Jump to content

Ремонт на турбо


skalata131

Recommended Posts

Здравейте колеги. От 3 седмици имам следния проблем с колата, когато влезе в 2500 - 3000 оборота и сякаш натискам спирачката. В един сервиз ми казаха, че съм за смяна на турбо (имало луфт и перката била зацапана с масло). Въпросите ми са: има ли надежда да е от нещо друго? Мога ли да я карам така докато спре? Цената на ремонта колко горе долу може да ми излезе? В друг сервиз ми казаха 700-800 лв.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 Мога ли да я карам така докато спре?

Не само при проблем с турбината, а и при всеки друг имаш възможност да караш до като спре, но при всички положения тогава ремонта излиза по-солен!

Не си написал какъв е мотора!?

Търси майстор, който е наясно с турбо моторите и ще ти направи качествена диагностика (нямам предвид само компютърна) на колата. Ще провери турбопътищата, всички вакуумни маркучи, клапани и актуатори, които са отговорни за надуването на турбината, а и качествен оглед на самата турбина.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако е 2.5ТДИ може от много неща да спира. Мойта се спъваше така от дебитомера. Направи една хубава диагностика и тогава се хвърляй.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за отговорите колеги. Записах час в един сервиз за дизелови двигатели в с. Ясенково (много го хвалят). Казаха ми, че след като направят пълна диагностика ще ми кажат от какво е и колко ще ми струва. Иначе колата е 2.5 тди 2000г. Като мине всичко ще пиша :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...