Jump to content

Обучение на хоме линк на ауди кю 7 с плаващ код


dimitartulev

Recommended Posts

Здравейте колеги от известно време се мъча да подкарам гаражната врата да се движи с тази екстра но нещо не става.Преди това модула на гаража беше с фиксиран код и тогава работеше но се развали и го сменихме с по нов модел но сега е с плаващ код и нещо не става или аз нещо греша ако някой знае нека сподели ще съм му безкрайно благодарен

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не успях да го направя.Но трябва ли да се държи бутона натиснат на модула на вратата през цялото време докато обучавам колата понеже аз натискам и тогава отивам в колата и натискам един от каналите три пъти по около две секунди.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не започвай от самото начало, тъй като HomeLink-а вече е бил активиран.

Но всичко онова там с дистанционното и т.н. трябва да се направи, защото в случая става въпрос за нов модул на гаражната врата.

Това означава, че трябва да направиш всичко от 1:02 мин. на клипа до края му.

Редактирано от nickgaidarov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Разбрах те добре колега и днес много си играх но нищо не направих.Преди около три години обучих колата и модула беше с фиксиран код вратата работеше до момента в който едното дистанционно дефектира и се наложи смяна на модула от фирма в Пловдив.Поставиха модул със скачащ код и обучиха две дистанционни.Докато беше със стария модул бях сложил дистанционно триканално китайско с фиксиран код което светкаше двете лампи по отделно и с него обучих втора и трета позиция а с първата отварях вратата.В момента какво правя.Натискам бутон 1 и 3 за около 20 сек.и диода започва да мига това означава че изтривам всичко.След това натискам бутон едно който искам да обуча и диода почва да мига тогава отивам пред колата натискам бутона на дистанционното и след около 10 сек. мигачите премигват три пъти това значи че е запаметен кода.Влизам в колата и натискам бутон 1 да видя как мига и мигането е като фиксиран код но вратата не се движи а по принцип трябва да премига много бързо за две сек. ако кода е скачащ и тогава да се направи допълнителна настройка.Отивам със стълба на модула на вратата натискам бутона той е само един и веднага отивам в колата натискам три пъти по около две сек. но нищо не се случва .На след това забелязвам че при натискане на бутон едно модула реагира като светва диод но не движи вратата и това е в чудо се видях ако отидо в Порше Пловдив дали могат да я обучат.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Докато обучаваш HomeLink-а ключът на джипа къде е?

Трябва да е в accessory position.

Колкото до Порше Пловдив, макар че само веднъж съм имал контакт с тях, и то по телефона, ми се сториха компетентни и възпитани. Предполагам ще помогнат и в случая, но най-вероятно ще искат да дойдат до гаража, което ще оскъпи допълнително услугата. Но най-добре ги питай сам.

Редактирано от nickgaidarov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На моето А4 В8 наистина ключът трябва да е на контакт, но за твоето Q7 съгласно кпипа по-горе трябва да е на accessory position.

Не съм сигурен, но е възможно това да има значение.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Възможно е и аз да не съм намерил точния клип, както и да не съм написал правилно нещо някъде.

Във всички случаи обаче не се налага да ходиш до Порше Пловдив или където и да било другаде.

Защото в този форум със сигурност има хора, които могат да помогнат, и на първо четене се сещам за поне един от тях - ника му е congo.

Ако той не е видял тази тема, пиши му на ЛС.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не си сгрешил никъде правилно си ме опътил защото преведах оригиналната книжка и там пише същото но не става.Ако не бях превел оригиналната книжка щях да си мисля че колата понеже е 2006 год. и не поддържа скачащ код но в книжката е описано точно това което е и в клипа но наистина контактния ключ може да е причина утре пак ще опитам.Много лесно мога да вържа успоредно с новия и стария модул на вратата и ще обуча с фиксирания код но сигурноста е по малка но и това е вариант.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, в краен случай и това е решение.

А за своеобразно "успокоение" може да ти служи факта, че ако ти набележат джипа, нито скачащ, нито "летящ" код ще може да го спаси...:wall:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...