Jump to content

bobitur

Members
  • Мнения

    710
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от bobitur

  1. Имам същия проблем, изгаря предпазителя за стоповете на а4, В5 седан. Някаква идея, колегата пуснал темата как е решил проблема?
  2. Купувам добавка, нож за предна броня за а4 в5 фейслифт. 0897 седем, едно, шест 500 Георги
  3. Както се вижда не достига гориво. До 2700 оборота гориво има и от там турбо и дебитомер са в нормите. В един момент пренадува, но н75 го коригира. След 3000 оборота еку-то иска 1.948 налягане, но турбото не ги достига, хем че н75 отваря повече не достига искането налягане. Може и да има пропуск от турбо надува, но е много малък и трудно ще го хванеш. След 3000 оборота горивото пада, което не трябва да е така и от там дебитомер и турбо с по-ниски показатели. Изчисти цедката в резервоара и продухай с компресор входящия маркуч, но задължително махни капачката на резервоара когато го правиш. Ако не се оправи търси проблема в помпа или дюзи.
  4. Ламарини 2, от към блока 1 и към егр 1, но поне 2 ММ дебелина. Да не сложиш от капачка на буркан като мен. 2 бр. Ако решиш един ден да върнеш егр. Ако не 1 бр. Отдолу към блока. Слагаш болт 6мм. отрязан в вакума към егр. При мен колата в Германия така бяха го затапили с отрязък от болт. Почистващ хубаво колекторите и колата ще диша по леко, без еко клапана. Относно загряването разликата с и без егр е малка. Има много изписано относно трудното загряване зимата на тди.
  5. Така с телефона трудно ги разчитам. Ако не ти е проблем конвертирай ги в Ексел формат. И ги постни като снимки. На пръв поглед горивото с покачване на оборотите оставя същото с 3000 оборота около 40мг. На 3300 също. Въпроса е еку- то ли го реже или помпата не смогва. Или запушени маркучи, цедка или филтър. Защо не пробваш с една бутилка двата маркуча гориво да илиминираш филтрите и резервоара като проблем.
  6. Дай лог и на 3,8 и 11 канал. На 1, 3 и 10 канал.
  7. Да дебитомера не прави нужните единици. Но той е свързан с горивото и турбото. Може еку-то да го реже. Като няма достатъчно гориво съответно няма турбо надув и въздух.
  8. Акутатора се настроива само на стенд или майстор който много разбира в движение.
  9. Лого на 3 8 и 11 канал. После на 3 10 и 11. В движение на 100 процентА педала на газта на 3 и 4 скорост.
  10. Клапи колега.
  11. bobitur

    Ауди а4 б5 1.9тди 90коня

    Следя темата турбото е сменено, колега. За съединител по добре е твърд маховик от 1з.
  12. bobitur

    Чипосване

    Мапера, има добри отзиви от него в нета. Мисля, че ще те насочат добре за плюсовете и минусите за чипосване.
  13. bobitur

    Ауди а4 б5 1.9тди 90коня

    Евала, колега много без аварийни. Замисли се за спирачките и на тях ще трябва ъпгрейд.
  14. Някои кабели не могат с кракната версия. От къде се сдоби с него? Нямаше ли кракнат софт към него?
  15. В голямо предварение е. Има ли балончета въздух в прозрачния маркуч. Вземи си работещ кабел и дай тайминг. Дай при работещ двигател оут тест на н108 и виж дали ще се променя работата на двигателя. Ако е да авансатора на помпата е добре. Мръдни малко помпата в закъснение. Докарая е до 2 макс или над 1.3 с кабел най-лесно се коригира с тайминга.
  16. Имаш проблем с зацепването а ремъка. Грешката е за неправилно зацепване или авансатор(в помпата) или умна дюза, разбита ролка на колянов вал също. Вземи си работещ кабел ваг и на 00 канал в басинг сетинг, ще ти се появи тайминга. Като го отвориш ще видиш графиката, която със сигурност няма да е на екрана, или много ниско долу или много високо горе. По- добре не карай колата, не е добре да се кара извън аванса с тази грешка. Погледни тази тема. https://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=449877 Скоро сменял ли си горивен филтър, да не дърпа въздух от о-пръстена му и от там да бърка центровката?
  17. В идеалното предварение си. 2.8 е супер. Дай графика на тайминга.
  18. В централната конзола на климатроника.
  19. Ще пробвам кабела на друг. Автомобил, или с друг кабел на моята кола. Все си мисля че проблема е в колата ми.
  20. Моя кабел влиза в еку-то само на контакт. Запаля ли колата за момент дава живи данни и прекъсва връзката. С другите модули- абс, айрбег и др. Няма проблем като работи двигателя. Преди нямах проблеми с работещ двигател четеше всичко. Последно което е правено с колата е слагане на нова газова бутилка с евроклапан и оригиналното радио е премахнато. Моля за помощ, кабела ли е проблемен или колата.
  21. Лайстните на корите на вратите какъв цвят са?

  22. bobitur

    Ауди а4 б5 1.9тди 90коня

    Пълниш го с нафта и с горелка го палиш и издухваш. Гледал съм клипове как го палят. Но не знам дали после трябва да се охлажда или да се остави сам да изстине.
×
×
  • Create New...