Jump to content

Проблем с музиката след смяна на радиото.


mitko.be

Recommended Posts

Карам а6 ц5 с фабричен Chorus 2. Колата има вграден буфер и има доста приятна музика, но си взех дигитален чейнджър, защото с тия трансмитери просто не става. Съответно се наложи и да сменя радиото, тъй като Chorus-a не поддържа чейнджър и си взех Concert 1. Всичко добре мина добре и работи, но сега нещо ми се изгуби баса и то осезаемо. Даже мислех, че буфера изобщо не блъска, но като си сложа дланта на кутията му в багажника се осеща леко. Да имате идея от какво може да се получава това и как да го оправя?

ПС. Може би единственото, което трябва да отбележа е, че една от буксите на радиото не влизаше с щракане както другите, а се опитваше да се вади и я хванах с изолирбанд да не пада. Става въпрос за единствената която седи вертикално, до трите хоризонтални (при мен е червена). Мислех си, евентуално тя да е за буфера и да е паднала въпреки изолир банда (че беше  студено като сменях радиата и тиксото не държи много), защото и от зад стана много кабеляк и чейнджъра и доста трудно го напъхах да легне като хората. Обаче ако се е извадила, то не би трябвало да имам буфер изобщо (ако тя все пак е за буфера), а то се усеща лекичко?

S.O.S

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей. Като за начало да ти кажа, че Chorus II поддържа чейнджър, та смяната му е била излишна. 

Буксата за басът е на същата букса, на която е и чейнджъра (20-пиновата най отгоре). Предполагам по-слабият цас идва от замяната на радио второ поколение с радио първо поколение. 

Червената букса която споменаваш е за фабричния телефон.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мойто беше такова. Но мисля, че е Chorus 1. Според мен не поддържа чейнджър, тъй като няма бутон MODE, където радиото да влезе в реждим за CD и да изкарва песните на дисплея като CD1 TRACK2 примерно?

 

https://www.google.bg/search?q=audi+chorus&rlz=1C1CHBF_enBG779BG779&biw=1152&bih=590&tbm=isch&source=iu&ictx=1&fir=F1K5bo87szOTNM%3A%2C9BQyuGWatY8XuM%2C_&usg=__qEBHVRkSofBXqPeRLgm6CjK3FgU%3D&sa=X&ved=0ahUKEwiqs4vA3dfYAhXB6CwKHZI7DfAQ9QEINTAC#imgrc=F1K5bo87szOTNM:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да от снимката е видно, че си бил с Chorus първо поколение, въпреки че в първшия си пост написа Chorus 2.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

13 hours ago, bsdnikolov said:

Да от снимката е видно, че си бил с Chorus първо поколение, въпреки че в първшия си пост написа Chorus 2.

Объркал съм се нещо. 

 

Някой да има идея как да оправя проблема?

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 month later...

Аз на моята а6 също съм с chorus и при замяната му с концерт с получи същия ефект с баса. Аз си го обяснявам с разлика в начина на управление на баса при chorus и concert. Или другият вариант е разлика от производителите блаупункт и матсушита на фабричните радио-касетофон...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...