Jump to content

A3 1.9tdi ALH тунинг проект


Recommended Posts

Здравейте, колеги! Искам да се допитам до Вас, тъй като ми трябват няколко насоки. Опитвам се да създам проект за повишаване мощността на моето Ауди А3 8л фейс с двигател 1.9 тди ALH 90кс. Решил съм да си направя проекта като сменя разпръсквачите с по-големи и турбото евентуално, след което и чип. Та.. имам разпръсквачи 240um, помпата не съм я барал, нямам подсилен съединител. Единственото, което съм направил е рейспайп (+чистене на всмукателния колектор, разбира се) и даунпайп изпускателна система. Ако можете дайте някакво мнение за разпръсквачите, които съм подбрал, турбото си е стоково от ALH, замислям да сложа 1749vb от ARL (мнение относно турбото 1749vb може) и интеркулерът става ли задължителен също към описаните части. Моля, който е правил подобен проект и е наясно да ме информира, тъй като се нуждая от странично мнение по това! Очаквам също и различни предложения. Благодаря предварително за отговорите Ви! :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Възможните за колкото съединителят ми издържи, без да се наложи скорошна смяна с подсилен. Но и не по-малки, за да не ми се налага при следващ етап да се заменят отново с по-големи. Доколкото знам за 10мм елемент на помпата са допустими 240-ки разпръсквачи. При по-големи е удачно да се смени и елемента. Обмислям смяната и на турбото с такова, което споменах по-горе. Това е под въпрос поне засега, докато събера мнения доколко му е мястото в момента на осъществяване по проекта.

Редактирано от Tin4ou
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз съм с бомба дюза 116кс в ауди а4 б5 с малкия съединител е също, имам само custom remap и съм разкарал катализатора = минах на твърд съединител, но феродото не издържа и след година, година и нещо слагам ново, а колата е има-няма 150кс. Без да се замислиш за съединител - само чип/ремап....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колата е направена вече. Турбо от АРЛ на 1.5 бара gt1749vb, 240ум разпръсквачи и е настроена. Скоро слагам усилен съединител. Блягодаря все пак!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 weeks later...

Не съм със заводския, защото няма да върши голяма работа. Сменен е с челен кулер, зад бронята и турбо пътища нови.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...