Jump to content

Isofix Top Tether на Audi A4 B7


fr1nklyn

Recommended Posts

Здравейте колеги,

 

Знаете ли дали има вариант да се монтира ISOFIX Top Tether кука на Ауди А4 Б7. До колкото четох в нета, няма такава опция, но реших да попитам дали някой не е правил нещо подобно.

 

Малко инфо по въпроса:

- Старите ISOFIX системи са само между седалките и там се захващат долните два края на детско столче. Ниско долу между облегалката и седалката ще видите 2-те черни пластмаси, зад които седят две метални куки.

07edff9e93f57020.jpg

 

- Някои от новите ISOFIX системи имат и трета точка на закрепяне посредством колан с кука накрая, която се захваща зад облегалката или ниско долу зад багажника. Нищо особено не е - едно кръгло метално "ушенце" с или без капачка... Ето няколко примерни:

768bf322aacee830.jpg

032637c99afcaa4c.jpg

 

 

Въпросът ми е, дали някой е монтирал aftermarket top tether и дали не може да се измисли някаква алтернатива? Гледах, че има и някакви колани за удължение, които могат да ми помогнат да ползвам едно от "ушичките" в багажника на комбито, които са предназначени за колани за багаж. 

 

Поздрави!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ще повдигна малко темата, защото намерих в workshop-manuals инструкции за монтаж на въпросните top tethers, но не мога да намеря парт номерата. Някой може ли да ми помогне?

Ето и линк към страницата, за която говоря: 

http://workshop-manuals.com/audi/a4_mk3/body/general_body_repairs_interior/passenger_protection/child_seat_anchors_(isofix_top_tether)/exploded_view_of_child_seat_anchors_(isofix_top_tether)_for_rear_seats_avant/

a4-1971.png

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Съжалявам за втория пореден пост, но нямам опция "редактиране", само "докладвай"... Еда ли ще докладвам сам себе си :D

 

Ето какво търся в момента по моргите... 

 

Ако някой колега, който има такава кука и не му трябва, може да му дам моята пластмаса, за да може седалката му да е в завършен вид и да не е грозно, пък аз ще взема неговата и ще му доплатя за куката :)

isofix_kuka.png

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 weeks later...

Инсталирах си Top Tether куката от ISOFIX-a на Б7-цата. Става и на Б6. Официалните представители твърдят, че няма такъв за тези модели на А4, но реално става този за Б8, като замества поставката на щората на задната седалка. Разбира се, след монтажа, щората се слага отгоре и всичко заспива.

 

Парт номерата са:

Метална кука - 8K9887270

Пластмасата отгоре - 8K9887302 4PK

 

Инсталацията е много лесна, развиват се 2-та торкса и се маха металната планка( в черно на снимката ). Сваля се старата пластмасова капачка и се слага куката и новата пластмаса( 8K9887302 4PK ). Металната планка се монтира отгоре и се завиват двата болта :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 year later...

Привет, колега. Аз малко да съживя темата. Оглеждам се за Ауди А4 Б8 Олроуд (няма разлика с комбито в този контекст). Уж се бях отказал, ама си ме сърби. Днес гледах едно, което много ми допадна. Салонът му беше буквално като нов. Кожа, спортните седалки с чупещата се опора за краката... абе супер. Ама няма Изофикс. А на мен ми е важно. Рових бая в нета и според някои информации, всички седалки имат металната греда за Изофикса, просто нямат отвори. Ако е така, ще му направя дупки, все ми е тая. После ще сложа пластмасовите капачки и готово. Но третата опора, която е за куката, също я няма.

 

На места пише, че на комбитата може да се закачи куката за пода на багажника, но на мен твоят вариант ми харесва далеч повече. Понеже гърбът на седалките на колата, която гледах, изглежда точно като от снимката отгоре, но без кукичката. Та въпросът ми е - къде си намери тая кукичка, колко пари струва и стана ли добре монтажът? По ОЕМ номер ми излизат само някакви комплекти по 60-80 долара... И другото - дали в седалката наистина има метални куки за долните захващания на Изофикса, или трябва и там да монтирам нещо?

 

Благодаря ти предварително :) 

Редактирано от VBI
Цитиране на предходно мнение!
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...