Jump to content

Recommended Posts

преди 15 минути, robobug написа:

A5/2017 е с някаква версия на SD625, 14nm.

Точно 625 го хвалиха много, че е изключително хладен, икономичен и ефективен, спрямо конкурентите и общо взето ги е погребал. Наистина при А5 няма да се представя по-различно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Случайно някой да има код за отстъпка в JAR computers? Че искам да си напазарувам още едно андроидче.. а изпуснах уикенд промоцията...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 4 weeks later...

Понеже е заключената темата за кой от какво е доволен пиша тук. Взех си преди няколко дни Galaxy J7(2017) и за сега съм повече от доволен. Батерията кара много. Дизайна и качеството на изработка са много добре като за 500лв телефон.

Sent from my SM-J730F using Tapatalk

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря. Бях в дилема с Xiaomi Mi A1, обаче като гледам колко издържа батерията на самсунга определено не съжалявам за избора :D

Sent from my SM-J730F using Tapatalk

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Какво стана с Нексуса? Щом целта е повече SOT, а не екстри, си направил добър избор.

Като цяло това (батерията) е единственото предимство на Самсунга, не виждам по какво друго би водил пред Mi A1. Доста скромна батерия за избрали Xiaomi в случая. Говореше се, че с Oreo ще му активират бързото зареждане.

Интересно ми е как смяташ, че се спредставя спрямо 5X.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нексуса си бачка. Просто батерията му държи неприемливо малко, вадя го сутринта от зарядното и с мнооого леко ползване през деня се прибирам от работа с има няма 10-15%. Със самсунга, вадя го вечерта от зарядното, цял ден е на мобилен интернет, в момента е с 2 сим карти и го ръчкам яко, вечер съм на 40%+ :D Xiaomi-то много ми хареса, на хартия също е много добро, ноо с доста по-малка батерия. Иначе гледах в gsmarena по техния рейтинг Redmi 4X с огромната батерия 4000mAh има 80 rating, самсунга има 108, а Mi A1 87. 

Като фен на чистия андроид бях доста скептично настроен към touchWiz, но честно казано останах очарован. За сега телефона лети, въобще няма нищо общо с лагавия, бавен и натруфен touchWiz от преди години. Има адски много неща, които ме спечелиха, всичко се настройва буквално по твой вкус.  От към bloatware също е доста по-добре от преди, само има някви Microsoft-ски приложения и тук таме някое самсунгско излишно, но аз си сложих Google-ския лаунчер и ми е екстра.

След малко ще кача скрийншот със статистиката на батерията.

183b65f9c5377fc062862eea5136bace.jpg

Дисплея е 3ч.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Интересно. И аз след Note 2 не посмях да купя друг Самсунг заради Тъчуиз-а и сглобката, която ме травматизира за цял живот. Докато не се осъзнаха и не влязоха в час и поправиха тези проблеми.

Но тоя SOT от 3 часа ми е малко странен. 3ч изкарвам на LG V10 с напълно неадекватната му батерия от завод.

Има обаче подобни симптоми. Например в момента е на 28ч на батерия, постоянно с вкл. мобилни данни, изобщо не съм го ръчкал за тези 27ч, 10 мин SOT има за това цялото време и вече е на 64% батерия. При приложенията използвали батерията всичко е наред. Предполагаемия заподозрян е usb кабела на зарядното. Няколко цикъла батерията се държи като нова, няколко цикъла може да ти побелее косата от проблеми и внезапен battery drain. Вече не знам какво зарядно да купя, на което кабела да издържи повече от 3-4 месеца.

 

ПП И аз оглеждах за нов телефон, че трябва да преподписвам този месец, но нищо интересно не се предлага, което да е смислен заместител на V10 и да си заслужава високата цена. Нищо различно няма да взема като дисплей, памет...абсолютен застой. Най-вече липсва IR порт, което е задължително. А като се замисля, че наближава времето да представят един по един производителите новите флагмани, въобще явно е кофти момента за покупка.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 8 часа, s7r3l0k написа:

 

Не знам колко влияние оказват втората сим карта и Always On Display-a на батерията. За 2-рото бях чел, че е около 1% на час. Иначе да, нищо ново и кой знае колко интересно няма. 

Отностно китайсите mAh, преди няколко месеца си взех една батерия от алито, води се 8000, 2-3 пъти можех да си заредя нексуса до 100%, който е с 2600 батерия. Но много я мореше студа, оставя ли я на малко по-студено и се "точеше" до край :D

Редактирано от ole
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

8 hours ago, s7r3l0k said:

. Например в момента е на 28ч на батерия, постоянно с вкл. мобилни данни, изобщо не съм го ръчкал за тези 27ч, 10 мин SOT има за това цялото време и вече е на 64% батерия. При приложенията използвали батерията всичко е наред. Предполагаемия заподозрян е usb кабела на зарядното. Няколко цикъла батерията се държи като нова, няколко цикъла може да ти побелее косата от проблеми и внезапен battery drain. Вече не знам какво зарядно да купя, на което кабела да издържи повече от 3-4 месеца.

