Jump to content

ауди б4 абк, проблем с оборотите


momchil199502

Recommended Posts

здравейте ауди шофьори, проблема сноборотите е следния: При каране на някоя предавка без значение коя на примерно 2/3/4 хиляди оборота като натисна съединител да мина на друга предавка аконозчакам оборотите да паднат до свободен ход, това не се случва а падат до 400\500 оборота о след секунда се вдигат на 800/900. Нанпразен ход също не са стабилни оборотите.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега може би иска почистване на моторчето за празния ход.Ако не помогне проверяваш всички вакууми,защото ако взима въздух нерегламентирано от някъде също мо же да създава ядове.

И ако кажеш и какъв е мотора на тва ауди ще има оше съвети.

П.С. видях в заглавието  че мотора е абк.Значи може и дебитомера да създава проблеми..

 

Редактирано от piton78
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

мотора е 2.0 115 коня абк. И оня ден сменях едни маркучи на клапана за картерна вентилация и забелязах(съвсем случайно) че на маркуча от дебитомера към дросела има мъничка цепнатина 1 см точно на ъгъла където скобата го стяга за дросела, сега ще се опитам да го залепя. Възможно ли е да е от него ?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Може и ТПС, може и гарнитура, може и бобина, може и кабели и свещи, може и капачка и палец, може и отдушника на картера да е скъсан... Може още 4-5 неща. На какво гориво е това АБК? Не сме врачки тука във форума, давайте повече инфо за симптомите :) 

Дадохме ти жокери - действай :bia:

 

П.П. сега ти видях поста за гофрето - точно от там е. Провери все пак и горните неща.

 

Едит: Аз съм лепил такъв маркуч със черен силикон за автостъкла - чака се поне 48 часа, но и това е временно решение. Още е здрав, но го държа за резервен.

 

Едит2: уплътнението на клапана където влиза в капака здраво ли е и самия клапан? Аз от там съм имал такъв проблем.

Редактирано от Sklepi
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колата е с газов инжекцион , сменени са свщи кабели капачка палец, клапана за картерна вентилация със маркучите към него. Нещата в които аз се съмнявам са или стъпково моторче или някой повдигач. Дебитомера работи идеално замерван е. А гарнитурите на абк са метални , трудна работа да се изяде.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами тя уж не сълзи от никъде поне на пръв поглед. Иначе наистина благодарско колега, гледам че си доста активен тук доста работи разбираш и от прочетеното от твоите коментари на други теми съм си отсранявал проблеми.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Момчиле, брат (така се казва и брат ми :) ) Благодаря за добрите думи ако са към мен, самоук съм по неволя :D и аз питам за доста неща :) по образование и професия съм счетоводител :steinigung: Може да погледнеш и капачката на капака за клапаните откъдето се налива масло. Уплътнението ако е заминало трябва да е омаслено около нея, и може и оттам да смуче въздух. На 16В главата това сменявах наскоро, само дето купих цяла капачка и ползвах уплънението от нея за старата :) 

Редактирано от Sklepi
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Направо търси здрав, гумата се е размекнала от маслото и няма и да се залепи с нищо :(  Като временно решение пробвай да увиеш маркуча с изолирбанд (платнен) и отгоре скоч като последната навивка да се падне под скобата, за да не се отлепи от жегата. Това предложение е малко мисия невъзможна, защото изолира ще посъбере отвора и после трудно ще застане на дросела :( 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Винаги можеш да свалиш дросела, да набуташ маркуча вурху него и тогава да увиеш с тиксото и да пробваш. Това е докато намериш здрав.

Редактирано от Sklepi
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ето как оправих маркуча със топлоустойчив силикон. В сервиз ми казах че с това нещо лепят спукан картер и държи. Така чее.. Дупката в маркуча се затули, сега системата е херметизирана от всякъде , но проблема с оборотите си стои. Вече започвам да си мисля данеби да е отишъл някой повдигач и някой клапан да не функционира правилно на празен ход. Незнам вече какво да си мисля.

WP_20161213_20_17_36_Pro.jpg

WP_20161213_20_21_00_Pro.jpg

WP_20161213_20_45_01_Pro.jpg

WP_20161213_21_40_22_Pro.jpg

636172573640763013.jpg

636172573729946363.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...