Jump to content

Светлините за задна скорост светят постоянно


arugant

Recommended Posts

Здравейте ,преди седмица смених акумулатора на колата .Може да е и съвпадение но от тогава светлините за задна скорост R светят постоянно .Въпросът ми е на автоматичната скоростна кутия къде се намира датчикът за задна скорост, отдолу под колата или вътре в самата кутия?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

здравей , преключвателят за задни светлини е залепнал. Случва се често... Намира се отдолу на скоростната кутия. Не е скъп . Кем 30тина лева май го взех аз.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На 1/11/2019 at 5:46, Svetliu90 написа:

Здравей svetliu90 благодаря за отговора можеш ли да ми кажеш след като си го сменял какво по точно трябва да се направи благодаря предварително. 

 

Редактирано от VBI
Цитиране на предходно мнение!
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Представлява едно като свещ за кола , отгоре с букса. Сваляш буксата и с ключ 22 го развиваш. Отдолу на превключвателя има пъпка , която се натиска от лостовата система във скоростната кутия и така се зарваря един нормално отворен контакт и светват светлините за заден ход. Елементарно е , най добре свали твоето първо , да му видиш ОЕМ номера и да си купиш същото . Разрови се малко из гугъл и ще видиш и снимков материал даже. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Търсих в гугъл но всичко което ми излиза е за ръчна скоростна кутия,сигурно ли е че и за автоматик е така понеже нищо не намирам ?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На автоматика светлините за задния ход може да се командват от селектора на скоростите. Трябва да се погледне по схема дали няма и реле, което да е "залепнало" и от това да светят. Показва ли правилно на таблото като превключваш P-R-N-D от селектора на скоростите?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да показва всичко ОК. Дори като мина бързо през задната светлините не светват и мога да карам но остана ли по дълго на задна тогава остават да светят неопределено дълго време. И аз мисля че има нещо залепнало което включва и изключва по бавно ,но къде точно?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...