Jump to content

Фарове ауди 100 проблем горят бушони!


venkobreiko

Recommended Posts

Колеги добър ден.Имам проблем с фаровете на аудито /100 ц4 2.5 тди фаровете са  с лупите!/, от човека който взех колата беше вързал късите и халогените на едно фактически като пусна късите светят и 4-те лупи и горят бушоните сега и дългите ми отказаха. Можете ли да ми кажете как да си ги вържа пак поотделно копчето за халогените да си светят 2-те лупи а от лостчето да светят само късите.Ще ви бъда много благодарен.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди малко купих комплект бушони и като ги замених с нови, пуснах късите и бушона направо започна да се топи,а дългите така и не светнаха нито индикацията на таблото не светеше.Моля за помощ.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отиди на жичкаджия докато не се е подпалило нещо - кой знае какво и как е свързано.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Разбирам колега, но няма ли някъв вариянт да проследя кабелите и да ги вържа сам естествено с ваша помощ , защото в момента нямам възможност да ходя по майстори ако ме разбирате :).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако разбираш от ток и жици си потърси в интернета схемите за твоя модел каручка. Иначе не те съветвам сам да се пробваш. Как може да си сигурен дали цветовете на проводниците, които ти кажат са тези в твоята кола, има "медицински риск"! Със сигурност правиш късо или товара е голям, за да гори бушона. Като първа стъпка отвържи халогените. Само къси да има.

Редактирано от Бат Сашо
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Разбрах че халогените са долните лупи, свързах се с предишният собственик и ми каза как и защо ги е вързал заедно.Вързал ги е защото не са светели от натискането на бутона за халогени иначе лампите работят на халогените явно има прекъсване някъде по кабелите ще разкача халогените и ще оставя само късите да работят от лоста за къси светлини.Но само не разбирам защо дългите отказаха ако някой има някаква идея нека пише.Надявам се че тази тема ще бъде полезна и на други хора с моят проблем.Лека вечер от мен ще пиша след като поработя върху проблема.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Реших проблема откачих халогените и си ги вързах на мястото и тях сега има къси, но дулгите и халогените продължават да не светят лампите работят пробвах ги но по кабелите няма ток какъв може да е проблема?Релета или от ключовете?Поне това ми идва наум.Бушоните вече са ок не греят.Ако е от релетата моля да ми каже някой кое е релето за дългите и кое за халогените.

Редактирано от venkobreiko
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Най-вероятно проблема е в ключа не е като да не дефектират. Брато да бе свалил ключа да видиш кой са кабелите и да си наредил мостовете на буксата.Светкавица има ли тази кола?Ако има пък няма дълги сещай се къде е проблема.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега задавай си малко сам въпроси и сам може би ще стигнеш до отговорите.
Какво прави ключа?Свързва/разделя връзки между проводниците който са отзад на буксата.След малко мислене замерване тук и там разбираш кой кабели трябва да се шунтират(примостят) правиш си едно мостче и шунтираш каквото е там необходимо ако заработи всичко нормално значи ключа е дефектирал.Виждам че не си много на ти с кабелите искам да ти препоръчам да не ровичкаш много, много точно там сам, защото веригата е силно токова проводниците са с достатъчно голямо сечение няма релета и можеш да направиш по-голяма беля като например да стопиш проводници или направо да ги подпалиш .Ако все пак решиш да се бориш сам направи си моста с един предпазител 5А по-малко от това на веригата ако примостиш къде не трябва, да изгори той.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 4 weeks later...

Колеги оправих фаровете развързах халогените от късите бушоните спряха да греят и се нормализираха нещата сега само остана да видя проблема на халогените ток стига до кабелите, но не светят.Дългите се оказа проблема в ключа.Свалих го ревизирах го и всичко си дойде на мястото.Благодаря на отзовалите се колеги.Приятен ден на всички.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...