Jump to content

valmigo

Members
  • Мнения

    11
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Относно valmigo

  • Рожден ден 3.03.1982

Друго

  • Kaра
    Audi A3

Персонална информация

  • Пол
    Жена
  • Локация
    Варна

Последни посетители

Функцията за показване на последните профилни посетители в момента е изключена и не е показна пред останалите потребители.

valmigo's Achievements

Доктор на АУДИ науките

Доктор на АУДИ науките (6/6)

  1. valmigo

    Проблем с ДПФ филтъра

    За сега го дадох на майстор във Варна за да го отвори и смени питата с керамична. В петък ще го монтират обратно и се надявам да се случат нещата. Платих 220 лв и ми върнаха старата пита. Предложиха ми 130 лв за нея. Имаше начупени ламели и май разни пукнатини по нея. Дано само се случат нещата, защото не успях да намеря отзиви някой да го е правил преди. Ако нещо се обърка ще премина вече към премахване.
  2. valmigo

    Проблем с ДПФ филтъра

    Четох и за премахването, но това няма ли да е проблем в днешно време... слушам с тия нови закони бая затягат нещата с прегледите и да не ме карат да го връщам пак обратно...? Това май ще го оставя като крайна мярка за справяе с проблема.
  3. Здравейте, имам запушен ДПФ филтър, който не можа да се изчисти по "стандарния начин" с каране по магистрала на ниска скорост и високи обороти. Новият ми казаха, че е скъп, а втора ръка не ми препоръчаха. Свалиха го и го дадох на машинно чистене ама ми казаха, че сигурно щели да ми го върнат, защото майстора ми е решил да го чисти и химията най-вероятно щяла да окаже влияние. Утре ще имам отговор, но пък майстора твърди, че го е мил само с вода (което въобще не виждам какво ще изчисти, но пък ме обнадеждава, че може да стане на машина). Някой може ли да предложи фирма, която се занимава с такова почистване? Гледам, че и някакво водородно чистене се предлага ама не ми гарантират, че ще стане, а то било по-скоро като профилактика да не се задръсти. Четох, че има някакво възстановяване с внедряване на нова керамична пита. Утре и за това ще се интерисувам по-обстойно и ще преценя какво да правя. Ако и това не стане някой купувал ли е нов или втора ръка и от къде? Гледах из нета и виждам някакви цени от 900 до 3200 лв. Предполагам, че са за оригинали и някакви заместители. Казаха ми и за някакви поръчвани от Ebay или Англия. Ще се радвам на всяко мнение....
  4. Колата тресе на място, особено като съм на светофар. Между другото ДПФ ми е ужасно задръстен и не можа да се изчисти по "стандарния начин". Нов е скъп, а втора ръка не ми препоръчаха. Свалиха го и го дадох на машинно чистене ама ми казаха, че сигурно щели да ми го върнат, защото майстора ми е решил да го чисти и химията най-вероятно щяла да окаже влияние. Утре ще имам отговор, но пък майстор твърди, че го е мил само с вода (което въобще не виждам какво ще изчисти, но пък ме обнадеждава, че може да стане на машина). Някой да предложи фирма, която се занимава с такова почистване? Гледам, че и някакво водородно чистене се предлага ама не ми гарантират, че ще стане, а то било по-скоро като профилактика да не се задръсти. Четох, че има някакво възстановяване с внедряване на нова керамична пита. Утре и за това ще се интерисувам по-обстойно и ще преценя какво да правя. Ще се радвам на всяко мнение....
  5. Под "много държа на колата си" имам предвид, че и най-малкият шум или повдреда да има веднага я карам в сервиз! Относно вала втора употреба... питах няколко човека и ми казаха, че няма никакъв проблем стига да се избере добър такъв. За съжаление един непредвиден разход от 700 лв ми дойде доста нагорно и затова предпочетох да не дам още 300 лв отгоре. Реших, че стара но оригинална част е по-добре от нова такава за бг пазара. Може и в грешка да съм, но така решихме на момента. Разбира се, че сега ме гложди дали нямаше да е по-добре да сложа чисто нов и може би ще го направя в бъдеще, но това не ми гарантира, че ще изчезне шумът и вибрацията. Между другото вибрацията ту се появява и е ужасна, ту изчезва и все едно не я е имало! Майстора казва, че мотора работи перфектно и няма за какво да се притеснявам, но нещо не е както трябва... дали от мотор дали от друго не знам. Онзи ден ми светна и лампата за задръстен DPF. Това може ли да оказва влияние на вървежа на колата?
