Jump to content

Причина за изгорял рефлектор на оригинален ксенон.


filchev

Recommended Posts

baa4145879a0e2f28588dc3fac7c63a2.jpg

Здравете колеги, на скоро си изкарах рефлекторните и видях че са целите изгорели от горната страна на крушката. Изпратих ги за ново покритие и са ОК вече. Но ми е интересно каква е причината за това. Крушките са Осрам и най вероятно са оригиналноте /първите/. Те ли са причината...добре ли е сега да ги сменя?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако крушките ти са много стари смени и тях. Ксеноновите крушки светят по-слабо и по-слабо с възрастта. Нормално ги дават че падат на 75% яркост след първите 1500 часа.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ще ги сменя, но не са евтини и ми се иска да ги ползвам още. Могат ли по този начин да навредят на рефлекторните или само светят по-слабо?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ти сега с новите рефлектори ще виждаш толкова по-добре че даже и на 50% да ти свети ксенона пак ще е ден. Ксеноновите крушки бавно отслабват, не горят като стандартните, отделно че ако купиш само 1 бр нова има голяма вероятност да е малко по-различен цвят. В ebay изпадат доста евтин оригинален ксенон.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тоя линк го пускам на няколко места вече, та погледни и там, хората дават гаранция, а и продукцията е оригинална:

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хмм, сложили са цени без ДДС и 1 година гаранция за много от крушките, без да се съобразяват че Европейския Съюз изисква минимум 2 години гаранция за всички продукти и цените да са обявени с включено ДДС.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Just now, CVT написа:

Хмм, сложили са цени без....

Писах им за същото, ето какво отговориха:

Цитат

 

Здравейте!

Благодарим Ви за отправените препоръки.

В следващата редакция на сайта сме предвидили цените да се изобразяват и по двата начина за да бъде еднакво удобно, както на крайните ни клиенти (с вкл. ДДС), така и на бизнес клиентите (без вкл. ДДС). За разлика от сайта ни, чиято функция е предимно информативна и не предлага функционалност на онлайн магазин, във всичките ни търговски обекти и офиси, цените на стоките са обявени с включено ДДС съгласно нормативните изисквания. 

Относно гаранцията, двугодишният срок за обслужване на рекламации е гарантиран от ЗЗП при всички случаи, без значение какво е обявил търговеца. За да сме коректни към клиентите си и да не ги подвеждаме, ние обявяваме реалния гаранционен срок (може би трябва да се нарича: гарантиран експлоатационен срок), който е показателен и може да варира в зависимост от качеството и класа на продуктите. Не подкрепяме практиката на някои наши колеги да дават "2 години гаранция" на всякакви евтини боклуци, просто защото така или иначе са принудени от ЗЗП, а след това клиентите да установяват, че тези "2 години гаранция" всъщност означават 2 години нерви, разправии за опаковки, изгубени касови бележки, многократни подмени и всякакви подобни неща. Не подкрепяме и другата практика на пазара да се обявяват 5 ... 7 ... 10 години гаранция, а след първите две години (законово гарантирани), клиента да установи че останалите години не важат, а са били просто рекламен трик.  

В дългогодишната си дейност нямаме случай, в който да не сме обслужили рекламация в полза на клиента, без значение дали има или няма гаранционна карта на която да пише 1, 2 или 20 години гаранция. И за да не ни се налага да го правим често, се опитваме да предлагаме само качествени и надеждни продукти. Надяваме се това да ни отличава от масовите спекуланти и мошенници на пазара. Бихме се радвали да станете наш клиент и да се убедите лично в това.   

Поздрави,

Т. Данчев

Управител 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...