AКо се зарежда докрай как може да е кабела виновен? Общо взето зареди ли се в рамките на 2часа кабела е читав. Вместо зарядно между другото може да се купи читав кабел, аз ползвам някакъв на хама за 13-14лв и всичко е супер. Иначе и аз имам нещо подобно на тоя ефект и нямам идея от какво става, но и честно казано вече не ми пука, няма оправия.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не винаги се зарежда в рамките на 2ч. Пробвано е с 2 телефона с батерии над 3000 мАч, този с Quick charge, другия без. На моменти зареждането протича нормално, имало е моменти, в които въпросния quick charge за час е заредил по-малко от 15%. На другия телефон, който се ползва по-активно, се е случвало докато се играе игра, гледа се видео, но е на зарядно, батерията всъщност да стои на едни проценти или дори да пада, вместо да се зарежда. Забелязал съм, че случи ли се подобно нещо, батерията започва с лошите/слабите цикли и след време се оправя. Или има някакъв проблем в ел. мрежата и разклонителя, на който ги зареждам, от което не разбирам, или кабела е заминал.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Принципно купувам телефони почти само от един магазин - хем ми е удобно, хем човекът е точен. Та ... преди 2 седмици п10-ката я връчих на жената и минах на хтц. Изкарах точно 7 дни и не можах повече - сигналът е много зле, дисплеят не ми хареса, батерията не се представя добре. Върнах се на huawei - момчето ми каза, че не знае къде им е сервизът, толкова били здрави :nixweiss:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

хуавей и шаоми са супер телефони - много надеждни, здрави, качествено изработени и на добри цени. Не случайно взимат все повече и повече пазарен дял от самсунг.

 

От HTC се мъчат да направят "къмбек" ама май няма да се случи ;)

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Някак свикнах с emui без да искам и като включих хтц-то всичко ми беше странно. Също така ми казаха, че поддръжката на huawei е без конкуренция, дано не ми се налага да я ползвам, де...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

HTC нали си продадоха част от бизнеса на Гугъл(?). Пичовете си работят на огромна загуба от много, много дълго време и пак се напъват с някакви безсмислени модели. А цените са неоправдани според мен, нито отговарящи на това, което получаваш. Как да го направят този comeback? Единственият вариант е да ги погълне друг производител и да се повтори ситуацията с Моторола Мобилити.

Хуауей бяха интересни в началото. Къде е добрата цена в един Mate 10 Pro? Много насериозно се взеха в последната година-две и не знам на какво отгоре.:nixweiss:

Самсунг и те редовно "блестят" от Ноут 7 насам с флагманите.:hilezh:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не виждам какво му е скъпото на мейт 10 про, при условие, че ноут 8 и айфон 8 плюс са бая по-скъпи, а много силно се съмнявам да го превъзхождат с нещо.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако се ползва андроидския похват за оценка на телефон е смразяващ:

6 гб рам, 128 гб вградена памет, 4000 ма батерия, лейка камера, 6 инчов олед дисплей, осемядрен И7 процесор, горила глас....

Може би само водоустоичивост му липсва.

Редактирано от martinich
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

5 hours ago, s7r3l0k said:

Не винаги се зарежда в рамките на 2ч. ПИли има някакъв проблем в ел. мрежата и разклонителя, на който ги зареждам, от което не разбирам, или кабела е заминал.

Кабела ти е тръгнал и според как си го завъртял зарежда както му е кеф. С хубав кабел времето за заряд ми е винаги едно и също, сигурно с точност 5мин. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мейт 10 про го сравнявам с S8+ и пак е назад. С Ноут 8 не виждам какво сравнение може да се прави.

На телефон обявен със стартова цена от 800 евракис да ми сложат 1080p дисплей, докато Мейт 9 беше с QHD е чиста подигравка. Безжичното зареждане къде е избягало? Липсва 3.5мм жак, но е сертифициран само по стандарт IP67. Не са споменали даже Горила стъклото какво е - 5 ли е, 4 ли, 3 ли... Тая пръчка е по-логично да е на цена между тези на S8 и S8+.

Фотографията с телефона е далеч от това, което рекламират. Общо взето, нищо повече от на конкуренцията. Но пък за сметка на това са добавили почти всяка възможна технология за автофокус (4 от 5) за да го постигнат.:hilezh:

 

@DLS на 3-4 месеца сменям по един кабел, като никога не ги сгъвам, за да не им съкращавам живота. Единственото, което не знам дали им влияе, че постояноо са включени в тока. От това се и оплаках. Няма кабел, който да е издържал досега повече. Писна ми да се презапасявам.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...