Jump to content

Excessive

Members
  • Мнения

    295
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от Excessive

  1. Excessive

    Странно виене

    Помпата не би трябвало да се чува вътре, още повече на затворени прозорци.
  2. Грешките са точно защото не може да си направи адаптация на клапите. Ако ги свалиш успешно направи снимки на процедурата, щото са забити на доста криви места
  3. Колеги, някой има ли представа дали задните възглавници имат страна? Предните са еднакви и си пасват дори да бъдат разменени. Но за задните не знам, понеже имат резервоарчета към тях.
  4. Провери си нивото на хидравличната течност, като начало.
  5. За жалост не е само до поддръжка. Самите коли вече са си на години и откровени недомислици в тях просто не издържат на времето.
  6. Тва е първият вариант на 4.2тди мотора. ВОди се по-ненадежден, но реално има същите болежки - вериги, вакуум помпа, термостати. За горивната система не съм чувал да има масово проблеми. При тоя модел втория термостат, който е до автомата е заместен от малка електрическа помпичка/клапан. Този мотор е без дпф филтър, така че един яд по-малко, но така колата си остава евро 3/4, и това може да е проблем в даден момент. Други общи проблеми - моторчета на ръчната, клапи за парното, евентуално спукана възглавница или разтропан в нея амортисьор. Изпечени задни стопове, които кондензират и изгорели в тях светодиоди
  7. По-скоро въпроса е каква марка помпа взе и дали нова, нова или фабрично рециклирана нова. Цените доста варират.
  8. Excessive

    Audi A8

    Прекъснати кабели до говорителчетата ще излезнат ли на диагностика?
  9. Още ли има хора, които си мислят че VAG сами си произвеждат веригите?
  10. Тая кола винаги ще има ядове с електрониката. Просто е от първите натъпкани и зависими от толкова много електроника. Има си слаби места, а други неща са откровено зле замислени и във времето са ги подобрили в следващи модели.
  11. Зависи най-вече от сервиза. Колко ще решат да ти вземат. На доста места вече сменят вериги. Частите можеш и сам да си избереш. Има хора, които държат на ОЕМ-ски, други си взимат на febi/swag.
  12. Започни с една диагностика защото е много вероятно да ти даде насоки.
  13. Да, има клапан на рейката.
  14. Мисълта ми е съвсем друга. Естествено, че бях в сервиз за тая процедура. Най-малкото аз нямам условия да пусна магарето с мотора за да стигна до помпата. Имах предвид че с ползваните помпи работата е малко 50:50. При мен не стана, и накрая бая пари за труд дадох. Има доста remanufactured помпи вече, както и чисто нови на разни други марки. Всеки сам решава.
  15. Играх го същото с помпа от кола на части. Никаква разлика при мен.
  16. Excessive

    мнение фарове

    Скъпчии са. Факт е.
  17. Вижда се. Само в някое дилърство трябва да ти направят справка.
  18. Стикера е в багажника, обикновено залепен за някоя кора. Може да и не е оцелял.
  19. Excessive

    Подгревни свещи

    СЛучая е разгадан. При дизеловия мотор 4.0 грешки за свещи не се записват в компютъра и не ги изкарва с диагностика. Трябва да се проверят "ръчно" с пробна лампа, мултицет или каквото ползвате.
  20. Excessive

    Подгревни свещи

    Тези дни една дизелова А8-ца в студа си показа някакъв странен недъг. Не записва грешки за подгревни свещи фира. Някой срещал ли го е това? Почти всичките свещи са аут (мерихме им съпротивление), но не набива никаква грешка. Също така някой срещал ли е канал във ваг-кома на който да се следят тия свещи?
  21. Тва ме подсети да се възползвам и да питам - някой знае ли как точно се кодира така, че лопатките да са активни и когато автомата е на D? Като я взех колата можех да вдигам предавките по този начин, но във времето изчезна тая функционалност.
  22. Excessive

    Д3 крушка за фар

    Другата седмица мисля и аз да взема показаните на миналата страница лед крушки. Да видим при мен как ще стане кодирането.
  23. Excessive

    Акумулатор?

    Също така AGM акумулаторите се разреждат по-бавно. Те, както и GEL акумулаторите се влияят много по-малко от студа, който е най-големия фактор през зимата, както установихме.
×
×
  • Create New...