Jump to content

Амд райзен мнения?


Recommended Posts

Колеги ,здравейте някои има ли информация относно новите амд процесори? Ще се прави геймърски компютър ,които да държи на много натоварване без да се задъхва,игрите на вървят на макс настройки 4К без да падат кадрите в игрите ,или да засичат за сега сме се насочили към амд райзен 7 2700х какво ви е мнението за този процесор става ли за геймърски ,и ще се справи ли с тези изисквания по-горе,които споменах smile.png .. Ще се радвам на хора ,които са го ползвали този процесор да пишат дали си заслужава парите.Също искам да разбера какви температури държи в натоварен режим ,защото съм чул ,че новите райзен държали ниски температури в натоварен режим около 40-50 градуса..

Редактирано от Един_Луд
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За да може "игрите на вървят на макс настройки 4К без да падат кадрите" гледаш за видео от 1080TI нагоре и то пак ще има компромиси тук там.....

 

 

Иначе правилно си се насочил към АМД за процесор...

Редактирано от Neotrace
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако държиш непременно на 60+ FPS full max...да, не става. Ако обаче можеш да преглътнеш 45-50 FPS с тук, таме някоя намалена сянка и без изгъзици като 8xAA, то 1080TI си става съвсем прилично.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 weeks later...

Колеги ,а някои да има мнение относно 8086к процесора? Гледах няколко бенчове в сравнение с интел И7 8700к ..Полза имаше за 8086к имаше винаги повече кадри в игрите и около 10° градуса по-ниска температура под товар,отколкото при 8700к..Какво мислите за този 8086к?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

щом ще играеш игри на 4К, по-добре се съсредоточи върху мощна видео карта. При тази резолюция ЦПУ-то не е толкова важно. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

То е хубаво да съсредоточи парите върху мощно видео, обаче 2080TI е лоша инвестиция. Огромен брой са хората, на които са им умрели TI-ките, включително една, която по твърдение на собственика се е запалила докато е браузвал. Потвърдено е и от Nvidia, че има проблем.

 

Изтече и някакво инфо от АМД, че догодина ще има трета генерация Рейзън... Що направо не потърсиш някой процесор 2ра ръка дотогава? И аз се бях засилил да си купувам нова машина, вместо да карам с моето изкопаемо, обаче ми се струва лош момент за покупка.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е то по тая логика човек винаги ще чака нещо ново да излезе.....я процесор, я ново видео. Купуваш сега и се примиряваш с мисълта, че след 6 месеца вече има ново поколение хардуер (не винаги успешен обаче). Иначе Зен 3 се очаква края на април 2019 някъде да излезе....у нас вероятно ще се появи юни. Колкото до 2080TI...да, има доста изпукали карти в рамките още на първите месец два ползване....голяма издънка на Nvidia, като се има предвид цената от половин бъбрек за нея... 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Факт е, че винаги ще има нещо ново и е невъзможно да се настигне и поддържа нивото на актуалните технологии, но конкретно за тези процесори се говорят неща от сорта на 15% повече инструкции за такт, спрямо Зен. АМД бяха изкарали и 29% повече инструкции, но това си е ясно, че няма да се види извън лабораторни условия.

Така че според мен не е болка да се изчака, след като това е пръв по-сериозен пробив на АМД в мейнстрийм процесорите срещу Интел от 15 години насам. Досега беше само догонване и изоставане с по 2-3 генерации, докато не изкараха Зен. На всичкото отгоре ще са на сокет АМ4 (вероятно за последно ще се ползва АМ4).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...