Jump to content

Турбото спря да надува.


strballer

Recommended Posts

Здравейте!

Вчера, малко преди да се прибера, турбото спря да надува както трябва. Нямаше никакви звуци или придърпване/забиване, просто почна да надува макс на 0.2, вместо на 1 бар (колата е с чип). Днес пробвах няколко неща - сложих оригиналния чип, въпреки че не вярвах да е от него - така се и оказа, пак същата работа. Смених клапан N75 с друг, който го имах преди това и съм сигурен, че работи - няма разлика. Всички маркучета около Н75 са здрави. Надух системата на 1 бар за да проверя дали изпуща от някъде - няма пропуски. Въпреки, че дебитомерът даваше перфектни стойности го свалих и го пръснах с контактен спрей - отново без резултат. Единственото, от което си мисля аз, че може да е, е уестгейтът. Пробвах на празен ход да подам пълна газ. До колкото си спомням преди мърдаше леко, а сега не мърда изобщо. Откачих маркучето от Н75 и му подадох налягане - мърда съвсем леко, някакви милиметри, и се чува съвсем леко щракане. Виждам от това видео, че трябва да мърда доста, а при мен както написах по горе е само милиметри :

Не знам на какво налягане и трябва да го пробвам - надух го на работното пиково налягане - 1.1 бара.

Според вас от него ли ще идва проблемът и как може да се реши? Става ли без да се сваля турбото? Правилно ли съм го пробвал (с правилното налягане)?

И още нещо - пробвах също и на ръка да мръдна лостчето - не успях. С клещи успявам да го мръдна съвсем малко, дори не съм сигурен, че мърда. След като запалих колата след тези манипулации - вече нямах и 0.2 налягане, колата стана атмосферна - не вдига над положителните стойности (имам буустметър). :hilezh:

Редактирано от strballer
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега при мен лостчето се мърда спокойно на ръка около 2-3 см. Явно там е проблема.

Редактирано от staikov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колеги, ще използвам темата, аз пак имам проблем и не мога да го разре6а много време. На мен ми отваря, много рано геита и в високите е тромава.До сега са сменени дросел,дебитомер и ламбда.Незнам какво може да е.Колега при теб се е с4упила пружината,сменяи тоя клапан и си готов.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

С клещи успявам да го мръдна съвсем малко, дори не съм сигурен, че мърда. След като запалих колата след тези манипулации - вече нямах и 0.2 налягане, колата стана атмосферна - не вдига над положителните стойности (имам буустметър). hilezh.gif

Актуатора при 0.37бар трябва да е отворил на 4мм.Щом лоста не мърда при 1,1 бар вероятно е блокирала оста в турбинното тяло.Ако е счупена пружината ще се движи много лесно.Като си напъвал лостчето да пробваш дали се движи,сигурно си го отворил още и затова няма и 0,2 бар вече.Пробвай да напънеш лостчето и да го върнеш в посока към клапана колкото може.Ако се вдигне налягането ,значи наистина е блокирало яко,а турбото си е здраво.Предполагам ,че проблема е в т.1 post-42205-0-62713400-1367055385_thumb.j

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря ви за отговорите. martinich изказването ти изобщо не е на място, както виждаш, проблемът е механичен и няма нищо общо с чипа, не виждам и как по точно ще стане от него.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Почни да сменяш, дебитомер, дросел клапа, ламда сонда, турбина, бензинова помпа Н75, блоуоф, катализатор, компютър, маркучи, кулер, свещи, бобини,картерна вентилация и нещата ще се оправят, гарантирано. А можеше да отидеш при мапер с дино и след няколко часа тестове да се види кое от горните неща е било в края на дните си, но струва скъпо, цели 400-500 лв.

Редактирано от martinich
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Осъзнаваш ли, че коментарите ти изобщо не са свързани с темата? Някъде да съм написал, че не върви добре колата заради чипа? Проблемът е, че турбото изобщо не се развърта, преди това си работеше без никакви проблеми с "гаражния" ми чип. Вече разбрах и каква е причината - wastegate-а. Щом искаш отивай ти на мапер, аз за мен съм си преценил какво да правя. Не съм искал мнението ти за чипа.. <_</>

Редактирано от strballer
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...