Jump to content

Бензинова помпа a8/s8


igracha

Recommended Posts

Здрасти колеги. Имам много странен проблем. Бензиновата помпа изведнъж спя. Свалих я и я пробвах с директен ток и си работи перфектно (преди да сваля пак пробвах не работеше). Преди да сложа проверих кабелите и я монтирах както трябва. Колата си запали както трябва и на следващия ден сутринта пак не работи ............... преди малко я свалих и работи ....... потресен съм :Д Когато е в резервоара не работи като я сваля работи ..... винаги съм карал над 1/2 бенз ! 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Провери релето, което управлява помпата дали няма "студени спойки" и от това да прекъсва. За целта подай ток директно на помпата както е в резервоара и виж дали ще завърти.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не знам дали ще стане с външна помпа, при теб бензинопроводите са направени за вътрешна помпа. Просто я смени с друга вътрешна помпа.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Гаранция че не всичко е перфектно. Не подвеждай тези които ще го прочетат.

Sent from my MI 4W using Tapatalk

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Обикновенно така се получава преди да умре помпата. Работи, спира, като я разклатиш тръгва пак за малко.

Просто е трябвало да я смениш с оригинална или заместител.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 month later...

извинявам се, че ще ползвам темата на колегата, но да попитам в тази връзка с помпата някой дали може да ми даде размери на О-пръстена, който във самата кошница там където тя се дели на 2, моя е много разтегнат затворих я така, но гасне малко преди да стигне до средата горивото и просто се надявам да е от този О-пръстен, но не им излиза в програмите на магазините за авточасти

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не мога да ти кажа какъв е размера му,имам такъв,но ти гарантирам,че не е от него.Аз също го сменях.За мен проблема  резервоара остана пълна мистерия.Сменил съм всеки един детаил по отделно в резервоара:помпа,кошница,О-пръстени,ежектори.....накрая извадих всичко от резервоара и го топнах в един леген с бензин.Това,което се случи беше,че помпата,когато е пълна кошницата догоре работи без проблем,но като я спра за известно време бензина слиза по маркучите с ежекторите и кошницата се изпразва и след това няма достатъчно бензин в нея за да захрани ежекторите да подкачат гориво и да напълнят отново кошницата.Накрая смених целият резервоар с всичко вътре от работеща кола и вече нямам проблем

Редактирано от VBI
Цитиране на предходно мнение!
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...