Jump to content

Въпроси и съвети за покупката на А4 В6


Recommended Posts

Здравейте,

Спрял съм се на покупката на Audi A4 B6 Avant. Ценовия сегмент, в който се вмъквам е 5500-7000 лв.

Търся предимно дизели, тъй като ще пътувам предимно извънградско и ще я товаря.

В този ценови клас повечето дизели са 2.5 с типтроник и quatrro.

Въпроса ми е за този 2.5 двигател. Какви му са кусурите, калпав ли е като 2.5 на старите А4 и А6 ? Коя версия е най-добра и надеждна?

В този ценови диапазон мога ли да намеря що-годе читав екземпляр ?

Какъв е разхода и колко по-скъпо е обслужването от 19.TDI ?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега за 2.5 тди има изписано мнг и в този ценови диапазон, в които търсиш 99,9% че няма да попаднеш на запазен екземпляр. Не само мотора, но ще има и доста др проблеми..козметични и по електроника. Дори и да намериш читав 2.5 тди, вероятността да прояви проблем в близко бъдеще е голяма. За инфо модела 2.5тди 163 кс е май най- качествен или поне има най-малко писано за проблеми с него, варианта 155 кс е проблемен, харчи си гориво като за 2.5 тди, а не бяга кой знае колко повече от 1.9тди. Екземплярите с 180 кс са също проблемни. Не случайно ще забележиш, че най-мнг обяви има с точно с този мотор и фул екстри..пък за 6-7к. Сам си направи извода.

 

Аз съм с 1.9тди 131кс. (6 скорости), като хубаво е да знаеш, че този мотор има 2 варианта AVF 310 нм и 6 скорости (вариант и да е куатро) и AWX ако не се бъркам с 285 нм и 5 предавки (само на предно предаване). Този мотор е един от най-здравите дизели правени някога от Ауди и като съотношение динамика и разход на гориво е меко казано перфектен. Но пак мисля че е трудно за тези пари да намериш б6, което да няма някакъв проблем...виж ако можеш да отделиш 8000лв вероятността за читава б6ца е голяма.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега, ценовия диапазон е малко за читава Б6-ца... по скоро около 8 хил. + първоначалните разходи по регистрация и обслужване.

 

Относно проблемния 2.5 тди, да вярно че много хора се оплакват, но също толкова много хора си ги карат безпроблемно. До колко знам цялата драма е ако не е поддържан с хубаво масло и навременни смени. Ако намериш добре поддържана кола, по вероятно е да нямаш грижи. Но лично нямам опит с тоя двигател, така че това са по-скоро разсъждения по картинка.

 

Наскоро един приятел си взе точно такова - Б6 комби, 2.5 тди, куатро и типтроник, 180 коня.... и мога да потвърдя, че след чипване, колата върви много доволно.

 

Ето и една обява, която ми попадна. Колата изглежда много добре на снимките, същото важи и за салона - поддържан и пазен, заслужава си да се види:

http://www.mobile.bg/11395419704495846

 

Успех.

Редактирано от martin_deyanov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ем то предимно се оплакват такива дето са си купили 2.5 тди, куатро със вс екстри за 6000 лв и после почват с въпросите и хуленията по форума как може ауди да бъде такъв голям шит....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добре бе пичове, намирам теми от форума от 2012, в които се говори за покупка на А4 Б6 и съфорумниците пишат, че за 8000 лв. се намират читави а6-ци. Искате да кажете, че за 2 години цената не е паднала ли ?! Е*ах туй Ауди по-добро и от Мерц от към държене на цена.

Не че нещо, ама с това надуване на цените става смешно.

Та по темата един познат в Германия ходи да гледа една 1.9ТДИ 131 к.с. за 2600 евро. Има TUV отпреди 1 месец и каза, че е доста добро.

Днес на случайна обява закархме една а4-ка 2.5 ТДИ 163 к.с. на сервиз и само един носач има за смяна, дават я 6300........

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Чакай момко,намираш теми за А6,а не за А4 Б6 или греша.Чесно казано преди година и малко А4Б6 за по-малко от 8500лв в добро състояние не видях,а поразгледах доста.След като си намерил а4-ка за пари,които според теб са достатъчни и в добро за теб състояние - грабвай и се радвай.   :)

Редактирано от Reroll
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ама и 1,9 тди има в този диапазон,между 6000 и 7000,разглеждаш,харесваш,тестваш и ако всичко е приемливо - плащаш.Даже има една вип обява на 5700лв...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ми пич да ти кажа че в тоя застой на пазара поне от 2 години цените не са мръднали особенно. Аз моята б6ца я взех за 8к преди малко повече от 1 година, в момента колкото и да разглеждам до 8к мога да намеря само душегубииии и тук там някое 1.9тди, но с доста видими проблеми...като изтъркани копчета на климатроника и стъклата....без автопилот...и повечето са с 5 предавки...и предимно комбита (нищо лошо, просто съм привържаник на седаните), половината пластмасови капаци под капака липсват и тн..

 

П.С. Аудито като марка е известно с това, че държи цени на старо, най-малко се обезценява спрямо конкурентите си Мерц и БМВ. Но както мнг от нас ти писахме, имай си едно на ум ако ще взимаш б6ца за тея пари. Успех с избора :respekt: !

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...