Jump to content

Може ли подробности за двигателя на А2 1,4 TDI?


SuperDrive

Recommended Posts

От доста време ги оглеждам по сайтовете - Ауто.БГ; Мобиле.БГ и Карс.БГ всички Аудита А2 с дизелови и бензинови двигатели! Прочетох почти всичко написано за тях и избора ми клони 91% към дизеловия двигател. Обаче тукашния майстор никога не е виждал такова и ми каза да проверя всички подробности за двигателя, защото според него ако е помпа-дюза изобщо да не купувам дизелово А2 и да се насоча най-добре към 1,6 FSI. Нямам против, но се намира трудно (повече 1,4i има по сайтвете), а той ми се вижда слабичък (поне от всичко което прочетох за Ауди А2). Държа да е Ауди А2 защото съм сам и пътувам само градско около 5 до 6 километра дневно! Може да се наложи веднъж или най-много два пъти в годината да отида на гости на дъщеря ми в Русе (аз съм от Тетевен). Всички приятели ме навиват за Ауди А4 1,9TDI, но за сам човек и то пътуващ предимно градско не виждам смисъл от по-голяма верия Ауди! Надявам се с ваша помощ да направя правилния избор. Благодаря! :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Дизелчето не е лошо, въпреки малкия 3-цилиндров двигател, доста е пъргав , набира се бързичко. Шумен е , трака като тракторче, при мен изглежда тампоните са за смяна, но нови са 1000лв. Иначе останалата поддръжка не е скъпа. събира около 4,3л. масло (+-). Извънградско със скорост 120-30км/ч се пътува комфортно. Вътре е доста по-просторно отколкото изглежда. Ако се поддържа добре е доста здрав като мотор. Градско разхода е около 5.5л. - 6л. , зависи как го настъпваш може и 8л.да стигне.Извънградско ми дава около 4.5л. - 4.8л.(с пуснат климатик) , в зависимост от скоростта и натовареността. 

За бензиновите мотори нищо не мога да кажа, освен че са малко по-тихи, и харчат малко повече.

Редактирано от marto-shorto
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тди моторите са здрави. Има два варянта 75коня и 90коня. 90 коня е по рядък и по една идея по-скъп за поддръжка.

А отностно този майстор ,по добре да не ти говори ,че 1.6 фси е по-надежден от дизела ,че :D:D:D 

Иначе 1.6 фси върви доста добре ,малката консерва направо лети.

Дизеловия мотор и двата варянта има и верига на балансиращите валове която ,също препоръчват да се сменя.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за отговорите! Честно казано и 1,4 бензиново ще ми върши работа, а и ги има повече в сайтовете отколкото дизеловото. Притеснява ме само как ще се справи на дълъг път когато реша да отида на гости на дъщеря ми. За това предпочитанията са ми към дизеловото понеже от всичко прочетено разбрах, че 1,4 бензиновото е по-бавно. Аз не обичам бързите скорости, но до Русе от Тетевен има много участъци с разрешена скорост 120, а за мен това е максимума. Все пак най-важното е да се съобразя с бюджета, а той не е голям. В момента изплащам заем към ОББ който теглих, за да купя на дъщеря ми Пежо 307 HDI 2.0 110к.с. защото такова поиска тя.

Между другото по сайтовете не видях 1,4 ТДИ 90к.с. само 75 има в обявите. Въпроса е да е лесно за поддръжка, да е икономично от към разход на гориво и консумативи. Както казах ще го ползвам предимно градско около 5-6 км. дневно!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Частите за двигателите според мен ,не са проблемни. За окачването се отнася същото ,но всичко друго което има сложено в а2 е трудно за намиране ,но с желание става.

Щом искаш икономия - дизел. Мотора е здрав ,и надежден естествено ако не е скапан от "добра поддръжка".

И запомни такава кола се купува само ,след оглед  в сервиз и най-ваче vag-com!

Аз когато взимах мойта пропуснах тези неща и имаше изненади....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 19 часа, kenwood2 написа:

...И запомни такава кола се купува само ,след оглед  в сервиз и най-ваче vag-com!

Аз когато взимах мойта пропуснах тези неща и имаше изненади....

Благодаря! Когато тръгна да купувам съм решил да взема с мен един приятел, който наскоро отвори сервиз и много го търсят вече. Също така имам личен Autocom със софтуер Delphi който става за всички коли (имам кабелите и за старите модели преди 2001-ва година, които не са с OBD2 букса)! Мисля, че ще ми свърши работа!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...