Jump to content

блокира огледалото


martin76

Recommended Posts

блокира ми дясното огледало когато излязох тази сутрин, пуснах ги да се изправят и заседна по средтата, моторчето се чува че работи, но не може да го разгъне. по особен е звука от колкото на дясното, по-шумен. изчетох  по темата включитено и материала на колегата Лео със снимките по проблема но на фейслифта нещата са различни!!! стигнах да отваряне на капака под огледалото,извадих и огледалото от корпуса и до там....нямам на идея как да проължа с разглобяването,а ми се иска да профилактирам и шофьорското когато поправя проблемното! според мен нещо е клеясало или е разместено в механизма!! съвети от отваряли огледалата на фейслифта???? 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

да не е !!!но за хора които са го правили, на феислифта е по различно!!! дори в същата тема за която говориш е упоменато!! на фейса липсват 3те винта които държат големия капак с цвета на купето-корпуса на огледалото.... и ми се струва като гледам, че се държи на щипки !

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

значи всепак си го махнал?,това ме обнадежди.по едно време мислих че няма разглабяне!! достатъчно, е че има човек който го е направил. И нищо не счупи така ли?! ще мъча внимателно тези дни и ще пиша, видях на един клип на Ауди Б7 как го вдигна нагоре и се свали като черупка,без винтове също....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Всичко беше здраво при сглабянето. Мисля, че имаше 2 винчета, които го държаха. При мен едното липсваше май. Механизва вече е интересен за сваляне. Там спрях, понеже се намирах в Пазарджик, а трябваше да се прибирам към София...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Разкоствал съм го дясното огледало, защото ме дразнеше, че не се прибира абсолютно плътно, като лявото. После разбрах, че заводски е така :steinigung:

Виж тук :bia: 

При нас е същото, само дето на 9-та стъпка от описанието, имаме по една пластмасова щипка на самия капак. Или поне такива спомени имам :hilezh:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Публикувано (Редактирано)

мерси колега,това ръководство на линка от феиса ли е ,ако не е предполагам, че е от пасат????!което пак ще ми помогне много! а тази щипка дето си описал къде да я търся на капака в кои край?!!тази стъпка дето е свален капака вече нали?! нищо не си счупил надявам се,позволява монтаж и демонтаж тази гадост????

Редактирано от martin76
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

От Бора/Джета е, но захвата при тях и при нас(А4 фейс) е еднакъв. 

Аз не успях да счупя нищо, но все пак си зависи от изпичането на пластмасата с течение на годините. 

По спомен, аз първо откачих металната пластинка, която е захваната на самия механизъм на огледалото(последната снимка)( с права отвертка бръкнах отдолу, натиснах я и се освободи. След това леко се надига самия пластмасов капак на огледалото и излиза от пластмасовата щипка.

Може и аз да се бъркам, че е една, но ти като махнеш стъкълцето, ще ги видиш, няма как да ги сбъркаш.(снимка 9)

После сглобих всичко, както си беше и нямам никакви последствия от процедурата. 


:bia: 

 

Редактирано от SCHwabata
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

да, както споменах по горе, от клипа който сум гледал за Б7. др ден ще действам, че утре съм зает и ще кача някоя снимка как да се разглоби,защото няма мн. инфо за феислифтови огледала!! благодаря колега ще гледам снимките и съветите ти и дано се справя:hilezh::flehan:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

та успешно отворих и 2та капака и стигнах пак до греда, не виждам никъде винтове за отваряне на червячния механизъм....колегата SCHwabata мн ми помогна човек!!!! дай сега по нататък,:wall::flehan::zustimm: 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

та драмата продължава бавно, но славно с отчупване на една пластмасова с кобичка която явно не трябваше да пипам защото не е от значение,  би ли се сетил 2-3 ли са болтчетата, едно свалих останаха ми още 2 на супер недостъпно място и 3те са отдолу тр да се ляга за да се свалят!!! май се налага да сваля огледалото с цокъла от вратата!!!ти сваля ли твоето огледало???въпросните винтове са еврейски звезди и се намират отдолу?! дали те освобождават отварянето на механизма?!!!без сваляне на огледалото не мога да ги докосна камо ли да ги отвия?!!!имам в предвид сваляне на огледалото от вратата, от вътрешната страна на вратата!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 weeks later...

Та днес приключих с огледалото на фейслифта. Кошмар се оказа разгобяването, на червяка и се отказах. Купих си едно огледало от Ауди 99та и му смених корубите сложих си моите заради цвета!! нямам на идея колко ще кара, имайки в предвид, че също е старо и тепърва и то ще блокира, но така и не намерих инфо как се разглобява механизма на фейслифта. Относно свалянето на капаците на огледалото на фейслифта-  махнете долния капак като отвиете винта отдолу с кръстата отвертка, като съветвам да напръскате със спрей няколко часа преди разглобяването да не влезете във филмите на колегите които са разпробивали, поради неразвиване!!! като го наръсите се отвива лесно с концентрирано усилие. За да махнете големия "капак"  като клекнете под огледалото има една голяма пластина, няма как да не я видите, тя контрира свалянето на капака с една пластмасова опора на самия капак, обърнете внимание и притиснете пластината и леко с отвертка раздуйте и капака за да прескочи опората ръба на пластината, всичко умерено да не се счупи въпросната опора!! !след като се освободи този "капак" (за мен са "черупките" на огледалото) надигате капака на горе и го изваждате, няма винтове както при колегата Leo. при феиса разглобяването е въпрос на сглобка. от тук нататък свалянето на огледалото става с един болт от към салона има клипове как се демонтира. трудно е монтажа понеже трябва да се подпъхне под уплътнението на стъклата, гледайде другата страна за да го монтирате правилно, аз демонтирах и кората на вратата за да освободя куплнуга. Надявам се да добиете представа разглобявайки огледало на фейслифт, свалянето на стъклото е както в материала на Leo,без особености. нямам възможност за снимков материал, телефона ми е на ремонт, но съм написал нагледно механизма на разглобяване  особено ако го съчетавате с действително разглобяване и четете.,Надявам се да помогна колкото е възможно ,за мен се оказа мисия невъзможна, и затова купих едно огледало, остава да ми работи и подгрева, но на този етап няма как да пробвам понеже няма ниски температури:flehan:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Можеш да си измериш дали ти е здрав подгрева на огледалото с мултицет на верига или на съпротивление. Даде ли верига или някаква стойност значи е ок.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

да ще свърша това, не се бях сетил. За сега съм благодарен, че имам огледало, че без, си беше мъка при паркиране!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

огледалото на 25 градуса трябва да бъде съпротивлението около 1100ома и почти не работи подгрева, като го вкараш във фризера съпротивлението пада много под 100ома.

На кабелите от колата лятото, като запалиш веднага се появава 12волта.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

можете да затворите темата,дано съм допринесъл ,поне с малко за хора с подобен проблем, мерси на всеки отзовал се...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • VBI locked this topic
Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...