Jump to content

Моторчета ел. стъкла (Б4) - подлежат ли на почистване или ремонт?


tanuco

Recommended Posts

Днес свалих задно дясно стъкло и не успях да го върна. Проблема не е в бутоните, а в моторчето. Свалих кората и го чукнах два пъти с едни клещи и успях да го затворя. Явно четки ли какво е вътре сигурно са клеясали. Преди година така отказа джама на другата задна врата. Мисля, че заради не ползването на машинките просто са спекли. На предните врати стъклата ги ръчкам постоянно и няма проблеми. 

Та понеже днес това ми се случи на пътя и просто буквално за 20 мин. отървах наводняването на колата от дъжда по магистралата....наложи се да действам бързо и не огледах подробно моторчето.

 

Може ли (има ли малък отвор) да пръсна със спрей вътре и да раздвижа ротора? Ако няма , съответно може ли с малка бургия да направя малка дупчица по корпуса за целта и да третирам? В най-лошия случай на първо време ще им разкача буксите, за да не стане белята с отвореното стъкло...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В смисъл две винтчета го крепят към врата или те съединяват съставните му части, за разглобяване?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей,като взех колата не ми работеше задно дясно.Свалих кора ,свалих рамката и както казва колегата се развиват две болтчета и се вади ротора.Подробности не помня - преди 3г-4г беше.Беше се натрупала ръжда м/у ротора и статора.Изчистих,пръснах с ВД-40, сглобих работеше перфектно.Дойде лятото и започна на моменти да ме ебава.Свалих кората и разхлабих леко двете болтчета / като легнеш имаш достъп, но за целият ремонт не знам дали така ще стане / и се оправи .Като правих ремонта беше доста хладно и лятото ...Гледам задните ми слизат на тласъци когато са мокри, но не знам да ли може и къде да се смаже с течна грес без да се сваля рамката.Нали се сещаш да бележиш болтовете на рамката, че после може да не уплътни вратата.Дано съм ти от полза и успех.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...