Към съдържанието


Снимка

Разкодиране на касетофон - Ауди А4


  • Моля влезте във форума за да отговорите
14 отговора в тази тема

#1 ceco_valchev

ceco_valchev

    User

  • Members
  • 23 Мнения:
  • Kaра:Ауди А4

Публикувано 09 ноември 2010 - 20:21

Здравейте,

Може ли за помощ да ми кажете как да разкодирам оригиналния касетофон на Ауди А4 - 1998 година - 101 коня

Пише постоянно SAFE - на него и как да го активирам - а кода го знам

Благодаря предварително

#2 MAPTO7007

MAPTO7007

    ДА ВЛАДЕЕШ СЕБЕ СИ Е НАЙ-ВЕЛИКАТА ВЛАСТ

  • Members
  • 5945 Мнения:
  • Gender:Male
  • Location:Дупница / София
  • Kaра:|quattro|

Публикувано 09 ноември 2010 - 20:35

Имаше комбинация от задържане на 2-копчета след което ти позволява да въведеш 4-цифрения код.
Но в момента не се сещам кои копчета се задържаха.
Потърси с търсачката сигурен съм ще намериш решението на проблема на много места.

Редактиран от MAPTO7007, 09 ноември 2010 - 20:36.


#3 donchevvv

donchevvv

    User

  • Members
  • 33 Мнения:
  • Gender:Male
  • Location:Русе
  • Kaра:А3 ASZ+GT1749VB

Публикувано 09 ноември 2010 - 20:46

Имаше комбинация от задържане на 2-копчета след което ти позволява да въведеш 4-цифрения код.
Но в момента не се сещам кои копчета се задържаха.
Потърси с търсачката сигурен съм ще намериш решението на проблема на много места.


На chorus2 комбинацията е RDS + SCAN пишеш кода и пак ги задържаш

#4 ceco_valchev

ceco_valchev

    User

  • Members
  • 23 Мнения:
  • Kaра:Ауди А4

Публикувано 09 ноември 2010 - 23:25

Ето така изглежда касетофона

Прикачени файлове



#5 donchevvv

donchevvv

    User

  • Members
  • 33 Мнения:
  • Gender:Male
  • Location:Русе
  • Kaра:А3 ASZ+GT1749VB

Публикувано 10 ноември 2010 - 00:06

Ето така изглежда касетофона


Опитай със FM+DX , задръж ги , въведи кода и ги задръж пак :)
Поздрави

#6 ceco_valchev

ceco_valchev

    User

  • Members
  • 23 Мнения:
  • Kaра:Ауди А4

Публикувано 10 ноември 2010 - 00:26

Опитай със FM+DX , задръж ги , въведи кода и ги задръж пак :)
Поздрави


Да това мисля да направя - сега четох из един руски форум. :hilezh:

Мерси много дано успея.

#7 autorazsipnik

autorazsipnik

    User

  • Members
  • 720 Мнения:
  • Gender:Male
  • Location:Щутгарт
  • Kaра:U-bahn

Публикувано 10 ноември 2010 - 08:46

Ако не се получава с двете копчета "1000" другия вариант е да отидеш в сервиз за електроника.На доста от тези модели може да се премахне искането на код с презапис на нов бин в паметта.А щом постоянно ти иска код,може да ти липсва втория плюс към захранването,той е постоянен и не зависи от ключа .Ако това е наред,ще ти иска код единствено при откачане на акумулатора.Може да провериш и пак да пробваш с двете копчета.

#8 pdp

pdp

    User

  • Members
  • 71 Мнения:
  • Gender:Male
  • Location:Варна
  • Kaра:Audi A4

Публикувано 17 март 2011 - 20:41

Здравейте,
касетофона ми е Chorus. След като търсих в книжката за радиото видях че точно от корицата половината е изрязана, и има пунктир около нея (явно там е бил кода). След това на връзките с ключовете (3бр) имаше една пластмаска която се отваря и вътре видях залепен стикер AUZ8Z0V6030204 и под него 4-цифрен код. Зарадвах се и побързах да вкарам кода, първия път нищо не се получи, помислих си, че е защото бях остави на контакт, след тва отново опитах само с вкаран ключ и отново не стана. И тук идва въпроса ми сега какво да правя?
Може ли някой да препоръча сервиз или човек от Варна за да го разкодират ? и изобщо дали тоя стикер е бил за серийния номер на радиото заедно с кода?
Благодаря!

#9 pdp

pdp

    User

  • Members
  • 71 Мнения:
  • Gender:Male
  • Location:Варна
  • Kaра:Audi A4

Публикувано 18 март 2011 - 19:01

Поне може ли да ми кажете дали така трябва да изглежда кода? И дали е възможно да е сменен, защото нищо не се получава като го вкарам. Помогнете!



