Jump to content

Хидравлика+климатик ?!


godbg

Recommended Posts

Здравейте, 

днес, както бях спрял на светофара ми отказа хидравликата напълно.Забелязах също, че и климатика почна да духа топло, а по рано днес всичко беше нормално, без никакви признаци за проблем.Може ли да имат нещо общо двете работи? Някой да ги е преживявал тея мъки с хидравликата и за какви суми става на въпрос?
Audi A6 4F 3.0 TDI

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мисля, че не, погледнах и не забелязах да има някаква нередност, а и колата работи нормално, без да има странни звуци. Тази седмица ще е я видят, но понеже е сериозен проблем и не намерих никакви теми по този въпрос, реших да видя дали някой от тука не го е преживял това вече.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А върти ли се ролката на хидравличната помпа? Ролката на климатика пък е направена да се счупи ако има някакво задържане, та ако се е случило тя се върти но не предава двежение на вала на AC компресора - т. е. той няма да работи...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Най-вероятно е блокирал компресора на климатика, от там е превъртяла шайбата на компресора (както и се очаква), за момент оставаш без хидравлика и трайно без климатик (или поне докато не си сложиш друг + нова шайба)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Здравейте и от мен. Преди няколко дни по същият начин и при мен започна да духа топло а част от шайбата на компресора намерих на кората под двигателя. Ремонтира ли се по някакъв начин компресора защото гледам се продава само шайба на цена около 100-150 лв. Колегата - godbg най вероятно е сменил целият компресор на доста добра цена. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Компесора е с буталца без сегменти, и като се надерат, спират да правят компресия и го пускаш просто в кофата.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...