Jump to content

Aeron

Members
  • Мнения

    12
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Друго

  • Kaра
    Audi A4 B5

Последни посетители

Функцията за показване на последните профилни посетители в момента е изключена и не е показна пред останалите потребители.

Aeron's Achievements

Доктор на АУДИ науките

Доктор на АУДИ науките (6/6)

  1. Aeron

    Ужасно лопане.

    Сменях и тях когато взех колата. Една от задните е за смяна, но това лопане не е от там.
  2. Aeron

    Ужасно лопане.

    Здравейте. От няколко дни, се появи едно ужасно удряне отдолу при лявата гума . Когато мина през павирана улица или някоя неравност на пътя, се чува яко удряне отдолу все едно някой удря с чук отдолу. Наскоро смених преден долен носач (с такъв на MOOG), заради шарнира и проблемът не се загуби. Другите носачи са здрави. Рейката е ОК няма проблеми с нея и мисля,че не е каре...Прегледах за разхлабени болтове.... По път за работа минавам през жп прелез, който е леко вдигнат.Минам през него на 1ва и когато лявата гума тръгне да се качва, се чува удар желязо в желязо ... По павета все едно ще ми се разпадне предницата. Имам тази кола от март месец и ми е "чужда",ако мога да се изразя така. Колата е А4 б5 1.8т куатро комби.
  3. Aeron

    Капе масло.

    Все още не съм открил от къде капе. Но от 2-3 дена няма никакви течове по земята в гаража. Шантава работа....днес капе... после не....
  4. Aeron

    Капе масло.

    Днес се рових да видя от къде капе.Тук там позабърсах. Имам съмнения, че е капало от някаква гарнитура( вижда се на снимката, че е било мазано със силикон). Не не съм сигурен. И направих няколко снимки :
  5. Aeron

    Капе масло.

    Здравейте. Наскоро установих, че когато ида сутрин и изкарам колата от гаража под нея има малка локвичка масло. Наблюдавах няколко дена, по колко горе долу капе и се оказа, че не е повече от 10-20мл на вечер. Мислех си , че ще е от прословутото уплатнение на масленият охладител и го купих + ново масло и филтър. Сменям маслото тръгвам да свалям филтъра, гледам и се пуля охладител няма (о.О). Значи този вариянт за теч отпада. И сега въпросите са ми два. Нормално ли е да няма охладител? И имате ли някъкви други предположения, от къде би могъл да в теча. Локвичките ми се падат все към дясната страна на колата. Колата е А4 1.8т куатро б5
  6. Aeron

    Скърцане в предницата.

    Задната Но беше счупена от вътрешната страна и без да сваля всичко, не си личеше.
  7. Aeron

    Скърцане в предницата.

    Проблемът е решен, оказа се че пружината се е счупила и от там идва проблема. Смених я сега остава и от друга странат да сменя, за да не изглежда отзад като "патка". Благодаря на отзовалите се.
  8. Aeron

    Скърцане в предницата.

    Да остана само при преминаване през неравности. Както казах опред се оказа шарнир, на предният долен носач. Смених го и там вече е ОК. Остана другото....чува се от задната лява страна. Утре ще се свалям гумата и т.н за да огледам по-подробно. Имам съмнения, че може и нещо пружината да не е добре. (счупена или дане ляга добре)
  9. Aeron

    Скърцане в предницата.

    Ходих на майстор да я огледа. Покара я и стигна да извода, че скърцането идва отзад. От някакъв тампон, бил скъсан. Но огледа и отпред и се оказва, че шарнирът на преден долен носач е заминал. Ще се сменя носача и ще видим какво ще стане. Дали си идва от шарнира скърцането или наистина е отзад.
  10. Aeron

    Скърцане в предницата.

    Утре ще пробвам да махна скобичката и да сложа грес, за да не се стича както маслото. А като стъпя по павета се чува едно гадно удряне. Все едно метал в метал. От какво може да е то ? Дали ще е карето..
  11. Aeron

    Скърцане в предницата.

    Пръсках ги и тях стабило,даже вкарах и масло вътре под маншончето. Имали някакъв начин да пробвам да спра скърцането?
  12. Здравейте. Преди дни си купих Ауди А4 Б5 1.8т куатро 1997год. авант(комби). Сменях предни и задни спирачки(дискове и накладки), биалетки, масла и т.н. Но има има някъкво адско скърцане отпред в ляво. Скърцането идва от амортисьорът, стигнах до този извод след като натисках колата точно на калника. Когато карам по равен път няма проблем, скърцане няма. Но мина ли и през най-малката неравност започва да скърца адски много. Също така когато колата е в престой и навивам волана, независимо на ляво или дясно скърца отново от същата страна . Даже и по павирана улица се усеща удряне, метал в метал. Незнам дали проблема е от едно и също място. Мислех, че скърцането ще се оправи като напръскам с разни спрейчета, но уви резултат няма. Молбата ми е, ако някои се е сблъсквал с нещо такова да сподели. Както казах нов съм в тази секта, досега досега карах друга марка и все още ми е трудно да се справя сам с проблема.
×
×
  • Create New...