Jump to content

допълнителен уред за температура на водата


dok21

Recommended Posts

Здравейте някой монтирал ли е допълнителен уред за температурата на водата.След смяна на сумати датчици за температура установих че проблема е в уреда на таблото.Така че се замислих направо да бодна някъде едно уредче.Продават се всякакви уреди и адаптери за датчик.Ако някой е запознат да препоръча марка  уред място за монтаж и т.н.Колата е б4 абк мотор.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз съм монтирал трите допълнителни уреда, предполагам няма да е толкова сложно да монтираш само един. Аз бих сменил първо термостата, ако се налага и капачката на разширителния съд, промивка на системата и преглеждане на таблото за спойки.

 

Пробвал ли си с друго табло да видиш как да показанията? 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Всичко е промито и сменено перките си включват нормално само в таблото не ми се пипа че там не е за мен.

Цитиране на предходен пост!

Редактирано от VBI
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В подфорума има закачена тема "Всичко за таблото с уредите" - разгледай я не е толкова сложно :) Пробвай с някакъв руски уред за температура от някакъв камион (гледай да е на 12 волта), само го закачи и виж какво показва и го сравни с таблото. Казвам руски уред защото аз съм пробвал с такъв за налягане на маслото и работеше отлично с датчика за налягането - обратния вариант също работеше, уреда ВДО за налягане показваше с датчик от Лада   :D

Редактирано от Sklepi
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Става с уред за вода и датчик от Лада 1500. Имах 100/С3 навремето и си бях сложил точно такива защото фабрично нямаше уред за температурата на антифриза. Датчика ако го слагаш на тройник и на маркуч ще трябва да му запоиш един кабел за корпуса и да го свържеш на „маса”. Ако е монтиран на блока или главата ще си взима „маса” от там. Ако си по-сръчен можеш да разглобиш уреда за водата и да го вградиш на мястото на оригиналния в таблото.

Редактирано от VBI
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Просто си оправи контакта на уреда колега.Не е философия и си остава оригинално.След време ще ти изчезне и нивото на горивото.Иначе ако си слагаш уред,само да допълня VBI, трябва да върви в комплект с датчик за да ти отчита вярно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Готин вариант, и може би по-добър (тъй като не е дублиращ уред а уред мерещ нов параметър) е манометрър на охладителната система. Аз и баща ми караме с такъв, монтиран на тънкия маркуч между радиатора и разш.съд. Много е забавно как хората го гледат като изтървани като го видят тоя "водомер" под капака. Иначе и температурен уред можеш да си сложиш, но просто трябва да си оправиш показанието на таблото.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ако иска колегата от кърджали да се поразходи някой почивен ден до пловдив и ще му го презапоя цялото

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...