Jump to content

Има ли някой поплавък за Мимгас евросонда?


Recommended Posts

Не знам да ли е темата за тук. Бутилката ми е тороидна 53л. Газаджията ми смени евросондата БРЦ и сложи Мимгас. Казваше че ще работи както трябва.

Обаче, когато е поръчвал сондата, не е обърнал внимание че при мен е сондата под колата.  Вместо 0 градуса, той поръчал 30 градуса. Когато отидох да я монтира, той е видял че е згрешил и е приспособил поплавъка за да се побере в бутилката.

Видях че поплавъка не изплува и не спира газта при зареждане на газостанция. Палим колата и показва ми че имам съвсем малко газ, а бутилката е напълнена. След няколко километра каране по дупките, поплавъка изплува и получавам показание за пълна бутилка.

Ходих 2 пъти при газаджията да я оправи, но без ефект. Разглобява, гледа и казва че няма нищо нередно.

Да се на някой од вас намира излишен поплавък за такава евросонда? Бих платил колко търсите. Целта ми е да сложа оригинален и да работи както трябва.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 months later...

Смених сондата с нова Мимгаз, този път правилната - 0 градуса и 220мм. Напълних бутилката на газостанцията. Бутилката се все по-бавно пълнеше и спрехме на около 47 литра (бутилката е 53). Поплавъка не изплува за да спре газта. Нивомера показваше съвсем малко газ в бутилката. След няколко километра каране, поплавъка изплува и показа пълна бутилка. Ако поплавъка не тръгне да работи както трябва, май съм си хвърлил парите.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Странно поведение описваш. Поплавъците на Мимгаз са от някакъв коркоподобен материал. Досега не съм срещал такъв проблем. Преди да я монтираш, провери ли дали поплавъка се движи свободно и дали не подпира някъде? На копчето ли гледаш нивомера или директно на часовника на бутилката?

Sent from my BENEFON SIGMA GOLD powered by MOBIKOM

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Стария поплавък беше коркоподобен, новия е пластмасов. Поплавъка се движеше свободно. Гледам на копчето.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

АГУ изпарител Ловато.

Копче Тамона ИН4

Нивото гледам на това:

 

Nivomer.jpg

Редактирано от ставров
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Почти всеки измервателен уред, който аз познавам има някакво време за реакция. При някой ГИ това време може да се регулира. При теб обаче е реализирано нещо което аз не познавам. Все пак можеш да свалиш индикаторният часовник от бутилката и с помощта на метален предмет да врътнеш стрелката и да видиш за колко време ще реаргира това устройство при теб.

Sent from my BENEFON SIGMA GOLD powered by MOBIKOM

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...