Jump to content

azot1

Members
  • Мнения

    15
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Друго

  • Kaра
    A4 B5

Персонална информация

  • Пол
    Мъж
  • Локация
    София

Последни посетители

602 профилни разглеждания

azot1's Achievements

Доктор на АУДИ науките

Доктор на АУДИ науките (6/6)

  1. Продавам две скоростни кутии за A4 B5 със маркировка DWM. Едната кутия има паразитни звуци на първа предавка - останалото работи ок. Другата няма проблеми. Цена за виещата кутия 100лв. за другата 250лв. София, Сточна Гара, 0887535662
  2. Обмислям офертата ти. Ще трябва обаче да я пребоядисам във черно. Дай още някакви снимки само на седалката.
  3. Купувам задна кожена седалка за А4 Б5 седан. 0887535662
  4. Лайсните са афтермаркет и са ползвани една година. Нямат корозия и пасват идеално на вратите. От комплекта липсва предна дясна. Цена 80лв. 0887535662 Намират се във София в района на Сточна Гара.
  5. В крайна сметка разбрах от какво е проблема. От газовата която е FOBOS 1. Тя се свързва към OBD порта. Като я откача от там газовата не работи но пък диагностиката работи без прекъсване. Сложих едно цк ключе на този проводник и реших проблема и за двата сценария.
  6. Със афтермаркет е. Следвах една инструкция свързана със "касетофона" на RossTech, но проблемния проводник го няма въобще при мен. Останах с впечатление че проблема от проводника е че въобще диагностиката не може да се свърже. При мен поне за известно време може да се ръчка по програмите и после се откача.
  7. Каквато и диагностика да се свърже със автомобила (А4 Б5 2.8) през OBD порта се откача след около 30-40 секунди. Търся някой който да ремонтира тоя проблем.
  8. И аз го имам тоя ефект на същия двигател. Звучи ми като тракане на ламарина.
  9. Като избереш сервиз гледай да ни споделиш как е. Аз също търся за други корекции по изпускателната.
  10. Аз смених катализаторите със тръби и звука и вибрациите бяха ужасни. След това сложих резонатори и нещата се оправиха. Мисля че е необходимо да смениш и двата едновременно. Няма никакви софтуерни проблеми при смяната.
  11. azot1

    Проблем с ABS сензори

    Не е необходимо да се демонтират/чупят задните датчици. Под задната седалка на моето А4 1999 (не съм сигурен за преди фейса как е) има два конектора за кабелите на ляв/десен ABS датчик. Просто се изважда тоя конектор и след това се изхлузва кабела през отворите в купето. Така си сваля майстора шенкела заедно със "залепения" ABS сензор. Хитро е да се закрепи към кабела за ABS-a един друг кабел или корда за да може след това по-лесно да се върне обратно първия. Колегата може да погледне дали на предния датчик кабела излиза успоредно на спирачния диск. Това му е препоръчителната позиция. Ако e изкривен на 45 градуса например светва ABS-a.
  12. Принципно ми трябват само задните пружини. Но бих взел и цял комплект. На задните пружини маркировката трябва да е от типа бяла, розова, розова точка.
  13. Много благодаря на отзовалите се. Проблема е решен. Направих както ме посъветвахте и разгледах лога на VCDS-a. Даваше различна скорост на задно ляво колело при спиране. След демонтажа на карето се оказа че ABS пръстена е спукан. Решихме проблема като го заварихме и сега вече няма проблем.
  14. От около една година през известни интервали се опитваме да отсраним тоя досаден проблем. До момента безуспешно. Проблема е при спиране със ниска скорост и се изразява във чукане по педала на спирачката. Точно както сработва ABS но през по големи интервали. Може би едно чукване за един оборот на колелото. Същия проблем го няма при спиране и завиване надясно. При завиване наляво или каране направо и спиране го има. Проблема изчезва и като се откачи конектора на ABS блока или се откачи конектора на ABS сензора на колелото. С други думи ако ABS системата не работи проблем няма. Сменихме предните ABS сензори, едно предно външно каре, ABS пръстена на другото но няма промяна. Автомобила е A4 B5 1.8T avant 1999. Ако някой има някакви идеи или предложения да ги даде че нашите се изчерпаха.
×
×
  • Create New...