Прикачен файл  DSC01058.JPG   465,22K   143 Брой сваляния

#10 Монк

Монк

    User

  • Members
  • 232 Мнения:
  • Gender:Male
  • Kaра:A6_2,5TDI_96

Публикувано 18 март 2011 - 19:12

Възможно е това да е кода , или поне да е бившия . Възможно е също бившия собственик , да го е сменил . Примерно моя касетофон има стикер с 4 цифри залепени на гърба му , но не стават . Преди мен някой е сменил оригиналния код с цифри удобни на него .
... не се ядосвай със старата машинка , а отивай в някой сервиз да го разкодират струва 10-15 лева

#11 pdp

pdp

    User

  • Members
  • 71 Мнения:
  • Gender:Male
  • Location:Варна
  • Kaра:Audi A4

Публикувано 18 март 2011 - 19:30

Ох, вероятно значи е бил сменен така ли? Някакъв сервиз във Варна може ли да препоръчате?

#12 stefkodd

stefkodd

    User

  • Members
  • 3 Мнения:
  • Gender:Male
  • Location:гр.Д. Оряховица
  • Kaра:Audi A4 1.9TDI

Публикувано 19 март 2011 - 11:56

Здравей,това може да ти помогне. Въвеждане на анти-кражба код
По-долу е процедурата за повторно активиране на радиото, ако на дисплея се показва "SAFE". Важно е, че процедурата се следват в правилния ред.


Включване на радиото. Радиото дисплея се показва "SAFE".
Натиснете FM2 (TP) и RDS бутони едновременно и задръжте, докато "1000" показва на дисплея. Отпуснете бутоните. Не натискайте тези бутони отново, в противен случай ще разгледа радио "1000", за да се кода.
Използвайте настроени бутони 1 ... 4 да въведете четири-цифрен код от радиото карта. Настроени бутон 1 съответства на първата цифра, бутон настроени 2 отговаря на втората цифра и др всяко натискане на бутона за увеличаване на броя по 1.
След като кодът е показано на дисплея е правилно, натиснете FM2 и RDS бутони едновременно и задръжте, докато думата "SAFE" се появява на екрана, след това отпуснете бутона.
Радиото трябва да отключите и да бъде използваема малко след това.
Ако неправилен код се вписва думата "SAFE" се появява, първо миг и след това непрекъснато. Можете да се повтаря по-горе стъпки, за да отключите радиото още веднъж, броят на опитите ще бъдат показани на екрана. Ако неправилен код се вписват отново, радио ще бъде заключена в продължение на около един час. След един час - по радиото трябва да остане и ключът трябва да остане в запалване заключване - ако на дисплея излиза това можете да повторите процедурата по-горе, за да отключите отново. Цикълът - два опита, един час заключване-нагоре - все още се прилага.
Ако загубите си радио код, се свържете с вашия Audi дилър.
Забележка: Някои европейски пазар Концертът радиостанции имат бутона TP вместо FM2 бутон, така че описанието по-горе с тези звена ще изисква натискане на TP и RDS бутони едновременно.

#13 pdp

pdp

    User

  • Members
  • 71 Мнения:
  • Gender:Male
  • Location:Варна
  • Kaра:Audi A4

Публикувано 19 март 2011 - 13:59

Да, процедурата за въвеждане я знам. Но след като въведа кода SAFE не мига като за грешен код, но също така и не тръгва радиото, само ми отброява опитите с тези двете чертички долу.

#14 gen4o_tmet

gen4o_tmet

    User

  • Members
  • 6 Мнения:
  • Location:pleven
  • Kaра:audi

Публикувано 15 януари 2013 - 19:24

здравеите колеги.Вчера написах 2 пъти кода грешно и ми се появиха двете чертички долу в ляво.Моля ви помогнете как да го разкодирам .Касетофона е CHORUS 1

#15 leo

leo

    цар Лъв

  • Members
  • 2337 Мнения:
  • Gender:Male
  • Location:ВИДИН
  • Interests:Ядене пиене и згодни КОЛИЦИ !!!
  • Kaра:А и В 4

Публикувано 16 януари 2013 - 18:02

Колеги касетофоните се разкодират само и единствено с правилният код (ако го имате) или в някой сервиз за електроника.
С налучкване не става.
И още не съм чувал някой да си е сменил кода с по-лесен за запомняне.
Другият вариант е да се иде в някое представителство на АУДИ и на място с колата по номера на касетофона да му намерят правилния код (ако се съгласят).
Това е.




0 Потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 0 гости, 0 анонимни

mobile.bg