  6. Здравейте на всички, карам Ауди А3, 1.9, 2009 г . Купено е юни 2016 г. и преди месец два ми се увеличи шума от мотора. Карах го в доверен сервиз и ми казаха, че нищо не чуват, докато след седмица не го чуха много добре. Смениха ми разпределителен вал и повдигачи. Друго всичко било наред. Решихме да сложим вал и повдигачи втора ръка. Проблема изчезна, но сега двигателят на колата ми работи изключително шумно според мен - според тях няма такова нещо и било нормална работа. Да, знам че съм жена, но изключително много държа на колата си и за най-малкото нещо я карам в сервиз. Може по някога да задавам глупави въпроси, но подяволите тая кола я карам вече почти 3 години и знам колко по-тихо й работеше двигателя преди! Сега направо супер ме изнервя и днес я върнах в сервиза да я погледнат отново. Освен по-шумния двигател, има и една вибрация в колата, която супер много се усеща при чакане на светофар и задръстване - във волана, а дори и в седалката. Обясних им го и им оставих колата си да я покарат 1-2 дни и да преценят какво да правят. Ядосаха ми се, че им подценявам работата и ми предложиха ако искам да купим чисто нов вал, тъй като съм се съмнявала в тоя, който били ми избрали и нямало от къде другаде да е. Аз не се съмнявам във вала, а в нещо пропуснато по време на ремонта... Вие как бихте постъпили в моя случай? Забравих да спомена, че според тях имам проблем с маховика, а я бях карала на друг майстор да я погледне и каза, че няма такова нещо. Склонна съм да вярвам на сегашния ми сервиз, но не знам до колко проблема с маховика може да повлияе на двигателя да е по-шумен. Благодаря на всички отзовали се...
  7. Здравейте, трябва ми сервиз в Пловдив, в който да прегледат харесана от мен кола в какво техническо състояние е.... Ще се радвам ако онякой ми помогне, защото ще пътувам от Варна, а в Пловдив не познавам никого, а и в Ауди ми казаха само с предварителни записвания...
  8. Това за кое от всички говориш, че вече се обърках? За 1.9 2009 година ли? Май почвам да си мисля, че много здраво ще се набутам ако си взема такава кола. Много се зачетох и почвам да размислям. Или да чакам някой да ми докара нещо свястно от Германия....?
  9. ох вече тотално се обърках. Изпрочетох бая теми и виждам и че с 2.0 мотора няма проблеми ако е след 2007 - 2008 г. Така ли е? Другата, която е 1.9 кое не ти харесва? Тя също е фейслифтова нали? Иска ми се да е по-малък разход на гориво, но на мен лично цвета и като цяло вида на 2.0 ми харесва повече. Сега ще кажете женска работа... ама все пак като наливам една торба с пари ми се иска да е за нещо, което поне външно ми харесва.
  10. А какво не ти харесва във тази която е 2.0? По принцип говорих с продавача на първата кола и е съгласен да я закараме в Ауди да я проверим. Има ли как пак да те подлъжат дори и след преглед в Порше? Какво да им гледам основно на колите?
  11. Здравейте на всички, Реших и аз да си сменя колата и се спрях на Ауди А3 1.9 или 2.0 мотор. Тъй като жена не разбирам нищо по техническата част ви моля за помощ. Харесах 2 - 3 коли в Пловдив и ми се иска да отида да ги видя, но ме притеснява да не би да излязат някой дефекти, тъй като цените са сравнително ниски за тези модели. Моят бюджет е 15000 лв и бих искала ако мога да се вмъкна в някоя 2008 г или след нея... А ето и колите.... http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11465326675522464 http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11460479329091211 http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11464596895015611 По принцип исках да имат някоя друга екстра като автопилот, навигация, ама съм склонна на компромис ако двигателите са читави. Надявам се някой да ми помогне преди да съм си сложила главата в торбата, че и заем съм теглила за тази кола.
×
×
  • Create New...