Jump to content

Проблем при отваряне на Google резултати


Recommended Posts

Колеги, когато отваряте форума през Google (да речем търсили сте по ключови думи "Ауди форум България" и изпълните търсенето..) първият резултат в Google е този на форума. Ако кликнете на него - първия път линкът ви препраща към съвсем различен сайт, който е бъкан с реклами: http://url4short.info/628d07b1 и няма нищо общо с форума.

 

Освен ако не е целенасочено (в което се съмнявам) това явление може да се дължи на хак на сайта на форума. Мога да се опитам да подскажа на администраторите да проверят .htaccess файла на сайта: може да има хак с rule в този файл, който да проверява HTTP referrer и ако е Google да препраща към рекламния сайт. Това е само вариант, за който се сещам, като има и др. варианти, свързани с хак на кода.

 

Поздрави!

Адрес на коментара
  • Отговори 101
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Да и на мен ми се случва като ползвамгоогле-то . Но при повторното отваряне на страницата няма проблеми без проблем ги отваря антивирусната веднага ги блокира моментално като иска да отвори този вид странница

Редактирано от Achoo
Адрес на коментара

Да, някои антивируси намират за съмнителни определени URL-и базирано на съдържанието им, но пак си остава фактът с неприятното пренасочване като идваш от Гугъл. 

Адрес на коментара

И аз на 12-ти попитах в тази тема http://audibg.com/forum/index.php?showtopic=144630&page=18 за това, но ме нахраниха така:

 

Категорично проблемът си е единствено в твоя телевизор. 

 

... абе, чудя се дали хората не ползват за по-кратко да търсят и сайтове със сложни адреси като например dir.bg в Гугъл и да влизат през първия линк!? Вероятно само в България го имаме този "навик". Като мнение в тема "Имаш лично, колега". Като ръкопляскането при кацане на самолет. Като заставане по средата на тротоара да си кажем "здрасти". 

 

:wub:

 

Не разбирам много от компютри - признавам си и попитах...амааа
Ако някой има обяснение нека, каже накратко за какво иде реч :rolleyes: ...не всички сме "царе" на компютрите :blush:

п.п.  ...и понеже се опитах да потърся в нета нещо по въпроса, дали наистина "проблема е в моя телевизор" !?
http://peter.upfold.org.uk/blog/2013/01/15/cleaning-up-the-ip-board-url4short-mess/

Редактирано от esox hunter
Адрес на коментара

Мен и в офиса, и вкъщи ме препраща към този линк " http [:] / / url4short.info/628d07b1 ". Без значение какъв браузър ползвам - било то Firefox или Chrom. Даже IE пробвах - като кликнах на резултата от Ггл ме пренасочи към въпросният адрес и се отвориха 2 cmd прозореца, но не ги изчаках да видя какво искат да ми кажат ... :ph34r:

Редактирано от darknessevil
Адрес на коментара

Не се получава всеки път.
При първото търсене с google и отваряне на даден резултат има това препращане към линка, който е споменат горе (не се случва всеки път и няма закономерност).

Редактирано от eic-idimitrov
Адрес на коментара

Въпреки всичко, това означава, че има някакъв проблем. Щом на всички го прави това. Не, че ми пречи....

Адрес на коментара

Здравейте,

 

значи търсите в Гугъл нещо произволно, което е силно свързано с Ауди, да речем тези думи:

 

audi concert II смени

 

Естествено, понеже става дума за Ауди, много от резултатите водят към форума. Той е много популярен за България (което е похвално за администраторите).

 

Ето линка с резултати след събмит на търсенето:

 

https://www.google.bg/search?q=audi+concert+II&oq=audi+concert+II&aqs=chrome..69i57j69i59l3j0l2.9168j0j7&sourceid=chrome&espv=210&es_sm=93&ie=UTF-8#es_sm=93&espv=210&q=audi+concert+II+%D1%81%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D0%B8

 

Много линкове са към форума.. а сега кликнете на един от резултатите, които водят към форума. Ако в рамките на тази сесия не се е случвало (обикновено първия път) то обезателно линкът ще ви препрати към рекламния сайт. Ако не ви препрати: затворете браузера, отворете го пак, и пак пробвайте търсенето в Гугъл.

 

Аз съм на мнение, че кодът на форума е деликатно хакнат да препраща към URL с реклами. Нищо по-страшно не се случва, но тези реклами са си вид спам, и сред тях може да има вируси...

 

Мога да обясня на технически език какви са вариантите, т.е. аз къде бих потърсил хака, ако имах достъп до кода на форума, но не искам излишно да нахалствам и мисля, че администраторите ще се ориентират от самите симптоми.

Адрес на коментара

Не знам дали проблема е във форума или е в Гугъл сървър. Оня ден браузвах през друг комп и там повечето линкове от Гугъл на първо отваряне минава през рекламен линк. Дори и МТЕЛ.

Адрес на коментара

Това не е проблем на форума, а на сайта, който препраща към форума - в случая google, просто си правят реклама или track-ват къде ходиш. Би било проблем на форума ако директно влизаш в страницата на audibg.com, а той първо те препраща към друг сайт и чак после се отваря .

Адрес на коментара

Цитиране на предходен пост!

VBI, не бих казал, че Google изобщо е намесен в случая. Слагаш в Index файла на форума една проверка с условие: ако заявката идва от Гугъл -> то да те препрати към рекламния сайт един единствен път в рамките на активната сесия. При следващо посещение в тази сесия: не те препраща. Кодът може да се сложи и в .htaccess файла на форума на същата логика.

Сега се замисли: ако ти си собственик на рекламния сайт и печелиш от посещения (трафик) в него? Какво правиш: обикаляш нета и търсиш форуми и други подобни сайтове, които са супер много посещавани и леко ги хакваш по този начин. Така им експлоатираш техния трафик, но деликатно: не при всяко посещение от Google, а само еднократно на сесия, като това за теб пак е адски голям трафик, а и собствениците на форумите и другите експлоатирани сайтове няма да обърщат голямо внимание понеже не е чак такъв проблем. Според мен нещо подобно се получава.

Редактирано от VBI
Адрес на коментара

Админа на форума казва, че няма такова нещо, по съм склонен да вярвам на него ...

Редактирано от VBI
Адрес на коментара

Предполагам че не го. Мен също не ме препраща. Други колеги също рапортуваха липса на този ефект. Та изглежда описания проблем е по-скоро някакво изключение.

Адрес на коментара
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...