактивна едната крушка, компютъра веднага спира подаването на напрежение и към двете. Сигурно затова като си пробвал да ги тестваш не ти е работило, започват да светят едва когато изгасиш колата и пак я запалиш. При мен една от двете диодни крушки премигваше и се излючваха и двете. Докато не ги смених с две обикновенни, светят гадно жълто но поне не ми късат нервите Някой има ли впечатления от крушките направени от Пламен от форума, че китайските изпълнения след година се прецакват всичките, бях сменил всички по купето и номера и сега мигам навсякъде като елха.
  3. Имам следния проблем, от няколко месеца по време на шофиране ми се изключват ту светлините на заден номер ту преден десен ксенон, след завъртане- изключване на светлините и включване пак тръгват. Предположих че крушките не дават добър контакт, смених ги зачистих с шкурка където позволява. Но пак при преминаване през неравности, а и дори при равен път се изключват, но в българия при равен път пак си има вибрации. Колата е 1.6 FSI 2004 година, няма добавяни електроники- аларми музикални плеари и подобни, електрониката не е преправяна. Някой с подобен проблем и ли решение ?
  4. Можете ли да дадете и ориентировъчни цени на комплектите които сте сложили, на мен ми е интересно предполагам и на колегите от форума.
  5. Аз съм с ледове на габаритите, 6000к и ксенона на късите ми е 6000к и стои много красиво. Но в началото много се нервих с такива крушки защото горат за максимум 2 месеца или почват да премигват което е по дразнещо от това че изгарят. Другият им проблем е че отделят много топлина и прогарят фара отвътре. След доста тестове с няй-различни такива крушки накрая сложих съпротивление на кабелите, с което се премахна и греенето, така съм вече година и нямам никакви ядове.
  6. LTPetrov

    Опит за кражба

    Много кофти работа частите са ти 600 лежа и монтирането сигурно поне 200, дано да ти го покрие каското в противен случай много кофти.
  7. LTPetrov

    Опит за кражба

    Вика ли полиция, какво казват застрахователите.
  8. От 2 години карам 1.6FSI, возил съм се и чисто 1.6, FSIто е доста по динамично, мога да те посаветвам когато тестваш колата, направи два три огледа, и когато палиш двигателя върти бързо ключа още докато светят всичките чекове по таблото, така ще тестваш веригата дали е разтеглена, ако претраква за една две секунди, ще имаш сериозен жокер за сваляне на цената. Разтягането на веригата е непризнат фабричен дефект и при двата мотора. И задължително трябва да се ремонтира в противен случай можеш да разсипеш целия двигател, комплкт верига е около 200 лева, задължително се сменя и гарнитура на капака около 50 лева и ремонта всичко около 500 лева. Втория проблем с NOx сензора (ламбда сонда с контролер) се диагностирцира с 15 минути каране, намираш един хубав дълъг баир и пускаш колата на трета предавка по инерция, ако е заминала сондата до 2 минути по нанадолнището по инерция и ще светна , цена за нова е около 1500 лева , няма заместители, от моргите може да се намери с смяната общо около 200 лева, в форума на голф разказват за някакаво хакване за 300 лева. Според мен не трябва да се доверяваш само на сервиз за диагностика, нито на километража, реална представа за километрите ще ти даде салона в колата. Не искам да те разобеждавам от покупката, искам да те посъветвам за какво да гледаш, това са дребни болежки които се отремонтирват и след това караш един изключително тих (на светофар когато спреш се чудиш да не си изгаснал), динамичен и икономичен(8 извънградско на 9 градско) двигател. Ако си вземеш 1.6FSI или 1.6 двигател до 115 коня ще плащаш малък данак около 90 лева, което пак си е плюс. може първата година да платиш 130 ако не е навършила 14 години. Според мен единствения плюс на 1.6 двигателя е монтирането на бюджетна газова бутилка. Но за мен газта е недопустима за тези автомобили.
  9. Аз съм с 1.6FSI на 120000 смених ангренажна верига, преди това и NOx сензор, Много съм доволен от колата но чак безпроблемен... Дизелчетата съм почти сигурен, че до 120000 нищо не им се поврежда, друг е въпроса, че в българия всичките са на по 300000 и нагоре
  10. Писано е доста по темата, но според мен е малко мит за безпроблемните бензинови двигатели, просто в българия пък и като цяло съотношението между бензинови дизолови е 10:1 и затова се остава с впечатлението, че са безпроблемни. Много е на късмет, всяка кола си има болежки. Успех!
  11. Нямах впредвид коментарите за програмата и за нейното предназначение , а за версията в замунда която не съвпада с описаната от теб и 6 от 8те коментара за торента са: не работи, на немски е и не мога да сменя езика и подобни. Сега тегля от твоя линк и ще разгледам препратката която си дал от нашия форум за инфо. Преди три месеца се опитвах да инсталирам една ЕТКА от замунда, за да проверим с един приятел един ВИН номер и омазах 3 компютъра една 7мица 64 една 32 и едно ХР и не я подкарах от там идва коментара ми, че нямам доверие на замунда, а ако има човек в форума на който всички да имат доверие това си ти
  12. В замунда е версия 5.1 ако някой я подкара и има впечатления да сподели коментарите в замунда не са обнадеждаващи.
  13. LTPetrov

    Гуми и джанти за A3 8P

    Много добра асоциация Специално за колегата с Унироялките, така изглеждат на втори сезон, не са мраднали, а това беше основния негатив когато се колебаех дали тях да купя. Когато се измият са буквално нови
  14. LTPetrov

    Гуми и джанти за A3 8P

    Аз съм със същите много приятни и красиви гуми. Да знаеш, че производителите препоръчват първите 1000 км да се кара внимателно !!! Не си прави експерименти.
  15. Не се обърквай, P0420 - 002 - Efficiency below threshold - catalyst system bank 1 Това са разлини грешки, не съм сигурен дали са свързани. С майсторите в българия е страшно, добре че не са станали доктори. Отиди си в официален сервиз за 40 лева да ти направят диагностика а после си чисти и разглабяй каквото сърце ти иска.
×
×
  • Create New...